Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Sexologen med ett unikt perspektiv på människors sexualitet.

Kalle Norwald

Kalle Norwald

Kalle Norwald är utbildad socionom, legitimerad psykoterapeut och auktoriserad sexolog. Han föreläser, utbildar och håller workshops om bland annat sexologi, HBTQ, normer och människors sexualitet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Kalle Norwald

 • Med sin breda utbildning och mångårig erfarenhet har Kalle Norwald ett unikt perspektiv på människors sexualitet under hela livet.
 • Med närmare 900 undervisningstimmar i ryggen levererar Kalle sin vinnande kombination av forskning, klinisk erfarenhet och humor.
 • Anlitas och medverkar regelbundet i media i olika former som sakkunnig inom sexologi
Skicka en icke-bindande förfrågan på Kalle Norwald

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kalle Norwald har med sin kombination av utbildningar inom socialt arbete, sexologi och psykoterapi ett unikt perspektiv på människors sexualitet under hela livets gång. Sexuell- och reproduktiv hälsa är ett ämne som följt honom genom alla sina arbeten, exempelvis inom skola, socialtjänst, sjukvård och universitetsutbildningar, och dessa arbetsplatser har gett honom en bred kunskap om vilka frågor som är viktig för många olika individer och grupper.

Därför ska du boka Kalle Norwald

 • Med sin breda utbildning och mångårig erfarenhet har Kalle Norwald ett unikt perspektiv på människors sexualitet under hela livet.
 • Med närmare 900 undervisningstimmar i ryggen levererar Kalle sin vinnande kombination av forskning, klinisk erfarenhet och humor.
 • Anlitas och medverkar regelbundet i media i olika former som sakkunnig inom sexologi

Han är flitigt anlitad i olika mediala sammanhang när det kommer till frågeställningar om sexualitetet och relationer, och kanske känner du igen honom som en av tre terapeuter i SVTs relationsprogram ”Gift vid första ögonkastet” där han matchar ihop ofrivilliga singlar till äktenskap?

När han inte sysselsätter sig med mediala uppdrag eller undervisning har han mottagning i Stockholm där han tar emot ensamstående, par och flersamma för rådgivning eller psykoterapi, främst med sexologiskt fokus men även i andra frågor som livet kan ställa oss.

Under hösten/vintern 2021 släppte han sin första egna bok om ämnesintegrerad sexualundervisning som ska hjälpa lärare närma sig sexualundervisningen i sin vardag. Innan dess har han varit del av antologier, exempelvis ”Sexologi för psykologer och psykoterapeuter”. Kalle är även författare till boken ”Undervisa i sexualitet, samtycke och relationer – integrera i alla ämnen” (2022), samt boken ”Tack, förlåt och skyll dig själv : Om att leva tillsammans och kanske lyckligt” (2022).

Kalle är en framstående moderator och konferencier med specialkompetens inom sexuell och reproduktiv hälsa. Han har en unik förmåga att engagera publiken och leda meningsfulla samtal, vilket gör varje evenemang intressant och involverande. Med precision och passion hanterar Kalle både stora och små sammanhang, säkerställer dynamik och skapar en inkluderande miljö som främjar dialog.

Med närmare niohundra undervisningstimmar bakom sig kan du förvänta dig en föreläsning, workshop eller moderatorskap som utgår från den vinnande kombinationen av forskning och klinisk erfarenhet, men även med en gnutta humor som ledande drivkraft.

För att Boka eller veta mer om Kalle Norwald, hör av dig till oss på Athenas redan idag!

Foto: Maria Cruseman

Visa föreläsningar med Kalle Norwald
Kalle Norwald Föreläsning

Sexualitet, samtycke och relationer - Lgr22

Från hösten 2022 kommer kunskapsämnet som tidigare hette sex- och samlevnad bytas ut till sexualitet, samtycke och relationer. Syftet med det är bland annat att visa bredden på dessa teman och kunna ge elever relevant kunskap för att fatta beslut om den egna kroppen och i relation till andra.

Kalle Norwald kommer under föreläsningen att ge sin bild av förändringarna i läroplanerna utifrån sina över 15 år i sexualupplysningens tjänst samt konkreta förslag hur lärare kan integrera detta i sin undervisning. Han är även författare till boken ”Undervisa i sexualitet, samtycke och relationer – integrera i alla ämnen”

Boka en lärorik föreläsning med Kalle Norwald hos oss på Athenas!

Kalle Norwald Föreläsning

Populära rubriker:

En stor del av Kalles verksamhet går ut på att föreläsa, utbilda, handleda människor som jobbar med att möta andra människor. Hur kan vi väva in patientens sexualitet i vårdmötet, eller hur skapar vi en välkomnande arbetsplats för alla grupper i samhället? Vad är normer och hur påverkar de vårt liv?

Kalle reser över hela landet, men kan också ordna digitala möten, allt efter era behov och önskemål.

 • HBTQ
 • Pornografi
 • Att tala om sexualiteter
 • Sex- och samlevnadsundervisning
  -Vad inkluderar en god sexualundervisning
 • Sexualitet och psykoterapi
 • Normkritik och normmedvetenhet
 • Sexuella övergrepp, att möta individer utsatta för sexualbrott
 • Relationer, samtycke och sexualitet

Kalle Norwald håller skräddarsydda föredrag efter kundens behov och önskemål.  Kontakta oss för att veta mer om Kalle eller boka en föreläsning.

Kalle Norwald Moderator

Moderator & Konferencier

Söker ni en moderator som engagerar publiken och tillför unika perspektiv? Kalle Norwald lyfter garanterat ert evenemang med sin närvaro. Kalle utmärker sig med sin vinnande kombination av forskning och humor, kombinerat med sin förmåga att leda dialoger som är både meningsfulla och engagerande.

Som moderator håller Kalle konversationerna relevanta och inkluderande, med en naturlig förmåga att navigera komplexa ämnen.

 • Kalle Norwald berikar ert evenemang med expertis och charm,  samt säkerställer att diskussionerna blir minnesvärda och meningsfulla.
 • Han har en förmåga att engagera och underhålla publiken, även vid känsliga ämnen.
 • Han har även erfarenhet från akademiska och mediala sammanhang, vilket ger en mångsidig och anpassningsbar moderator.

Genom att välja Kalle Norwald som er moderator eller konferencier säkrar ni inte bara ett framgångsrikt evenemang, utan också en oförglömlig upplevelse som berör och engagerar alla närvarande.

Referenser

Sympatisk, kunnig och lyhörd föreläsare!

Maria-Gamla stans förskolor

Norwalds föreläsning hos oss levde upp till och överträffade våra förväntningar. Han bjöd på sig själv och blandade humor och forskning/fakta på ett sätt som landade mycket väl hos åhörarna.

Bibliotek

Markaryds kommun

Jättebra, inspirerande föreläsning!

Beatrice Eriksson

HR

Kalle är en rolig och karismatisk föreläsare som bjuder på både humor och matnyttig information. Innehållet i föreläsningen kändes passande för vår publik och stämde överens med önskemålen vi hade förmedlat till honom.

Industriell Ekonomi KTH

GenI

Kalle är en uppskattad moderator och föreläsare som jag anlitat vid två konferenser inom Sexuell hälsa. Han är en bidragande faktor till fina helhetsbetyg för konferensen. Vid Sexuell hälsa 2020 föreläste han om äldres sexuella hälsa utöver att han modererade den digitala konferenser. Deltagarna bedömde Kalles insats i snitt till 4,83/5. Han har en bred kunskap och var lika uppskattad 2019 med föreläsning kring den manliga sexuella hälsan.

Utbildningsföretaget SIFU

Väldigt bra konferens som inte bara var proppfull av nyttig kunskap utan som även vävdes ihop av Kalle Norwalds breda kompetens och vänliga ton. Det gjorde att konferensen kändes ännu mer proffsig.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Region Stockholm

Kalle är mycket kompetent och skicklig i sitt framförande. Varvar fakta och forskning med erfarenheter och berättelser - allvar och skratt! Lyssnar in åhörarna med ett stort hjärta!

Anna G, Samordnare föräldraskapsstöd

Habo kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Kalle Norwald

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Kalle Norwald