Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue
Aleksa Lundberg föreläsning - Transsexualitet, kön och identitet

Aleksa Lundberg

Sveriges första utbildade skådespelare som är öppen med sin transbakgrund föreläser om normer, jämställdhet och om hennes personliga resa i livet

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Aleksa Lundberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Aleksa Lundberg föddes som pojke och kom ut som transsexuell tjej vid 17 års ålder. Idag är hon Sveriges första utbildade skådespelare som är öppen med sin transbakgrund. I hennes föreläsningar om jämställdhet, könsnormer, identitet, mångfald och inkludering öppnar hon upp frågor som berör hela samhället. Aleksa delar också med sig av sin personliga resa, upplevelser och erfarenheter av att komma ut som transsexuell. Boka en inspirerande och lärorik Aleksa Lundberg föreläsning här på Athenas!

Aleksa Lundberg är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg. I september 2018 debuterade hon som författare med den personliga biografin ”Bögtjejen” (Brombergs förlag). Den har blivit väl mottagen av både läsare och recensenter och blev dessutom nominerad som ”Årets bok” till QX gaygala 2019.

Därför ska du/ni boka Aleksa Lundberg:

 • Som föreläsare berör hon på djupet där hon föreläser kring ämnen som könsnormer, identitet, mångfald och inkludering
 • Hennes föreläsningar är fyllda av glädje, inspiration, humor och allvar där Aleksa blandar konstvärlden med den offentliga debatten
 • Hon är en utmärkt konferencier och/eller moderator till ert event med stor scenvana och journalistisk bakgrund

Sedan flera år tillbaka arbetar Aleksa Lundberg främst med föreställningar, radio-och TV-program som lyfter transpersoners livssituationer och perspektiv. Hon har också iscensatt ett uppror för transpersoners rättigheter i och med föreställningen ”Flytta på er – jag ska bli fri”. Denna turnerade hon med i hela Sverige. I UR:s reportageserie ”Nationen” var Aleksa programledare för avsnittet ”Den undangömda transhistorien” i vilket hon begav sig till Gotland för att ta reda på hur det kunde vara att leva som transperson i 1800-talets Sverige.

Under 2018 föreläste Aleksa för landsting om hur transpersoner kan uppfatta olika vårdsituationer och hon var konferencier för Stockholms läns landstings seminariedag om jämställdhet; ”Jobba jämt”. Aleksa föreläser också om sitt unika arbetssätt där hon använder scenkonsten, litteraturen och offentliga debatten som verktyg för att sätta fokus på transfrågor. Senast kunde vi se och höra henne på Folk och kulturs stora scen, på Stighallen i Eskilstuna, där hon gav sin uppskattade föreläsning ”Det personliga är politiskt – och dessutom spelbart”.

Aleksa Lundberg kan även bokas som konferencier eller moderator till ert event. Som utbildad journalist har hon lång erfarenhet av intervjusituationer och att leda och gräva i samtal. Detta kombinerat med sin skådespelarbakgrund och scenvana gör henne till en utmärkt och säker eventledare!

Boka en Aleksa Lundberg föreläsning idag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Aleksa Lundberg

  Aleksa Lundberg föreläsning

  En Aleksa Lundberg föreläsning tar upp ämnen som:

  • Kön, könsnormer och identitet
  • Mångfald och inkludering
  • Sin egen resa som transperson inom skådespelarbranschen

  Aleksa Lundberg föreläsning

  Moderator/konferencier

  • Kombinationen utbildad journalist och skådespelare gör Aleksa Lundberg till en utmärkt konferencier och/eller moderator till ert event. Med stor scenvana och förmågan att ställa intressanta och meningsfulla frågor får hon människor att känna sig trygga på scen och hon väcker ett genuint engagemang!

Referenser

"En mycket bra och inspirerande föreläsare. Proffsig och lätt att arbeta med. Ett högaktuellt ämne som verkligen berör på djupet. Rekommenderar!"

Mattias Desac, Creative director & project manager

Bohm Bohm Room

"Aleksa modererade en heldag kring jämställdhet och jämlikhet i arbetslivet och gjorde det med en enormt trygg och professionell hand. På ett humoristiskt och varmt sätt ledde hon deltagarna genom en dag av svåra ämnen. Vi kan varmt rekommendera Aleksa som moderator för liknande uppdrag!"

Maria Ahlsdotter, Jämställdhets- och jämlikhetsstrateg

Stockholms läns landsting
Skicka en oförpliktande förfrågan på Aleksa Lundberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Aleksa Lundberg