Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Fängelse som universitet och trauma som drivkraft

Omar Alshogre_Athenas_Föreläsare

Omar Alshogre

Omar Alshogre kom till Sverige 2015 efter att ha suttit fängslad i tortyrceller i Syrien. I sina föreläsningar talar han om att använda trauma som drivkraft och att vända motgång till framgång.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Omar Alshogre

  • Få inspiration och motivation av Omars starka berättelse och fängslande närvaro.
  • Lär dig om krishantering, personligt ledarskap och hur det går att vända kriser och motgångar oavsett storlek och traumatiska händelser till framgång.
  • Ta del av kunskap om migration och integration och Omars idéer om hur denna viktiga fråga kan få en lösning.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Omar Alshogre

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Omar Alshogre greps under en demonstration och satt under flera år i fängelse i Syrien där han utsattes för skenavrättningar och tortyr. Tiden i fängelse beskriver han som ”University of Whispers” eftersom han fick ta del av kunskapen från de andra välutbildade fångarna.

Efter en flykt kom Omar till Sverige där han på bara några år skapade sig en framgångsrik karriär. Han började med arbete på Gröna Lund för att så småningom gå vidare till anrika Boston Consulting Group. Han har även genomfört hundratals föreläsningar, exempelvis för amerikanska kongressen, Pentagon, Sveriges riksdag och Klarna samt har två populära TEDx talks.

Omar leder SETF (Syrian Emergency Task Force) arbete att förespråka befrielsen av fångar i Syrien. Han hjälper till att ge många nivåer av stöd till åtal i Europa mot Assad-regimen. Omar fungerar som en pålitlig opartisk resurs för den amerikanska kongressen och administrationen om hur man kan ta itu med fångfrågor i Syrien, eftersom han ger ett unikt perspektiv som har visat sig vara nyckeln till hur beslutsfattare förstår situationen på plats. Omar Alshogre konsulteras också regelbundet i en rad frågor som är förknippade med effektiv amerikansk politik gentemot Syrien.

Därför ska du boka Omar Alshogre

  • Få inspiration och motivation av Omars starka berättelse och fängslande närvaro.
  • Lär dig om krishantering, personligt ledarskap och hur det går att vända kriser och motgångar oavsett storlek och traumatiska händelser till framgång.
  • Ta del av kunskap om migration och integration och Omars idéer om hur denna viktiga fråga kan få en lösning.

Omar Alshogre är ett levande exempel på hur det går att använda en traumatisk fängelsetid som en positiv kraft. Under sina år som politisk fånge i Syrien utbildade han och hans välutbildade medfångar varandra i det som Omar kallar för University of Whispers.

Efter en dramatisk flykt tillsammans med sin lillebror kom han till Sverige där han kunde omvandla erfarenheterna från fängelsetiden till användbara verktyg i sitt liv. I sina föreläsningar inspirerar Omar lyssnarna till att ta tillvara de motgångar de har haft och göra dem till en stark drivkraft för att lyckas med sina mål.

Omar föreläser utifrån sina egna unika erfarenheter och insikter från fängelsetiden och livet som flykting i Sverige. Förutom att tala om att vända traumatiska upplevelser till en positiv inspirationskälla berättar han också om sin resa från ett av världens värsta fängelser till världens bästa plattform. Dessutom föreläser Omar om hur det är möjligt att lösa den viktiga frågan med integration och migration i samhälle.

Tack vare Omars engagemang och inlevelseförmåga får du motivation och inspiration till att gå från tanke till handling med det du vill åstadkomma. Omar håller både fysiska och digitala föredrag och brukar avsluta sina föreläsningar med en Q&A-session då publiken har möjlighet att komma med sina egna frågor och funderingar.

Visa föreläsningar med Omar Alshogre
Omar Alshogre föreläsning

Ledarskap i kris

Rädslan sprider sig i rummet, luktar unket och i mörkret ligger Omars bästa vän – död.

I fängelset var allt på liv eller död, därmed måste varje beslut vägas på våg. Man har endast en chans och om fel beslut tas kommer antingen du eller någon i närheten lida i stor omfattning, man belönas inte för det goda men varje misstag bestraffas.

I krissituationer vare sig det gäller epidemier som COVID19, fängelser eller strama ekonomiska nedskärningar behövs förebilder. En stark ledare som påvisar ett humanitärt ledarskap som inte endast styrs av de ekonomiska och politiska makterna. Ledare som vågar att ta svåra beslut, bevisar trygghet och inte minst handlingskraft.

Med Omars personliga starka berättelse som grund för föredraget, hör mer om ledarskap i kris. Boka en föreläsning med Omar Alshogre hos oss på Athenas!

Omar Alshogre föreläsning

Trauma som drivkraft

Söndertrasade nätter fulla av mardrömmar, att ha kunskaper man inte vill äga och erfarenheter som helst skulle besparas, det går att överleva, det är ditt val!

Omars berättelse tycks för många vara brutalt stark men relevansen ligger inte på omfattningen av traumat utan hur du själv påverkas mentalt. Ditt trauma är inte ditt fel men det är ditt ansvar att hantera det och starkt kunna gå vidare med ett leende på läpparna.

Hör Omar Alshogre berättar om de övergrepp han och hans medfångar utsattes för. Hans drivkraft är att vittna för världen och hjälpa dem som är kvar.

Omar håller skräddarydda föredrag efter kundens behov och önskemål.  Kontakta oss för att veta mer om Omar eller boka en föreläsning.

Omar Alshogre föreläsning

University of Whispers

En dånande tystnad, den som talar avrättas…

Hur klarar man sig i flera år med en ständig hotbild och utan någon som helst muntlig kommunikation?

Under sina 3 år i fängelse var Omar Alshogre omgiven av välutbildade politiska fångar; jurister, psykologer, läkare, ingenjörer – regimens hot. Det enda de hade var vakternas tortyr och varandra. Eftersom samtal var förbjudet och bestraffades med döden formade Omar Alshogre och de andra fångarna ”University of Whispers”, som Omar själv kallar det, där de viskande delade allt; utbildnings-, yrkes- och livserfarenheter för att hålla sig vid liv ytterligare några timmar.

Efter att ha flytt till Turkiet och sedan Sverige kan Omar äntligen dela med sig av sin historia om Assad -regimens brutala brott. Följ med på Omar Alshogres personlig resa från världens värsta fängelse till världens bästa plattform och hör om hur man skapar möjligheter av motgångar!

Omar Alshogre lämnar ingen oberörd tack vare sin enorma inlevelse och sitt starka engagemang för det han talar om. Kontakta oss för att veta mer om Omar eller boka en föreläsning.

Omar Alshogre

Go to Hell: A Story of Transformation and Legacy

Ett smakprov från Omar Alshogre TEDx ”Go to Hell: A Story of Transformation and Legacy”.

Visa föreläsningar med Omar Alshogre
Skicka en icke-bindande förfrågan på Omar Alshogre

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Omar Alshogre