Laddar innehåll ...

Lukas Svärd föreläsning - livet, motgångarna och framgångarna

Lukas Svärd

Lukas Svärd håller i fantastiskt gripande och motiverande föreläsningar om uppväxten i fel kön och kampen mot att nå lyckan i livet

Lukas Svärd föddes i fel kropp. I 18 års tid levde han i konstant kamp mot sig själv, sin kropp och samhället, fram tills han fick genomgå en könskorrigering. Efter könskorrigeringen trodde Lukas att kampen skulle vara över, men fick snart veta att han inte var välkommen på grund av sin bakgrund. Trots alla motgångar och psykiska såväl som fysiska påfrestningar lever Lukas i dag ett lyckligt liv med sin fru Karin, och hans väg dit är en gripande och fantastisk historia som berör in i djupet. Boka en Lukas Svärd föreläsning i dag hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hat, misshandel, mobbning och sexuella övergrepp. Det var en del av Lukas Svärds vardag i 18 år. Efter att ha genomgått en könskorrigering fortsatte kampen mot samhället och dess ideal, fördomar och bemötande. Idag berättar en Lukas Svärd föreläsning om dem extrema motgångarna, men även om motivationen och viljan att gå vidare och nå sina mål i livet.

Lukas Svärd är i dag lyckligt gift med sin fru Karin. Han är utbildad brandman, han har varit i försvarsmaktens elitförband och framgångsrik i triathlon. Utåt sett kan han tyckas vara vilken framgångsrik man som helst, men hans livshistoria är unik och lämnar ingen oberörd.

Under hälften av Lukas liv levde han i en kvinnlig kropp som han hatade. Dels på grund av utseendet och att han inte kände sig som dem andra tjejerna, men också på grund av bemötandet från omgivningen och samhället. Att födas och leva i fel kön under 18 års tid är extremt psykiskt påfrestande, och idag berättar en Lukas Svärd föreläsning om detta och mer.

En Lukas Svärd föreläsning ger dig:

 • En gripande historia om utanförskap, mobbning och mångfald.
 • Förståelse och hjälp till att bidra till en ökad mångfald och acceptans mot varandra
 • En stark och motiverande föreläsning som inte lämnar någon oberörd
 • Dramatiska berättelser om det kvinnliga och manliga från en person som har erfarenhet från båda perspektiven

Lukas Svärds historia är unik, och hans föreläsningar likaså. Hans överlevnadskamp ger förståelse, viljekraft och motivation till alla som lyssnar. Det är en viktig historia som berör samhället i stort.

Hur viktigt är det med mångfald och hur viktigt är det första bemötandet? Vad fick Lukas att vara öppen med eller dölja sin bakgrund? Hur tog sig Lukas framåt och bli framgångsrik i både arbetslivet och i sporten? Hur gjorde Lukas för att inte begränsas av rädslan för vad andra tycker? Hur skiljer sig manliga ideal och normer från kvinnliga?

Allt detta ger en Lukas Svärd föreläsning svar på i en dramatisk, öppen och känslosam berättelse som kommer påverka dig länge och som på riktigt förändrar människors bemötande.

Boka en stark och gripande Lukas Svärd föreläsning i dag hos oss på Athenas!

  Lukas svärd föreläsning

  Livshistoria

  • En Lukas Svärd föreläsning om uppväxten och motgångarna före och efter sin könskorrigering. Hur han har gått från utanförskap, misshandel och trakasserier, till att bli framgångsrik och lycklig i livet.
  • Om att nå sina drömmar, hitta motivation och ta sig igenom motgångar.

  Lukas Svärd föreläsning

  Metoo

  • En Lukas Svärd föreläsning med dramatiska berättelser om det kvinnliga och manliga från en person som har erfarenhet från båda synvinklarna. Lukas blev själv utsatt för sexuella övergrepp och på arbetsplatser som kvinna har han utsatts för kränkande särbehandling och sexuella trakasserier. Efter könskorrigeringen förstod han vad som förväntades av honom i den manliga rollen, och då behövde han motarbeta ett kränkande beteende mot andra.
  • En historia om att gå från att bli påtvingad de kvinnliga idealen, till att under sin resa börja förstå den man han kände att han var – inte vad samhällets ideal för vad en man är.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden