Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Skribent, programledare och föreläsare

Lina Thomsgård föreläsning (foto Sofia Runarsdotter) - Skribent, programledare och föreläsare

Lina Thomsgård

Skribent, programledare och föreläsare

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Lina Thomsgård

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lina Thomsgård är en av Sveriges mest inspirerande och underhållande röster inom kommunikation, jämställdhet och rättvisa. Vi känner igen henne från hennes krönikor, som radiopratare och som tidigare programledare för kulturmagasinet Kobra i SVT. Hon har även grundat det uppmärksammade projektet Rättviseförmedlingen och skrivit en bok som vänder upp och ner på världshistorien. Boka en inspirerande Lina Thomsgård föreläsning i dag!

Vad hade kvinnorna för sig medan männen skrev historia? Hur får man fram viktiga budskap och stimulerar vettiga, opinionsbildande diskussioner på nätet? Och hur går vi vidare efter #metoo? Svaren på detta och mycket mer får du under en Lina Thomsgård föreläsning!

Lina Thomsgård är en frontfigur och en av landets mäktigaste opinionsbildare när det kommer till jämställdhet, mångfald och samhällsförbättring. 2010 grundade hon Rättviseförmedlingen, ett av Sveriges mest framgångsrika jämställdhetsprojekt, där över 100 000 engagerade rättviseförmedlare jobbar konstruktivt och konkret för att korrigera skevheter i samhället.

Vi har kunnat se Lina Thomsgård som programledare i SVT:s kulturprogram Kobra, sett henne tävla med Jason Diakité i På Spåret och vinna årskrönikan av Vem vet mest. Hon radiopratar, skriver krönikor för bl.a. Aftonbladet och har som PR-konsult skapat uppmärksamhet åt många nationella och internationella varumärken, som t.ex. artisten Robyn, Naturskyddsföreningen och MySpace. 2017 utkom hennes första bok, En annan historia, där hon samlat 51 berättelser om 51 inspirerande kvinnor som historieböckerna glömt.

Med en enastående förmåga att engagera och förmedla kunskap får Lina Thomsgård människor att vilja lyssna. Du får ta del av viktiga budskap, konkreta verktyg för att säkra jämställdhet på jobbet och nya, inspirerande insikter – allt levererat med humor och träffsäkra iakttagelser.

Boka en Lina Thomsgård föreläsning här!

 

Foto: Sofia Runarsdotter

Visa föreläsningar med Lina Thomsgård

  Lina Thomsgård föreläsning

  Efter #metoo – hur går vi vidare?

  • I svallvågorna av #metoo-kampanjen, där kvinnor vittnade om diskriminering och övergrepp, står många företag handfallna inför hur man går vidare. Lina Thomsgård har många års erfarenhet av framgångsrikt arbete med jämställdhet och har hyllats för sin kreativa förmåga att lösa problem och göra komplexa problem tydliga och pratbara.
  • En inspirerande timme om maktfördelning, kreativ företagskultur utan sexism och konkreta exempel på lösningar på strukturella problem. Förändring behöver inte vara svårt!

   

  Lina Thomsgård föreläsning

  Sörj inte – organisera er! Men hur?

  • Hur får man människor att gilla, dela och engageras av det man vill ha sagt? Går det att påverka opinionen, prata mångfald och jämställdhet och driva viktiga frågor i dagens digitala samhälle?
  • Lina Thomsgård har startat hyllade projekt som Skapelsen, Teklafestivalen och Rättviseförmedlingen. Här berättar hon hur hon har gjort för att engagera kring mångfaldsfrågor och jämställdhet på nätet.
  • En inspirerande föreläsning om att skapa förändringsvilja, engagemang och att samlas på nätet för att göra skillnad i verkligheten!

   

  Lina Thomsgård föreläsning

  En annan historia, en annan framtid

  • Hur hade det sett ut om vi vände på världshistorien? Vilka kvinnor saknas i skolans historieböcker och vad kan vi lära oss av serietidningarna, Hollywood-filmerna och nyhetsmediernas världsbild? Vad har kvinnorna egentligen haft för sig medan männen skrivit historia?
  • Lina Thomsgård bjuder på en rolig och inspirerande timme där vi tittar på världshistorien med helt nya ögon! Med hjälp av 51 minnesvärda kvinnor inom kultur, ekonomi, sport och politik utmanar vi vår världsbild och får konkreta tips och verktyg till att undvika fallgroparna som gör att historien upprepas. Roliga, tankeväckande livsöden, spännande vinklar och nya perspektiv utlovas!
  • “Om du kommer till en stängd dörr som inte ger med sig, ta ett steg bakåt och sparka in den. Men glöm inte att hålla upp den så att andra kan komma efter.”– Muriel Siebert, första kvinna på Wall Street

   

  Lina Thomsgård föreläsning

  DET GÅR! 10 konkreta tips för ett effektivt jämställdhetsarbete

  • Kommer tiden lösa alla problem – eller måste vi göra något? Sitter det verkligen “i väggarna” – eller är det vi som måste börja ställa oss rätt frågor? Lina Thomsgård hjälper oss upptäcka de vanligaste tankefelen som bromsar jämställdhetsarbetet.
  • En inspirerande föreläsning som utmanar, ger nya perspektiv och ger er verksamhet den kunskap och de verktyg som behövs för att kunna ta tillvara all den talang och kompetens som finns i vårt land.
  • Med hjälp av pedagogiska exempel och spännande forskningsresultat bjuder Lina Thomsgård på tankeväckande, roliga fakta och handfasta råd som hjälper er att städa undan jämställdhetsbromsarna.

Referenser

Lina Thomsgård är en helt fantastisk föreläsare! Kunnig, erfaren, briljant, rolig och allvarlig. Hon fyllde salen och vi som deltog lämnade med råg i ryggen och uppfyllda av en känsla att vi är med och förändrar samhället till det bättre. Publiken bestod av tjejer och killar, kvinnor och män från 12 år upp till 80-åringar med olika bakgrunder. Böckerna sålde slut, folk stannade kvar och fikade och pratade efteråt. Vi är så nöjda och tacksamma från jämställdhetsberedningen, kvinnojouren och Ljusdals kommun.

Malin Fundin

Ljusdals kommun/jämställdhetsstrateg
Skicka en oförpliktande förfrågan på Lina Thomsgård

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Lina Thomsgård