Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Manlig sexualitet, jämställdhet och sexualundervisning efter metoo

Inti Chavez Perez

Inti Chavez Perez

Inti Chavez Perez har arbetat som sexualupplysare och journalist, och är författare till flera böcker om sex, bland annat Pittstim och Respekt - en sexbok för killar.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Inti Chavez Perez

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Inti Chavez Perez har länge skrivit om sex och samlevnad med fokus på mäns sexualitet. Hans böcker och arbete kring sexuellt våld fick stort genomslag i hela världen under #metoo-rörelsen. Böckerna finns tillgängliga på 19 olika språk och har varit på bästsäljarlistorna i flera länder. I Sverige belönades han med Sveriges Författarförbunds pris för barn och ungdomslitteratur för boken Respekt – en sexbok för killar.

Hans bakgrund som journalist började redan i tonåren då han skrev för ungdomstidningen Ponton. Senare jobbade han bland annat på SVT, Aftonbladet och Metro, och ledde radioprogram i P3.

Därför ska du boka Inti Chavez Perez

 • Du får en sund och nyanserad föreläsning om sexualitet och hur en sexualitet formas utifrån ett samhällsperspektiv, från en prisbelönt och internationellt bästsäljande författare som också jobbat som expert på regeringsnivå.
 • Han är en flexibel och trygg föreläsare som har erfarenhet av att tala till både ungdomar och företagsledare.
 • Föreläsningarna har hyllats för Inti Chavez Perez förmåga att diskutera svåra och komplicerade ämnen genom att belysa problem som sexuellt våld, men också positiva aspekter som hur sexualitet kan öppna för goda relationer.

Inti Chavez Perez föreläsningar grundar sig i sex och samlevnad, men fokus på föreläsningen kan anpassas till specifika ämnen. Han har till exempel talat om HBTQ-frågor, grupptryck, sexuellt våld, jämställdhet, manlig sexualitet och hur mäns kroppar fungerar.

Intresset för sex och samlevnad fick han tidigt efter att han observerat grupptryck och sexuellt våld under sin skolgång. Han började engagera sig i RFSU men bestämde sig så småningom för att arbeta på egen hand. Strax därefter släppte han boken Respekt och fokuserade hundra procent på sexualundervisning med fokus på män och manlig sexualitet.

Tack vare sina varierande roller och rika arbetslivserfarenhet har han lätt att tala till både nyanlända ungdomar, företagsledare och allt däremellan. Han har inga problem att anpassa språk, innehåll och budskap utifrån publik. Hans medvetenhet inför läsare och åhörare har gett honom uppdrag att föreläsa till flyktingar och ungdomar med funktionsnedsättning, men också ungdomar i allmänhet – vilket resulterade i boken Lätta sexboken.

Skolpersonal, ungdomar, företag och alla andra som vill lära sig mer om sex och samlevnad kan ha nytta av ett besök från Inti Chavez Perez. Diskussionerna om korrelationen mellan samhälle och sexualitet, och varför män förknippas med sexuellt våld och ett lågt ansvarstagande för sexuell hälsa är något som ger värdefulla insikter, oavsett kön, ålder och politisk färg.

 

Foto Anna Svanberg.

Visa föreläsningar med Inti Chavez Perez
Inti Chavez Perez - föreläsningar

Inti Chavez Perez gör anpassade föreläsningar om

 • sex och samlevnad
 • sexuell hälsa
 • myter om sex
 • HBTQ-frågor
 • grupptryck
 • sexuellt våld
 • jämställdhet
 • manlig sexualitet
 • hur mäns kroppar fungerar

Inti skräddarsyr gärna ämne och innehåll efter era behov!

Skicka en icke-bindande förfrågan på Inti Chavez Perez

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Inti Chavez Perez