Laddar innehåll ...

Zinat Pirzadeh föreläsning - Ståuppkomiker, författare och skådespelare

Zinat Pirzadeh

Ståuppkomiker, författare och skådespelare

Högt och lågt, humor och allvar, bakis och burka. Kontrasterna kännetecknar komikern, författaren och föreläsaren Zinat Pirzadeh och hennes framträdanden. Med knivskarp blick och ännu vassare tunga levererar hon analyser, anekdoter och oneliners som har gjort henne till en av landets mest populära underhållare. Boka en Zinat Pirzadeh föreläsning som bjuder på både skratt, eftertanke och en och annan sanning!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kan man dö av surströmming? Hur ser den svenska burkan ut? När vi blandar värme, humor och mod med en bred livserfarenhet och stor scenvana får vi Zinat Pirzadeh. Hon har en förmåga att nå ut till alla i publiken, i alla publiker, medan hon bjuder på både skratt och viktiga insikter.

Zinat Pirzadeh har arbetat som studie- och yrkesvägledare, modell, författare, skådespelare, föreläsare och ståuppkomiker. Med hundratals föreläsningar och föreställningar i bagaget är hon en mycket rutinerad underhållare som år efter år säljer ut stora turnéer. 2010 utsågs hon till Sveriges bästa kvinnliga ståuppare och tre år senare vann hon priset för bästa “oneliner”. Hon har medverkat i flera filmer och är författare till bland annat boken “Fjäril i koppel”.

År 1991 kom Zinat Pirzadeh till Sverige från Iran. Det tog många år innan hon förstod att hon var fri att göra sina egna val, och nu brinner hon för att även andra ska ha den möjligheten. Svenska FN-förbundet har utsett henne till goodwillambassadör för hennes djupa engagemang för flickors och kvinnors rättigheter och för att stoppa barnäktenskap. Trots detta är hon inte rädd för att skämta om varken hederskulturer, jantelagar eller burkor – synliga som osynliga.

Med utpräglad fingertoppskänsla blandar Zinat Pirzadeh allvarliga och känsliga ämnen med finurlig humor. Boka en inspirerande Zinat Pirzadeh föreläsning eller föreställning som bjuder på både underhållning och eftertanke – eller varför inte låta henne sätta en proffsig, färgsprakande guldkant på ditt nästa evenemang som moderator eller konferencier?

Oavsett vilket – med Zinat Pirzadeh är ditt evenemang i goda händer!

 

Foto: Måns Dohns

  Zinat Pirzadeh föreläsning

  Se upp, här kommer mångfald!

  • De flesta svenskar i dag vågar inte diskutera de problem som uppstår av kombinationen ökad invandring och en integrationspolitik där det tar lång tid för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Detta utnyttjas av rösterna som är kritiska till invandring generellt. Det behövs helt enkelt fler naturliga mötesplatser för att få det sociala att fungera.
  • I ”Se upp, här kommer mångfald!” visar Zinat Pirzadeh på ett träffsäkert och underhållande sätt hur viktigt det är att våga prata om invandring och tar på så vis tillbaka frågan från främlingsfientliga partier. Boka henne här!

   

  Zinat Pirzadeh föreläsning

  “Tacka vet jag Sverige” – Den psykiska och fysiska resan

  • Hur är det att komma till ett helt nytt land där man inte förstår språket? Hur avkodar man de sociala och kulturella koderna?
  • I den här föreläsningen berättar Zinat Pirzadeh om hur det var att komma till Sverige som vuxen. Hon tar upp språket, arbetslivet, det sociala livet, mötet med myndigheter och det kulturella bagage vi alla bär på.
  • Följ med på en hisnande resa där allvar och skratt, högt och lågt avlöser varandra. En rolig och tänkvärd föreläsning som är mer aktuell än någonsin.

   

  Zinat Pirzadeh föreläsning

  Hedersrelaterat förtryck, hedersrelaterat våld och hedersmord

  • Hur kan en pappa kan mörda sin egen dotter? Vad innebär denna “heder”, och varför är det så viktigt att den – till varje pris – bevakas?
  • En föreläsning där Zinat Pirzadeh tar avstamp i sina egna erfarenheter från före och efter revolutionen i Iran. Genom sin egen uppväxt och från arbetet som studie- och yrkesvägledare har hon fått en djupare inblick i mekanismerna och strukturerna bakom hederskulturen och de konsekvenser den för med sig för både kvinnor och män. Observationerna och insikterna har mynnat ut i bland annat boken “Fjäril i koppel” och denna spännande föreläsning.
  • Låt Zinat Pirzadeh lära dig mer hedersvåld, detta brutala fenomen som än i dag dominerar många människors liv – även här i Sverige.

   

  Zinat Pirzadeh föreläsning

  Ingen har dött av surströmming – än!

  • Vad händer om en iranier hamnar mitt i det djupaste Norrland?
  • Ta chansen att se Zinat Pirzadehs hyllade föreställning om mötet med Sverige, Norrland och den beryktade surströmmingen. Kulturkrockar, skratt och en och annan sanning garanteras!

   

  Zinat Pirzadeh föreläsning

  Bakis i burkan

  • Hur är det att leva med den svenska, osynliga burkan?
  • Zinat Pirzadeh i burka med mer avklädda ord än någonsin. Ingenting är heligt när hon med ironi och kärlek provocerar, ifrågasätter och väcker nya tankar om kultur, normer och sociala koder.
  • Följ med till en helt ny värld där vi får nya synvinklar, nya tankar och massor av skratt!
  • Längd: 70-90 min.
  • En produktion av Kometkomedi i samarbete med Mindflyers
Kunder som har upplevt föreläsningar med Zinat Pirzadeh

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden