Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Bryta normer, skapa möjligheter

Pelle Sandstrak föreläsning

Pelle Sandstrak

Låt Pelle Sandstrak utmana er syn på "normalitet" och "ovanlighet". En föreläsning som öppnar både ögon och hjärtan.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Fantastisk föreläsning både vad gäller innehåll och framförande! Andra gången vi bokat Pelle. Intressant, personligt, roligt och starkt i en härlig mix. En konst att kunna blanda allvarsamt med humor på ett så lysande och befriande sätt som Pelle gör. Mycket viktigt innehåll inte minst vad gäller ifrågasättande av normalitets-begreppet.

Tina Nordén - Landstinget i Kalmar län samt Västerviks kommun Visa alla referenser

Därför ska du boka Pelle Sandstrak

 • Pelle erbjuder insikter från sin personliga resa med Tourettes syndrom, vilket ger åhörarna en djupare förståelse för vad ”normalitet” verkligen innebär och hur man kan omfamna olikheter.
 • Pelles föreläsningar är kända för deras dynamiska och engagerande stil som kombinerar humor och allvar för att skapa en oförglömlig och tankeväckande upplevelse.
 • Genom sin inspirerande livshistoria motiverar Pelle åhörarna att se bortom begränsningar, utmana konventionella tankesätt och hitta styrka i sina egna unika egenskaper.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Pelle Sandstrak

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Pelle Sandstrak erbjuder en berg- och dalbaneföreläsning som svänger mellan humor och djupa insikter. Hans erfarenheter av Tourettes syndrom ger unika perspektiv på ”normalitet” och kreativitet. Pelles föreläsningar är som en resa genom livets utmaningar, fyllda med lärdomar, framgångar och oväntade svängningar. De inspirerar till förändring och utmanar konventionella tankesätt.

Därför ska du boka Pelle Sandstrak

 • Pelle erbjuder insikter från sin personliga resa med Tourettes syndrom, vilket ger åhörarna en djupare förståelse för vad ”normalitet” verkligen innebär och hur man kan omfamna olikheter.
 • Pelles föreläsningar är kända för deras dynamiska och engagerande stil som kombinerar humor och allvar för att skapa en oförglömlig och tankeväckande upplevelse.
 • Genom sin inspirerande livshistoria motiverar Pelle åhörarna att se bortom begränsningar, utmana konventionella tankesätt och hitta styrka i sina egna unika egenskaper.

Pelle är en mästare på att använda humor och inlevelse för att förmedla sitt budskap, vilket gör varje föreläsning till en både underhållande och tankeväckande upplevelse.

Pelle Sandstrak är inte bara en begåvad föreläsare; han är även författaren bakom den uppmärksammade boktrilogin Mr Tourette och jag, utgiven av Bromberg/Nordstedt. Denna trilogi, som består av böckerna ”Mr Tourette Och Jag”, ”Mr Tourette On Tour” och ”Mr Tourette Och Draken”, har vunnit hjärtan världen över och är på väg att bli film 2026. Hans unika berättelser och livserfarenheter har även gett honom plats i framträdande medier, från prestigefyllda Skavlan till lokala Värnamo Nyheter.

Att boka Pelle Sandstrak till ditt event innebär att du väljer en föreläsare som kan överbrygga klyftan mellan underhållning och djupgående insikter. Hans föreläsningar erbjuder inte bara en möjlighet att höra en inspirerande historia, men också att lära sig om vikten av att acceptera och värdesätta mångfald i arbetslivet. Pelle tar med sin publik på en resa genom livets upp- och nedgångar, vilket bidrar till att skapa en djupare förståelse för mänskliga erfarenheter och hur dessa kan användas för att stärka en organisations sammanhållning och innovation.

Genom att boka Pelle Sandstrak får ditt företag inte bara en föreläsning, utan en upplevelse som berikar, utmanar och inspirerar alla som deltar. Hans förmåga att kombinera personliga anekdoter med universella teman gör varje föreläsning till en unik och minnesvärd händelse som kommer att resonera långt efter att den är över.

Visa föreläsningar med Pelle Sandstrak
Pelle Sandstrak föreläsning

Mr Tourette – För Ovanlighetens Skull

År av magiska ritualer och tics i alla dess slag fick plötsligt ett namn. Vilket gav upphov till oanade möjligheter.

Pelle var nedsmutsad, utanför samhället, sov i bilar, en loser. Vägen vidare, till insidan av samhället kantades av motgångar som sakteligen förvandlades till framgångar. Mycket tack vare egen ”touretteenergi” samt några människors starka och varma empati.

Detta är Pelle Sandstraks nya och annorlunda stand up föreläsning med pedagogik, komik och tragik. Från uteliggare i Norge på 80-talet till inneliggare i Sverige 30 år senare.

Därför ska du boka föreläsningen:

 • Pelle hjälper oss att förstå att vi istället för att bli provocerade av ”den hopplösa” eller ”det onormala” kan se vinster med impulsivitet, styrkan i ”stördhet” och att vi oftare borde plocka fram de sidorna hos oss själva.
 • Pelle Sandstrak berättar och gestaltar de människor som såg honom som en tillgång, inte som en belastning, som gav honom en självbild genom att våga göra fel och bete sig ostört. Föreläsningen är en hyllning till den positiva ovanligheten hos människan.
 • Det är en varm och öppenhjärtlig berättelse som stärker och inspirerar.
Pelle Sandstrak föreläsning

Mr Tourette - Så Frisk Som Du Vill Bli? (Mr Tourette 2.0)

Upplev Pelle Sandstraks gripande föreläsning ”Mr Tourette – Så Frisk Som Du Vill Bli” (Mr Tourette 2.0). Även om denna presentation fungerar som en uppföljning till hans tidigare föreläsningar, står den stark på egen hand och kan bokas separat. Denna inspirerande session tar dig med på en resa genom Pelles liv, från tiden som uteliggare till hans återintegrering i samhället. I denna föreläsning får du:

 • Följ Pelles resa från att kämpa med sina personliga demoner till att finna stöd och framgång i samhället.
 • Utforska Pelles värld av tics och tvångsritualer, och hur detta har format hans interaktioner och personliga tillväxt.
 • Upptäck hur misstag kan förvandlas till framgång och hur denna resa kan inspirera personlig och professionell utveckling.

Att boka ”Mr Tourette – Så Frisk Som Du Vill Bli” innebär att din organisation får en djupgående och inspirerande inblick i en människas unika resa. Denna föreläsning är idealisk för alla som söker insikter i mångfald, personlig utveckling och att övervinna hinder. Låt Pelle Sandstraks historia berika och inspirera ditt team, oavsett om de är bekanta med hans tidigare arbete eller ej.

Pelle Sandstrak föreläsning

Saliga är de ovanliga

Vågar du utmana dina egna tankar om vad som är normalt, ja, vem tror sig vara normal? Hur positivt störd är du – egentligen? Hur kan vi se alla människor och deras förmågor utanför den invanda normen? Hur kan vi bemöta det ovanliga, ja, vem tror sig vara vanlig? Med hjälp av egen tourette-energi och andra människors positiva stördhet (iStörd) fick Pelle en positivt självbild.

I den här föreläsningen gestaltar Pelle Sandstrak med absurd humor och gravt allvar sina egna erfarenheter från uteliggare till inneliggare, från samhällets botten till att bli så normal som han vill bli.

Ta del av: 

 • Möjligheten att djupdyka i frågan om samhälleliga normer, vilket leder till en reflektion över din egen syn på vad som anses vara ”normalt”.
 • Pelle Sandstraks personliga resa erbjuder dig inspiration och insikter för att utveckla en positiv självbild, även när du befinner dig utanför etablerade normer.
 • Få konkreta verktyg och metoder för att bemöta människor på ett inkluderande sätt, särskilt värdefullt för dig som arbetar inom sektorer som skola, vård och ledarskap.

Denna föreläsning erbjuder ett djupgående fokus på bemötande, samt ger värdefulla insidertips anpassade för sektorer som skola, vård och ledare, idealisk för alla som arbetar med människor.

Referenser

Föreläsningen var precis så bra som vi hade förväntat oss. Rolig, tänkvärd och mycket inspirerande! Pelle hade fångat våra önskemål och skapat ett upplägg som var spot on

Anna Kämpinge

Snitz gymnasium/PPS AB

Fantastisk föreläsning både vad gäller innehåll och framförande! Andra gången vi bokat Pelle. Intressant, personligt, roligt och starkt i en härlig mix. En konst att kunna blanda allvarsamt med humor på ett så lysande och befriande sätt som Pelle gör. Mycket viktigt innehåll inte minst vad gäller ifrågasättande av normalitets-begreppet.

Tina Nordén

Landstinget i Kalmar län samt Västerviks kommun

Mycket nöjd!!! Jag har själv hört Pelle förut men för personalen var det första gången och alla var mer eller mindre hänförda :-)Han är en fantastisk föreläsare som fångar och berör sin publik från första mening till sista. Vi fick massor av skratt men också så mycket allvar och värme.....Återigen "Tack Pelle" för att du kom och gjorde vår dag!

Christin Elofsson-Arons

Vårdcentral Unicare Läkarhuset

Vi var alla mycket nöjda. Föreläsningen var på alla sätt bra, den berörde, var tänkvärd och också rolig. Pelle var van vid betydligt större arenor än vårt konferensrum men han duckade bra under lamporna och hejdade sig i tid utan att springa in i någon vägg. Hans driv och energi smittade av sig och vi gick därifrån påfyllda och med mycket tankar....

Eva Winqvist

verksamhetschef SLSO

Föreläsningen var mycket givande, Pelle bjöd på sig själv till 100%. Föreläsningens innehåll var både glädje och sorg. Mycket skratt:) Alla var jätte nöjda.

Marie Olsén

Billerud Korsnäs

Pelles utdrag-föreläsning toppade verkligen vår tvådagar långa konferensen. Vi hade exceptionell program på våra dagar och att Pelle avslutade konferensen med en enastående framförande gjorde att våra gäster hejade och gav stående ovationer när han slutade sin presentation.

Arja Autere

Familjeläkarna

Pelles utdrag-föreläsning toppade verkligen vår tvådagar långa konferensen. Vi hade exceptionell program på våra dagar och att Pelle avslutade konferensen med en enastående framförande gjorde att våra gäster hejade och gav stående ovationer när han slutade sin presentation.

Arja Autere

ASiH

En fartfylld föreläsning men många tänkvärda reflektioner. Så här i efterhand var det väldigt bra att vi kunde få fram ett piano till Pelle, då det gav en bra tempoväxling i föreläsningen.

Jenny Gärdlund

Mium

Fantastiskt inspirerande och lämnar ingen oberörd. Världens viktigaste budskap förpackat i humor, fart, allvar, glädje, ja alla känslorna på en och samma gång. Stort tack för ett personligt möte med 60 personer gånger två, det är en bedrift att skapa sån kontakt.

Rose-Marie Eriksson

Landa Familjevård

Fantastisk energi,man kastas mellan glädje och sorg.

Anita Holmqvist, studievägledare

Jönköping University

Fantastiskt och helt perfekt anpassat för oss. Magiskt!

Maria Ericson Andersson, ägare

Jordnära omsorg

Pelle levererade gripande och roliga situationer från sina erfarenheter. Vi som jobbar med människor med funktionsvariationer behöver höra hur det är att ha lite bekymmer.

Håkan Hägg, Verksamhetsledare

Hultsfred Kommun

Mycket nöjd. Pelle var mycket underhållande och väckte tankar att ta med sig i arbetet och privat. Jag rekommenderar hon gärna till andra!

Eva Persson

Kompetenscenter vuxenutbildningen

Fantastisk man - ge aldrig upp - känns i hela själen och vem är vanlig? Vill någon vara vanlig? Tack för mycket givande eftermiddag! Lagom långt med 1 timme men... nästa gång hoppar vi över Corona och vill se live. Längtar till dess!

Maria Sjölin, gruppchef

Dalarnas (Länsförsäkringar)

Vi är OTROLIGT nöjda! Är en av det bästa föreläsningarna vi sett! Unnar ALLA att någon gång få ta del av Pelles föreläsning. Många skratt, tårar och jubel både bland publiken på plats och digitalt.

Magdalena Romanov

Tjörns kommun

Fantastisk upplevelse! Pelle är ett så bra bevis på att bara vi lär oss att lyssna och se varje människa och dess unika talang, så kan vi få varandra att växa och utvecklas. Livets utmaningar i det "normaliserade samhället" framfört på ett roligt, inspirerande, tänkvärt, modigt och ärligt sätt.

Jessika Rahm, Projektkoordinator

Arbetsförmedlingen

Pelle var helt fantastisk – han hade personalen i sin hand från början och har inte släppt taget om dem under föreläsningens gång. Hans budskap var riktigt tankeväckande och han har lyckats väva in skolans/lärarnas viktiga roll i hans livshistoria på ett intressant sätt. Han har lyckats kombinera det tragiska och allvarliga med mycket värme och humor. Vissa uttryckte efteråt att de skrattade så att tårarna rann…

Gymnasiechef

Almåsgymnasiet

Medryckande, rolig och man fick skratta mycket samtidigt som skrattet ibland fastnade "i halsen". Upplysande och en påminnelse om att vi är olika men att alla ska bemötas värdigt!

Anestesisjuksköterska OP/IVA: s utbildningsgrupp

Länssjukhuset Ryhov

En helt fantstisk upplevelse att få följa Pelles resa. Kändes många gånger som att man fick vara med i Pelles hjärna, känna och tänka som han. Blandning mellan det komiska och tragiska ramlade över en i bland, skrattet satte sig i halsen.

Torbjörn Roos

Thorax-Kärlkliniken Linköping

I vår utvärdering från deltagarna stod det mycket positivt "blev så berörd" sååå jävla rolig, Pelle var höjdpunkten den dagen osv...maxpoäng på Pelle!

Intresseförening Föreningen för arbetsanpassare

Pelle levde upp till mina förväntningar till 100% båda gångerna han har varit här. Eller rättare sagt, han levererade betydligt mer än så. Han är den bästa föreläsaren jag någonsin haft och han har en sådan förmåga att fängsla sin publik och samtidigt med ett fantastiskt samspel med publiken. Med en humor som är helt galen och fantastiskt rolig på en och samma gång. Och framförallt samtidigt med en sådan värme och ett gripande allvar, där man helt plötsligt ifrågasätter sig själv när man inser att man nyss grät av skratt. Jag är mer än nöjd och tycker att ALLA borde få gå på hans föreläsningar!

Förbundschef

Sunnerbo Samordningsförbund

Föreläsningen gjorde ett starkt intryck. Påverkat oss i hur vi ser på våra elever och hur vi kan bemöta dem. Större kunskap och förståelse för dem. Vikten av att tro på dem och deras förmågor. Mycket inspirerande!

Lotta Mårtensson, Sektionschef

Eriksfälts SU-grupper

Inkännande, hjärtligt och karismatiskt. Pelle fångade publiken direkt och skickade med enkla tips om hur vi som lärare kanske bör våga följa vår intuition mer och ge eleven lite mer tid med sin egen lösning. Testade tipsen redan idag: Acceptera och avdramatisera. Jag hörde min inre röst säga: ’Pilen i näringsväven ritas åt andra hållet, det är brunbjörnen som äter blåbär så då ska pilen följa energiriktningen och peka mot björnen’. Jag hade redan förklarat på samma sätt för ett dussin elever, men visste att med denna elev skulle det resultera i ett sönderrivet papper eller i bästa fall ett flygplan. Var kreativ!! Tänkte jag, och jämförde med Pelles egna sätt att rita siffror och hur det hanterats av olika lärare. Rita en mask emellan, föreslog jag. Om björnen dör så äter masken den! Det kallas nedbrytare. Plötsligt fanns en mask på pappret. Sen en till pil för den levande björnen, för han har väl inte dött än frågade jag. Snabbt kom en till pil till pappret, åt ’rätt håll’. Vill du rita pilarna åt det hållet så ritar du bara maskar emellan, förklarade jag. Eleven log och sade ’Det behövs inte!’ och arbetade vidare. Hur kan du använda Pelles erfarenheter i din undervisning?

Lärare, Facklig representant

Sveriges lärare

Pelle var både inspirerende, sjov og en rigtig dygtig formidler. Vi havde besøg af ham til en konference om "at være den man bliver", hvor Pelle satte scenen for, hvad der er "normalt" og "unormalt", og hvad få menneskers tilgang betød for ham. Et meget fantastisk oplæg.

Christian Damgaard

Aalborg Kommun

Pelle kunde anpassa till oss som kund och gav en fantastisk föreläsning!

Mathias Silvder

Luleå Kommun

Pelle är så inspirerande på många sätt. Den som lyssnar blir glad, ledsen och hoppfull- allt på samma gång. Vi är nöjda och våra förväntningar uppfyllda!

Veronica Forssberg, Anhörigkonsulent

Vård- och Omsorg

Underbart rolig, allvarlig, bjöd på svart sorg och ljus livfullhet och framförallt en massa hopp - tack Pelle:)

Åsa Rydin

Risingegården

Pelle är en fantastisk föreläsare!

Mia Zellmer Spetz

NFH

Över förväntan. Alla var mycket nöjda och stämningen var hög efteråt. Personalen pratade mycket om hur intressant och inspirerande föreläsningen var.

Skolsköterska

Praktiska Gymnasiet i Linköping
Skicka en icke-bindande förfrågan på Pelle Sandstrak

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Pelle Sandstrak
Pelle Sandstrak

5 av 5 stjärnor

Fantastisk föreläsning både vad gäller innehåll och framförande! Andra gången vi bokat Pelle. Intressant, personligt, roligt och starkt i en härlig mix. En konst att kunna blanda allvarsamt med humor på ett så lysande och befriande sätt som Pelle gör. Mycket viktigt innehåll inte minst vad gäller ifrågasättande av normalitets-begreppet.

Tina Nordén - Landstinget i Kalmar län samt Västerviks kommun Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Pelle Sandstrak