Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

En osannolik resa från krigsflykting till arkitekt på Södermalm

Issa Ali

Issa Ali

Issa Ali kom till Sverige som flykting och arbetar idag som arkitekt i Stockholm. Hans föreläsningar diskuterar den svenska demokratin och integrationens möjligheter och fallgropar.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Issa Ali

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Issa Ali kom till Sverige 2014 och var tvungen att lämna familj och vänner hemma i Syrien. Idag jobbar han på Sveriges äldsta arkitektbyrå. I jämförelse med många andra flyktingar är hans resa en historia med lyckligt slut – men resan var långt ifrån guld och gröna skogar.

Issa Ali talar om vad som fick hans integration in i det svenska samhället att fungera och bli en lyckad sådan. Värdet av personlig kontakt med etablerade svenskar och vikten av att få uppleva en hoppfull glimt in i framtiden är några av de aspekter som hjälpte honom.

Därför ska du boka Issa Ali

 • Issa Ali bjuder på en personlig, gripande och hoppfull berättelse om det svåra valet att lämna familj och vänner i ett krigsdrabbat Syrien. Åhörarna får ökad förståelse om varför människor tvingas fly.
 • Han talar både om aspekter som hjälpte honom i integrationsprocessen och vad som kan hindra ett lyckad inträde i det svenska samhället. Ovärderligt för alla som vill arbeta för att stärka den sköra demokrati som vi ofta tar för given.
 • Hans unika syn på mångfald, integration, inspiration, attityd och motivation är några av de punkter som diskuteras under föreläsningen.

Issa Ali som talare är inspirerande och kunnig. Hans föreläsning om integration, mångfald och demokrati lämnar ingen oberörd. Tack vare att han själv kommit in i det svenska samhället som flykting, har han oersättlig information om hur en god integration kan fungera.

Han talar framför allt positivt om den integrationsprocess som han genomgick. Han uttrycker tacksamhet över sin svenska familj och mormor, och påpekar hur ovärderlig kontakten med öppna och fina människor är för att känna sig välkommen in i ett nytt samhälle. Integration är en process mellan två parter, vilket Issa Allis personliga historia är ett bevis för.

Issa Ali kommunicerar också direkt med sin publik. Han ställer tankeväckande frågor och förmedlar de till synes omöjliga dilemman som flyktingar tvingas ta ställning till. Att lämna vänner och familj för att resa till ett land där man inte känner någon eller kan språket – om man ens lyckas komma dit – är ett val som antagligen är omöjligt att fullkomligt förstå utan att gå igenom det själv. Men Issa Ali låter åhörarna komma så nära det går.

Personliga anekdoter berättas med en blandning av humor och uppriktigt allvar. Insikter från den svenska integrationsprocessen presenteras sakligt och både positiva och negativa aspekter tas upp. Alla som vill få en inblick i den svenska demokratin och dess för- och nackdelar kan gynnas av ett besök från Issa Ali.

Visa föreläsningar med Issa Ali
Issa Ali - föreläsningar

Issa Ali håller anpassade föreläsningar under dom ämnen som han kan. Ämnen som Issa pratar om är:

 • Motivation & Attityd
 • Inspiration & Demokrati
 • Mångfald & Integration
  Skicka en oförpliktande förfrågan på Issa Ali

  Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Eller ring till oss på

  Tfn: 031 38 37 000

  Föreläsningsämnen med Issa Ali