Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Att leva med och bemöta människor med diagnoser

Eric Donell föreläsning

Eric Donell

Eric Donell föreläser om att leva med diagnoser, och hur vi tillsammans kan skapa bättre samspel människor emellan.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka en Eric Donell föreläsning

 • Eric Donells föreläsningar ger betydande tänkvärdheter, specialiserade inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF.
 • En föreläsning med Eric Donell är ett värdefullt bidrag till din organisation.
 • Eric Donells unika erfarenheter leder till en viktig och berörande föreläsning.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Eric Donell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Var går gränsen mellan att vara lite livlig och att faktiskt ha en diagnos? Vad ska man göra om man misstänker att någon i ens omgivning har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF)? När Eric Donell vid 28-års ålder fick reda på att han hade NPF kom det som en stor överraskning. Men ändå inte. I dag jobbar han som föreläsare där han reser landet runt och sprider viktiga insikter om hur det är att själv ha eller känna någon med NPF. Utöver det jobbar han som sjuksköterska på BUP och Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna, samt är vice förbundsordförande för Riksförbundet Attention (förbundet för NPF). Boka en inspirerande Eric Donell föreläsning hos Athenas!

Därför ska du boka en Eric Donell föreläsning

 • Eric Donells föreläsningar ger betydande tänkvärdheter, specialiserade inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF.
 • En föreläsning med Eric Donell är ett värdefullt bidrag till din organisation.
 • Eric Donells unika erfarenheter leder till en viktig och berörande föreläsning.

Eric Donell har ända sedan barnsben haft ett stort driv och en vilja att prova saker, gärna många samtidigt. Som ung hade han flera jobb, turnerade med olika band och hade alltid nya projekt på gång. Efter turnerandet slog han 1996 igenom som skådespelare i långköraren “Vänner och fiender”, varefter han 2008 sadlade om till föreläsare.

Det var först som 28-åring Eric Donell diagnostiserades med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, i synnerhet med Tourettes syndrom men även med ADHD och vissa drag av tvång. Detta blev startskottet på nya äventyr som 2002 utmynnade i filmen “Utanför din dörr”, som blev belönad med “Cinestar Film Prize for Best Youth Film”. I dag är Eric Donell främst verksam som föreläsare och moderator, men hans bakgrund som musiker, skådespelare och manusförfattare lyser igenom i hans underhållande framträdanden.

I sina uppmärksammade föreläsningsföreställningar – roliga, upplysande, angelägna och fyllda med sketcher, musik och filmklipp – tar Eric Donell med dig på en ögonöppnande resa in i ett liv med NPF. Förutom bemötande av elever, medarbetare och andra med NPF talar han om motivation och presentationsteknik.

Boka Eric Donell som föreläsare, moderator eller konferencier till ditt nästa evenemang!

Visa föreläsningar med Eric Donell

  Eric Donell föreläsning

  Få det att funka! – strategier vid NPF

  • I denna motiverande föreläsningsföreställning ger Eric Donell deltagarna fakta och strategier om hur framför allt du som jobbar med människor som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar får det att funka i deras vardag.
  • Föreläsningen vänder sig till lärare/pedagoger och övrig skolpersonal, personal inom vård,
   omsorg och myndighet samt den med egen NPF och anhöriga.
  • Här får du praktiska, handfasta tips och tricks på hur du ska bemöta, hjälpa, planera o.s.v. för att skapa flyt och förståelse.
  • Eric Donell talar också om relationsbiten, det där med sociala samspel, som ibland kan vara tufft att greppa för dig med NPF men som du med rätt knep fixar!
  • Längd: 180 min. inkl. pauser (Konferensversion: 60 min)

  Eric Donell föreläsning

  Förskolebarn som sticker ut

  • Intensivkurs om tolv kategorier barn och strategier. 
  • Här lär vi oss känna igen ledtrådar till grundläggande strategier som kan vara aktuella.
  • Längd: 120 min. inkl. paus 

  Eric Donell föreläsning

  Jag vill vara normal

  • Detta är Eric Donells uppmärksammade och hyllade föreläsningsföreställning om hur ett liv med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan ta sig uttryck.
  • Han lyfter frågor som rör utanförskap, motivation, missuppfattningar, antagande och fördomar.
  • Föreläsningen syftartill attförbättra förståelse, identifikation, bemötande och motivation i
   samband med NPF.
  • ”Jag vill vara normal” är särdeles viktig för dig som jobbar inom skola, vård, omsorg eller myndighet, som kanske har någon nära med och/eller själv har diagnos.
  • Längd: 60 eller 120 min.

  Eric Donell föreläsning

  Insikt

  • Personer som har NPF har ofta svårt med självinsikt, vilket skapar svårigheter både för personen med NPF och omgivningen. Första steget mot att kunna göra något åt problemen är att bli medveten om dem.
  • I den här föreläsningen ger Eric Donell en riktig ögonöppnare och inspiration till att vilja veta mer. Föreläsning och anekdoter varvas med sånger som belyser ämnet.
  • Längd: 60 min.

  Eric Donell föreläsning

  Utsikt

  • Utsikt är en inspirationsföreläsning som vänder sig till den som har NPF, till anhöriga, LSS-handläggare, boendestödjare med flera. Den handlar om vad vi gör med våra insikter om NPF och hur vi kan göra för att gå vidare.
  • Eric Donell bjuder på många olika strategier för att hitta inspiration och motivation att hantera NPF på bästa sätt. Föreläsning varvas med sånger som fördjupar, förtydligar och ger tillfälle att reflektera. Passar perfekt till konferensen!
  • Längd: 60-80 min. (80 min upplägg t.ex. 2 x 40 min.)

  Eric Donell föreläsning

  Presentera bättre!

  • Eric Donell har jobbat med presentationer i alla dess slag, som musiker, skådespelare och föreläsare. Under den här heldagsföreläsningen avslöjar han hemligheterna bakom att hålla en riktigt bra presentation. Han går igenom hela processen från skrivandet, via repeterandet till själva framförandet.
  • Längd: 120 min eller som tvådagarsutbildning med workshop.

  Eric Donell moderator

  Moderator

  Eric kan även bokas för moderatorsuppdrag i NPF-sammanhang.

Referenser

Den var lärorik och vi har fått positiv feedback från många deltagare. Eric är proffsig och lyhörd. Han förmedlar kunskap på ett sätt som skapar nyfikenhet och motiverar oss till utveckling.

Ingela Frejd, Behandlare

Hultsfred

Eric uppfyllde mina förväntningar genom att blanda fakta och tips i sin presentation på ett engagerande sätt och med bra konkreta exempel. Jag blev inspirerad att höra honom föreläsa fler gånger , gärna föreläsningar om NPF tex "Insikt".

Jonas Hedman, Församlingspedagog

Svenska kyrkan Umeå

Härlig energi i föreläsningen som gav nycklar till förståelse och vägledning för att lyckas!

Pia Andersson, Lekterapeut specialpedagog

Sveriges lekterapeuter

Vi är så glada att vi fick ha Eric här igår. Det blev väldigt lyckat! Vi hade föreläsningen på 60 minuter och därefter frågestund på 30 minuter – där det kom så många frågor att Eric fick dra över lite. Det upplägget blev mycket bra, då det ofta väcks många frågor i samband med dessa ämnen. Eric kom i god tid och riggade med allt själv, kändes mycket proffsigt alltihop och både vi som ansvarade för kvällen samt alla deltagare var nöjda.

Madeleine Sundström

Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje
Skicka en icke-bindande förfrågan på Eric Donell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Eric Donell