Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-01-blue

Fängelse som universitet och trauma som drivkraft

Omar Alshogre

Omar Alshogre

Omar Alshogre kom till Sverige 2015 efter att ha suttit fängslad i tortyrceller i Syrien. I sina föreläsningar talar han om att använda trauma som drivkraft och att vända motgång till framgång.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Omar Alshogre

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Omar Alshogre greps under en demonstration och satt under flera år i fängelse i Syrien där han utsattes för skenavrättningar och tortyr. Tiden i fängelse beskriver han som ”University of Whispers” eftersom han fick ta del av kunskapen från de andra välutbildade fångarna.

Efter en flykt kom Omar till Sverige där han på bara några år skapade sig en framgångsrik karriär. Han började med arbete på Gröna Lund för att så småningom gå vidare till anrika Boston Consulting Group. Han har även genomfört hundratals föreläsningar, exempelvis för amerikanska kongressen, Pentagon, Sveriges riksdag och Klarna samt har två populära TEDx talks.

Omar leder SETF (Syrian Emergency Task Force) arbete att förespråka befrielsen av fångar i Syrien. Han hjälper till att ge många nivåer av stöd till åtal i Europa mot Assad-regimen. Omar fungerar som en pålitlig opartisk resurs för den amerikanska kongressen och administrationen om hur man kan ta itu med fångfrågor i Syrien, eftersom han ger ett unikt perspektiv som har visat sig vara nyckeln till hur beslutsfattare förstår situationen på plats. Omar Alshogre konsulteras också regelbundet i en rad frågor som är förknippade med effektiv amerikansk politik gentemot Syrien.

Därför ska du boka Omar Alshogre

  • Få inspiration och motivation av Omars inlevelse och starka närvaro.
  • Lär dig om krishantering och hur det går att vända traumatiska händelser och stora motgångar till framgång.
  • Ta del av kunskap om migration och integration och Omars idéer om hur denna viktiga fråga kan få en lösning.

Omar Alshogre är ett levande exempel på hur det går att använda en traumatisk fängelsetid som en positiv kraft. Under sina år som politisk fånge i Syrien utbildade han och hans välutbildade medfångar varandra i det som Omar kallar för University of Whispers.

Efter en dramatisk flykt tillsammans med sin lillebror kom han till Sverige där han kunde omvandla erfarenheterna från fängelsetiden till användbara verktyg i sitt liv. I sina föreläsningar inspirerar Omar lyssnarna till att ta tillvara de motgångar de har haft och göra dem till en stark drivkraft för att lyckas med sina mål.

Omar föreläser utifrån sina egna unika erfarenheter och insikter från fängelsetiden och livet som flykting i Sverige. Förutom att tala om att vända traumatiska upplevelser till en positiv inspirationskälla berättar han också om sin resa från ett av världens värsta fängelser till världens bästa plattform. Dessutom föreläser Omar om hur det är möjligt att lösa den viktiga frågan med integration och migration i samhälle.

Tack vare Omars engagemang och inlevelseförmåga får du motivation och inspiration till att gå från tanke till handling med det du vill åstadkomma. Omar håller både fysiska och digitala föredrag och brukar avsluta sina föreläsningar med en Q&A-session då publiken har möjlighet att komma med sina egna frågor och funderingar.

Visa föreläsningar med Omar Alshogre
Omar Alshogre föreläsning

Populära rubriker:

  • Trauma som drivkraft – en unik möjlighet att bli den människa du önskar vara.
  • University of whispers – en resa från världens värsta fängelse till världens bästa plattform. Hur man skapar möjligheter av motgångar.
  • Migration och integration – hur löser vi samhällets viktigaste fråga?

Omar Alshogre lämnar ingen oberörd tack vare sin enorma inlevelse och sitt starka engagemang för det han talar om. Omar håller skräddarsydda föredrag efter kundens behov och önskemål.  Kontakta oss för att veta mer om Omar eller boka en föreläsning.

Omar Alshogre

The power of silence and the impact of listening

Ett smakprov från Omar Alshogre TEDx ”The power of silence and the impact of listening”.

Omar Alshogre

University of Whispers

Omar Alshogre berättar om sin tid som fängslad i tortyrceller i Syrien.

Visa föreläsningar med Omar Alshogre
Skicka en oförpliktande förfrågan på Omar Alshogre

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Omar Alshogre