Laddar innehåll ...

Lovette Jallow föreläsning - skönhetsexpert och aktivist

Lovette Jallow

Skönhetsexperten, författaren och aktivisten Lovette Jallow föreläser om normer och värderingar och om hur samhället kan arbeta för att bli mer inkluderande

Lovette Jallow har i flera år arbetat för att skönhetsindustrin och samhället ska bli mer inkluderande för alla hudtyper. Med sitt engagemang och entreprenörskap har hon blivit en huvudfigur när det gäller förändring och arbetet mot att minska den strukturella – såväl som vardagliga – rasismen. Idag föreläser hon om detta och mer, med personliga erfarenheter och berättelser berör hon de allra viktigaste frågorna för att jobba mot ett mer inkluderande samhälle. Boka en Lovette Jallow föreläsning idag hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lovette Jallow grundade facebook-gruppen Black Vogue 2015. Tre år senare har gruppen över 33.000 medlemmar och hennes Instagram-konto med samma namn över 70.000 följare. Tillsammans med sina följare har hon påverkat sminkindustrin att inkludera produkter och utbud för människor med alla sorters hudfärger. Idag föreläser hon om sitt samhällsengagemang, normer, värderingar och vardagsrasism. 

Lovette Jallow är skönhetsexpert, aktivist och författare. Hon är aktuell med boken ”Black Vogue: skönhetens nyanser” där hon ger tips och instruktioner till människor med mörkare hudton hur dem kan sminka sig. I boken berättar hon även öppenhjärtligt och ärligt om berättelser och erfarenheter av att växa upp som afrosvensk kvinna i ett samhälle med vithetsnormer.

En Lovette Jallow föreläsning tar upp:

 • Frågor om vardagsrasism, normer och värderingar
 • Hur samhället bör arbeta för att bli mer inkluderande
 • Hennes egna erfarenheter och personliga berättelser om sin uppväxt

Lovette Jallow tilldelades Rättvisepriset år 2017 för hennes insatser och arbete mot rasism och diskriminering inom skönhetsbranschen samt sitt engagemang mot slaveriet i Libyen. Detta kan man kalla ett bevis på att Lovette Jallow är en sann eldsjäl som brinner för samhällsfrågor och att påverka och skapa förändring.

Boka en lärorik, tankeväckande och spännande Lovette Jallow föreläsning idag här hos oss på Athenas!

 

  Lovette Jallow föreläsning

  En Lovette Jallow föreläsning som tar upp

  • Samhällsfrågor som rör diskriminering, normer och värderingar
  • Skönhetsindustrin och dess ideal
  • Personliga berättelser och erfarenheter om sin uppväxt som afrosvensk kvinna i Sverige
  • Hur vi kan minska vardagsrasismen och utveckla samhället i positiv riktning
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden