Laddar innehåll ...

Pelle Sandstrak - Föreläsare, författare och tidigare ofrivillig ståuppare

Pelle Sandstrak

Föreläsare, författare och tidigare ofrivillig ståuppare

Det här med att vara ”normal” eller ”onormal” är en knivig fråga. Hur är man när man är ”normal”? Pelle Sandstrak är den tidigare ofrivillige ståupparen med Tourettes syndrom som djupdyker i dessa frågor – ska du hoppa i med honom? Boka en föreläsning hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vågar du utmana dig själv och dina föreställningar om det normala?

Ett samhälle där alla uppfyller kraven på normalitet kan inte beskrivas som kreativt. Det liknar ett A4-papper med en lång såhär ska du vara-lista och där punkterna bockas av – en efter en. Vad hände med ”think outside the box” och andra kreativitetshonnörsord?

Tack och lov kryllar samhället av konstiga, a.k.a. annorlunda, typer som kanske först kan verka störande men som utmanar oss till att omförhandla våra föreställningar. Pelle Sandstrak knuffar oss utför kanten på A4-pappret, och där utanför väntar ganska fantastiska saker. Du kan boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas.

Pelle Sandstrak har vuxit upp med Tourettes syndrom och föreläser om vad som egentligen är normalt. I föreläsningarna, som du förstås kan boka hos oss på Athenas, vrider han på begreppen normalitet och vanlighet och får oss att inse att vara fullständig normal är ett ganska farligt tillstånd.

Pelle Sandstrak menar att livet är en berg-och dalbana. Han synar det perfekta livet i detalj och funderar över vårt behov av att alltid ”må bra”. De frågor Pelle Sandstrak dryftar bjuder in var och en av oss att inte frukta de/det som är annorlunda, utan snarare att värna om våra egna liksom om andras unika egenskaper – såväl i privatlivet som på arbetsplatsen.

  Mr. Tourette och jag 1.0! 97 % katastrof eller 3 % hopp?

  • I hisnande tempo, med absurd humor och blixtsnabba associationer får vi glimtar ur ett liv från kaos och förtvivlan fram till idag då Pelle Sandstrak är så frisk som han vill vara – men nu räcker det! Snabbkäftat och styrd av impulser, tics och tvång drev han lärare, kamrater och arbetsgivare till VANSINNE! Samtidigt som han var kung på hockeyplan och byns tjejcharmör kunde han stampa omotiverat i golvet, upprepa fula ord och högljutt kommentera sin omgivning. Varför?

  Mr. Tourette och jag 2.0! Vad hände sedan?

  • En fristående uppföljning som dyker djupare ned i vägen framåt. Tiden är mogen för att höra fortsättningen av Pelles Sandstraks ”life story”.
  • Alla som lyssnat till Pelle Sandstrak har längtat efter ett ”Vad hände sedan”–föredrag. Pelle Sandstraks liv styrdes av tics, tvångsritualer och okontrollerade infall. Han sticker inte under stolen med att hans beteende drev lärare, kamrater, kollegor till vansinne – så lätt att bli provocerad av och förfasas över.

  Vem är normal och måste vi må så bra?

  • Klassiska Mr Tourette och jag slutar precis när Pelle Sandstrak har fått hjälp. I fortsatt hisnande tempo och med absurd humor skildrar han vägen framåt, denna gång med fokus på motivation och på de personer som var ”räddarna” (lärare, familj, vänner, behandlare, chefer). Med fler ”direkt ur livet-glimtar”, fler unika insidertips och fler pricksäkra associationer levandegör han den mentala berg- och dalbaneåkning vägen framåt innebär.
  • Han uppmanar oss ”att ta ett par steg i taget, att tillåta sig må dåligt, alltså backa ett steg – det är att vara människa – i motsats till samtidens högljudda må bra-mentalitet”.

  Mötet med de ”onormala”

  • Vem är egentligen normal?

  Innovation, kreativitet och hopp!

  • Pelle Sandstrak beskriver sig själv som en handelsresande med störd plus och HOPP som vara. Han vill få oss att förstå att vi istället för att bli provocerade av ”den hopplösa” eller ”det onormala” kan se vinster med impulsivitet, styrkan i ”stördhet” och att vi oftare borde plocka fram de sidorna hos oss själva.
  • Samhället och arbetslivet behöver de innovativa och modiga – de som tänker utanför A4-formatet.
Kunder som har upplevt föreläsningar med Pelle Sandstrak

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden