Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
Pelle Sandstrak

Samhället och arbetslivet behöver de innovativa och modiga

Pelle Sandstrak - Föreläsare, författare och tidigare ofrivillig ståuppare

Pelle Sandstrak

En föreläsning med Pelle är som en berg-och dalbana, det svänger högt och lågt, roligt och smärtsamt.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Pelle Sandstrak

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Det här med att vara ”normal” eller ”onormal” är en knivig fråga. Hur är man när man är ”normal”? Pelle Sandstrak är den tidigare ofrivillige ståupparen med Tourettes syndrom som djupdyker i dessa frågor – ska du hoppa i med honom? Boka en föreläsning hos oss på Athenas!

Därför ska du boka en föreläsning med Pelle Sandstrak:

 • Ta del av en föreläsning som utmanar din idé och föreställning om vad begreppet normalitet innebär.
 • Pelle Sandstrak ger dig de rätta förutsättningarna för att bryta normer och istället värna om dina och andras unika egenskaper.
 • I snabbt tempo och med humor skildrar han vägen framåt med fokus på motivation. Med unika insidertips och pricksäkra associationer levandegör han den mentala berg- och dalbana som vägen framåt innebär.

 

Vågar du utmana dig själv och dina föreställningar om det normala?

Ett samhälle där alla uppfyller kraven på normalitet kan inte beskrivas som kreativt. Det liknar ett A4-papper med en lång så här ska du vara-lista och där punkterna bockas av – en efter en. Vad hände med ”think outside the box” och andra kreativitetshonnörsord?

Tack och lov kryllar samhället av konstiga, a.k.a. annorlunda, typer som kanske först kan verka störande men som utmanar oss till att omförhandla våra föreställningar. Pelle Sandstrak knuffar oss utför kanten på A4-pappret, och där utanför väntar ganska fantastiska saker. Du kan boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas.

Pelle Sandstrak har vuxit upp med Tourettes syndrom och föreläser om vad som egentligen är normalt. I föreläsningarna, som du förstås kan boka hos oss på Athenas, vrider han på begreppen normalitet och vanlighet och får oss att inse att vara fullständig normal är ett ganska farligt tillstånd.

Pelle Sandstrak menar att livet är en berg-och dalbana. Han synar det perfekta livet i detalj och funderar över vårt behov av att alltid ”må bra”. De frågor Pelle Sandstrak dryftar bjuder in var och en av oss att inte frukta de/det som är annorlunda, utan snarare att värna om våra egna liksom om andras unika egenskaper – såväl i privatlivet som på arbetsplatsen.

Visa föreläsningar med Pelle Sandstrak

  Mr Tourette – För Ovanlighetens Skull.

  • Pelle Sandstraks nya och annorlunda stand up föredrag med pedagogik, komik och tragik. Från uteliggare i Norge på 80-talet till inneliggare i Sverige 30 år senare. Pelle Sandstrak berättar och gestaltar de människor som såg honom som en tillgång, inte som en belastning, som gav honom en självbild genom att våga göra fel och bete sig ostört. En hyllning till den positiva ovanligheten hos människan. För kom ihåg – alla är olika, utom jag.

  Mr. Tourette och jag 2.0! Vad hände sedan?

  • En fristående uppföljning som dyker djupare ned i vägen framåt. Tiden är mogen för att höra fortsättningen av Pelles Sandstraks ”life story”.
  • Alla som lyssnat till Pelle Sandstrak har längtat efter ett ”Vad hände sedan”–föredrag. Pelle Sandstraks liv styrdes av tics, tvångsritualer och okontrollerade infall. Han sticker inte under stolen med att hans beteende drev lärare, kamrater, kollegor till vansinne – så lätt att bli provocerad av och förfasas över.

  Vem är normal och måste vi må så bra?

  • Klassiska Mr Tourette och jag slutar precis när Pelle Sandstrak har fått hjälp. I fortsatt hisnande tempo och med absurd humor skildrar han vägen framåt, denna gång med fokus på motivation och på de personer som var ”räddarna” (lärare, familj, vänner, behandlare, chefer). Med fler ”direkt ur livet-glimtar”, fler unika insidertips och fler pricksäkra associationer levandegör han den mentala berg- och dalbaneåkning vägen framåt innebär.
  • Han uppmanar oss ”att ta ett par steg i taget, att tillåta sig må dåligt, alltså backa ett steg – det är att vara människa – i motsats till samtidens högljudda må bra-mentalitet”.

  Mötet med de ”onormala”

  • Vem är egentligen normal?

  Innovation, kreativitet och hopp!

  • Pelle Sandstrak beskriver sig själv som en handelsresande med störd plus och HOPP som vara. Han vill få oss att förstå att vi istället för att bli provocerade av ”den hopplösa” eller ”det onormala” kan se vinster med impulsivitet, styrkan i ”stördhet” och att vi oftare borde plocka fram de sidorna hos oss själva.
  • Samhället och arbetslivet behöver de innovativa och modiga – de som tänker utanför A4-formatet.

Referenser

Föreläsningen var precis så bra som vi hade förväntat oss. Rolig, tänkvärd och mycket inspirerande! Pelle hade fångat våra önskemål och skapat ett upplägg som var spot on

Anna Kämpinge

Snitz gymnasium/PPS AB

Fantastisk föreläsning både vad gäller innehåll och framförande! Andra gången vi bokat Pelle. Intressant, personligt, roligt och starkt i en härlig mix. En konst att kunna blanda allvarsamt med humor på ett så lysande och befriande sätt som Pelle gör. Mycket viktigt innehåll inte minst vad gäller ifrågasättande av normalitets-begreppet.

Tina Nordén

Landstinget i Kalmar län samt Västerviks kommun

Mycket nöjd!!! Jag har själv hört Pelle förut men för personalen var det första gången och alla var mer eller mindre hänförda :-)Han är en fantastisk föreläsare som fångar och berör sin publik från första mening till sista. Vi fick massor av skratt men också så mycket allvar och värme.....Återigen "Tack Pelle" för att du kom och gjorde vår dag!

Christin Elofsson-Arons

Vårdcentral Unicare Läkarhuset

Vi var alla mycket nöjda. Föreläsningen var på alla sätt bra, den berörde, var tänkvärd och också rolig. Pelle var van vid betydligt större arenor än vårt konferensrum men han duckade bra under lamporna och hejdade sig i tid utan att springa in i någon vägg. Hans driv och energi smittade av sig och vi gick därifrån påfyllda och med mycket tankar....

Eva Winqvist

verksamhetschef SLSO

Föreläsningen var mycket givande, Pelle bjöd på sig själv till 100%. Föreläsningens innehåll var både glädje och sorg. Mycket skratt:) Alla var jätte nöjda.

Marie Olsén

Billerud Korsnäs

Pelles utdrag-föreläsning toppade verkligen vår tvådagar långa konferensen. Vi hade exceptionell program på våra dagar och att Pelle avslutade konferensen med en enastående framförande gjorde att våra gäster hejade och gav stående ovationer när han slutade sin presentation.

Arja Autere

Familjeläkarna

Pelles utdrag-föreläsning toppade verkligen vår tvådagar långa konferensen. Vi hade exceptionell program på våra dagar och att Pelle avslutade konferensen med en enastående framförande gjorde att våra gäster hejade och gav stående ovationer när han slutade sin presentation.

Arja Autere

ASiH
Skicka en oförpliktande förfrågan på Pelle Sandstrak

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Pelle Sandstrak