Laddar innehåll ...

David Edfelt - Psykolog

David Edfelt

Psykolog

Vad ska man göra med barn som bara ålar omkring under morgonsamlingen, ungdomar som aldrig är i skolan och vuxna som aldrig tycks hitta koncentrationen som behövs för att klara av studier, jobb och vardag? Är nyckeln att försöka behandla alla lika eller finns det smartare sätt? David Edfelt är psykolog och jobbar med att handleda och utbilda verksamheter som arbetar med barn, ungdomar och vuxna som möter utmaningar i sin vardag. Boka en inspirerande föreläsning!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

David Edfelt har jobbat som psykolog inom barnpsykiatrin, skola, förskola och som samordnare för utredningsteam på bl.a. Karolinska Institutet. Han är författare till boken “Utmaningar i förskolan – att förebygga problemskapande beteenden”, som blivit en succé i förskolor runt om i landet och delägare i Provivus som har skapat tipsbanken med hundratals tips för pedagoger. Sedan 2007 har han undervisat på Specialpedagogiska institutionen på Stockholms universitet och har i över 15 år hjälpt verksamheter att bli bättre på att bemöta rätt och hjälpa när det behövs, där det behövs.

För en del personer innebär vardagen stora utmaningar. Att återkommande uppleva tillkortakommanden sätter sig på självförtroendet och kan skapa stress som leder till olika reaktioner. Vanliga beteenden är vägran, att lämna platsen, sluta sig i sig själv, göra annat, spela “klassens clown” och en mängd annat som personalen på olika verksamheter behöver förhålla sig till.

Många av de situationer personalen upplever som svåra att hantera är kopplade till att kraven är högre än de förmågor och färdigheter de besitter i stunden. David Edfelt delar med sig av verktyg för att du bättre ska kunna hantera dessa beteenden, bemöta rätt, vila tryggt i dina beslut och ha energi över när arbetsdagen är slut. Han tar upp metoder som bl.a. handlar om ett så kallat lågaffektivt förhållningssätt och visar hur man kan analysera situationer och förstå beteenden för att alltid kunna ligga steget före.

Föreläsningarna med David Edfelt riktar sig till förskolor, skolor och fritidshem, enheter för vuxenstuderande, LSS-boenden, socialtjänst, psykiatriska enheter, trafikskolor, med mera. Alla föreläsningar skräddarsys efter din verksamhets målgrupp och vardag.

Ur innehållet:
– Hur kan vi förstå det som händer i vardagen för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar?
– Hur kan vi förebygga och hantera problemskapande beteenden?
– Vilka krav kan vi ställa på individen?
– Vilka förhållningssätt och strategier är utvecklande och framgångsrika?
– Träning, hjälpmedel och anpassning – när ska man göra vad?
– Hur kan ett systematiskt arbetssätt gagna alla?
– Hur kan du skapa fler positiva stunder för individen och samtidigt må bättre själv?

Vill du veta mer om David Edfelt och hans föreläsningar? Läs vår intervju här!

Foto: David Thunander

  Föreläsningar med David Edfelt:

  • Utmaningar i förskolan
  • Utmaningar i skolan och på fritidshem
  • Konsten att styra sig själv
  • Lågaffektivt förhållningssätt – att hantera och förebygga utagerande beteende
  • Att lyckas i svåra möten med vårdnadshavare
  • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, vardag och utveckling
  • Att förstå och arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Kunder som har upplevt föreläsningar med David Edfelt

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden