Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Om Tillit, Mod och Samarbete.

Niclas Lernberger

Niclas Lernberger

Föreläsare och utbildare inom bemötande, ledarskap, självledarskap, om hur vi kan utvecklas och arbeta tillsammans, samt det personliga ledarskapet och livets lärande.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

4.75 av 5 stjärnor

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman - NordicLife Förvaltning AB Visa alla referenser

Därför ska du boka Niclas Lernberger

 • Är mycket engagerad i sina uppdrag. Alltid noggrann med att förstå er värld för att leverera en föreläsning som på riktigt berör dig och din vardag.
 • Är mycket personlig och väver in situationer från livet som berör dig och skapar förståelse för våra beteenden. Mycket igenkänning.
 • Har bred erfarenhet som föreläsare och har en förmåga att både nå ut och in. Ingen förblir oberörd i kombination med att du får tydliga verktyg för att hantera vardagen och mötet med dig själv och andra människor.
 • Bakgrund även inom försäljning och affärsutveckling vilket ger ytterligare en dimension.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niclas Lernberger

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Niclas

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Niclas berättar om sin resa men resan handlar inte om honom – den handlar om dig och ditt Personliga Ledarskap. Oavsett vem du är eller vad du gör så berör det dig och dina relationer. Relationen både till dig själv och andra.

Niclas resa handlar om en pojke med autism och hans assistanshund Rocky och deras magiska relation och kommunikation. Den handlar också om hur Niclas själv gick igenom en livskris, där livet rasade med en son med särskilda behov. Den handlar också om hur det vände och vad en hund kan lära oss om mänskligt beteende. Men det är ingen vanlig hund – det är en hund som heter Rocky.

Det handlar om livets lärande och att skapa ett hållbart liv och att våga ta ansvar för det. Det handlar om acceptans, tillit, hopp och mod att leva. Förutom Niclas berättelse får du också tydliga verktyg inom både självledarskap och ledarskap.

Därför ska du boka Niclas Lernberger

 • Är mycket engagerad i sina uppdrag. Alltid noggrann med att förstå er värld för att leverera en föreläsning som på riktigt berör dig och din vardag.
 • Är mycket personlig och väver in situationer från livet som berör dig och skapar förståelse för våra beteenden. Mycket igenkänning.
 • Har bred erfarenhet som föreläsare och har en förmåga att både nå ut och in. Ingen förblir oberörd i kombination med att du får tydliga verktyg för att hantera vardagen och mötet med dig själv och andra människor.
 • Bakgrund även inom försäljning och affärsutveckling vilket ger ytterligare en dimension.

Föreläsningen berör, skakar om och ger perspektiv på livet. Det händer något magiskt med dem som är med och lyssnar. Det öppnar upp hjärtan. Det öppnar upp våra ögon för varandra. Det öppnar upp för att nytt sätt att bemöta varandra. Du blir varm i hjärtat av att lyssna på honom, som någon sa.

Över 800 medarbetare och ledare i Göteborg har tagit del av föreläsningen med fokus på service och självledarskap. Niclas har även delat scen på inspirationsdagar med både Klas Hallberg och Fredrik Reinfeldt. Även varit huvudtalare för 160 chefer i en kommun där han både föreläste och ledde workshop i ämnet bemötande.

Du blir berörd av Niclas berättelse och den öppnar upp för tydligare ledarskap, bättre relationer och enklare kommunikation. Med dina medarbetare, chefer och kunder.

Niclas själv arbetar som föreläsare och utbildare inom ledarskap, personalgruppsutveckling och försäljning i snart 10 år. Han sitter bl.a. med i Ledningsgrupp på IHM Business School KAM och har tidigare haft uppdrag i både styrgrupper och styrelse inom olika bolag. Han brinner för psykologin i mötet mellan människor och hur man själv kan påverka sig själv i ett självledarskap. Förutom att Niclas föreläser är han också anställd inom Räddningstjänsten som brandman och enhetsledare på deltid. Detta ger honom perspektiv på tillvaron och gör skillnad på vad som är viktigt på riktigt. Han tar ofta med sig sina erfarenheter och kunskaper in i föreläsningarna då vi alla har mycket att lära om stress, arbeta i team, struktur och kommunikation.

Men det viktigaste av allt handlar om hans familj och hans son som har svår autism. Deras relation och deras samspel och hur den magiska assistanshunden Rocky har förändrat livet för hela familjen.

Han själv kallar sig för – föreläsaren, funkispappan och brandman 409.

För att boka eller veta mer om Niclas Lernberger, hör av dig till oss på Athenas redan idag!

Visa föreläsningar med Niclas Lernberger
Niclas Lernberger Föreläsning

Livets Lärande

En inspirationsföreläsning för utvecklande ledarskap,  medarbetarskap och att arbeta tillsammans.

En föreläsning i 2 akter: 

 • Livet: Alla bär på en historia. Niclas berättar om sin resa men resan handlar om dig. 
 • Lärande: 5 nycklar om självledarskap. Om egen hållbarhet, service, bemötande och hur vi kan  hjälpa varandra att utvecklas och skapa ett VI. 

Om personligt ledarskap, inkludering och psykologisk trygghet. 

”Min son föddes mer eller mindre livlös. Han låg i respirator de första dygnen. Vi kallade honom för Rocky  då han alltid låg med utsträckta armar ovanför huvudet. Han vann den största segern i hans liv – livet. Det  blev så självklart att hans egen assistanshund senare i livet skulle bära namnet Rocky. Rocky har förändrat  livet för vår son och vår familj. Min berättelse handlar om en hund. Om Rocky. Rocky kan inte prata men  han gör underverk.” Du kan också vara Rocky för någon! 

Niclas Lernberger Föreläsning

Personalkoden

Niclas berättar om sin resa men resan handlar inte om honom – den handlar om dig och ditt Personliga Ledarskap.

Du får lära dig om:

 • Service
 • Bemötande
 • Självledarskap

Denna föreläsning bygger på 5 nycklar om självledarskap och om att skapa ett VI. För vi kan inte skapa ett VI utan att var och en tar ansvar för sitt egna självledarskap.

Föreläsning med eller utan workshop 1-3 timmar.

Niclas Lernberger Föreläsning

Ledarskapskoden

Ledarskap handlar inte om att veta allt eller att vara bäst – Ledarskap handlar om att ha en förmåga att locka fram de bästa sidorna hos varandra. Du är det viktigaste verktyget och det finns inget facit på hur du skall lyckas med ditt ledaskap. Men du kan inspireras, hitta din väg, hitta din kod för att utveckla ledarskapet.

Ledarskap handlar om att få din personal att lyckas – lyckas personalen kommer också du att lyckas.

I denna föreläsning tas ämnen upp som:

 • Coachande ledarskap
 • Förändringsledning
 • Emotionell intelligens
 • Svåra samtal
 • Drivkrafter
 • Konflikthantering

Men framförallt vad vi kan göra för att förebygga konflikter och hur vi kan förstå varför konflikter uppstår. Förstår vi varandras ”varför” förstår vi också hur vi skall leda varandra. Jag tror att bakom varje beteende finns det en orsak och förstår vi orsaken förstår vi också beteendet. Vi kan inte förändra andra människor men jag kan förändra mitt egna beteende.

Niclas Lernberger Utbildning

Utbildning – Ledarskapskoden

En jordnära och inspirerande ledarskaps-utbildning med mycket hjärta om det vanliga vardagsledarskapet. Utbildningen varvar teori, gruppövningar, egenarbete och diskussioner. Deltagarnas relationer fördjupas under utbildningen då alla delar sina egna erfarenheter, kunskaper och tankar.

Utbildningen består av 5 pass – digitalt eller live, med fokus:

 • 1. Självledarskap
 • 2. Ledarskap
 • 3. Att leda gruppen
 • 4. Samtalet. Att leda möten, svåra samtal & konflikthantering
 • 5. Kommunikation

Syftet med utbildningen är förstå ledarskapet genom både personligt och organisatoriskt plan. Att förankra en gemensam kommunikation samt synsätt om ledarskap.

Boka en inspirerande och lärorik utbildning med Niclas, via oss på Athenas!

Niclas Lernberger

Ledarskap

Niclas är en omtyckt föreläsare inom ledarskap, självledarskap, personalutveckling och teamarbete.  I den här videon får du ett smakprov på vad en föreläsning om ledarskap med Niclas kan innehålla.

Visa föreläsningar med Niclas Lernberger

Referenser

Vi anlitade Niclas för en inspirationsfrukost för vårt bolag PS Partner. Vi arbetar med rekrytering och bemanning med stort fokus på människor. Sälj kan upplevas som en utmaning när vi samtidigt pratar människor. Vilket det inte är och vilket Niclas på ett mycket bra och personligt sätt beskrev. Han blandar personlighet med professionalism på ett mycket bra sätt som verkligen går in. En mycket uppskattad föreläsning som vi alla tar med oss. Rekommenderas varmt.

Anna Petersson / *Executive search*rekrytering*interim

PS Partner

Jag kan varmt rekommendera att ta in Niclas som föreläsare eller som utbildare i en grupp där relationen mellan människor kommer först och ses som grunden för ett lyckat säljarbete. Vi hade en inspirerande och ibland utmanande men mycket lärorik dag. Niclas använde sig av personliga erfarenheter och upplevelser för att på ett mycket proffsigt och effektivt sätt ställa saker på sin spets och belysa att vi själva ofta låter våra rädslor leda till ursäkter som hindrar framgång.

Liza Axenskär / Affärsledare

Berotec

Tack för en riktigt bra föreläsning i samband med vårt företagsevent. Vi ses igen! Kan varmt rekommendera Niclas som föreläsare.

Elcab Installation AB

Elcab Installation AB

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman

NordicLife Förvaltning AB

En bättre föreläsning till vår verksamhets inspirations- och utvecklingsdag får man leta efter- På ett mycket inspirerande sätt delades Niclas vardag med en tydlig röd tråd till vad service innebär

Per Fehland, Verksamhetschef Gemensam servicefunktion

Regionservice Region Skåne

Tack för en bra föreläsning som både inspirerade och berörde. Nu kan vi också vara Rocky!

Inger Johansson, Verksamhetschef Förskoleförvaltningen

Göteborgs stad

Niclas lyckades fånga publiken genom att sprida sina klokheter med värme, allvar och skratt i en perfekt mix!

Ann

Region Skåne

Vi är väldigt glada för att vi valde att ha med Niclas på vår personaldag och kommer rekommendera honom till alla som vill ha en fantastisk talare!

Matilda Karlsson, Enhetschef

Göteborgs Stad

Niclas är föreläsaren som även är brandman och funkispappa och som pratar om självledarskap. Man blir varm i hjärtat av att lyssna på honom!

Petra Von Seth

Skicka en icke-bindande förfrågan på Niclas Lernberger

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Niclas Lernberger
Niclas Lernberger

4.75 av 5 stjärnor

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman - NordicLife Förvaltning AB Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Niclas Lernberger