Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Om Tillit, Mod, Bemötande, Medarbetarskap & Samarbete

Niclas Lernberger

Niclas Lernberger

Föreläsare och utbildare inom bemötande, ledarskap, självledarskap, om hur vi kan utvecklas och arbeta tillsammans, samt det personliga ledarskapet och livets lärande.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

4.75 av 5 stjärnor

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman - NordicLife Förvaltning AB Visa alla referenser

Därför ska du boka Niclas Lernberger

 • Niclas Lernbergers föreläsning kombinerar ledarskapsinsikter med starka personliga erfarenheter som förälder till en son med autism och ägare av en assistanshund. Detta skapar en djup koppling mellan ledarskap och verkliga livslektioner om empati och autenticitet.
 • Med en bakgrund inom förändringsledning och organisationsutveckling ger Lernberger konkreta exempel och framgångsberättelser som illustrerar hur man navigerar i framtidens utmaningar som ledare, vilket gör hans föreläsning direkt tillämpbar och relevant.
 • Lernbergers förmåga att engagera publiken genom energisk storytelling och öppenhet skapar en stark och minnesvärd upplevelse.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niclas Lernberger

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Niclas

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Välkommen till en unik och tankeväckande föreläsning med Niclas Lernberger, en respekterad ledarskapsexpert med en enastående bakgrund inom förändringsledning och organisationsutveckling. Över 800 medarbetare och ledare i Göteborg har tagit del av föreläsningen med fokus på service och självledarskap. Niclas har även delat scen på inspirationsdagar med både Klas Hallberg och Fredrik Reinfeldt. Han har även varit huvudtalare för 160 chefer i en kommun där han både föreläste och ledde workshop i ämnet bemötande.

Genom att kombinera sin erfarenhet med hjärtliga anekdoter från sitt eget liv skapar Lernberger en föreläsning som inte bara informerar, utan också berör djupt.

Därför ska du boka Niclas Lernberger

 • Niclas Lernbergers föreläsning kombinerar ledarskapsinsikter med starka personliga erfarenheter som förälder till en son med autism och ägare av en assistanshund. Detta skapar en djup koppling mellan ledarskap och verkliga livslektioner om empati och autenticitet.
 • Med en bakgrund inom förändringsledning och organisationsutveckling ger Lernberger konkreta exempel och framgångsberättelser som illustrerar hur man navigerar i framtidens utmaningar som ledare, vilket gör hans föreläsning direkt tillämpbar och relevant.
 • Lernbergers förmåga att engagera publiken genom energisk storytelling och öppenhet skapar en stark och minnesvärd upplevelse.

Niclas själv arbetar som föreläsare och utbildare inom ledarskap, personalgruppsutveckling och försäljning i snart 10 år. Han sitter bl.a. med i Ledningsgrupp på IHM Business School KAM och har tidigare haft uppdrag i både styrgrupper och styrelse inom olika bolag. Han brinner för psykologin i mötet mellan människor och hur man själv kan påverka sig själv i ett självledarskap. Förutom att Niclas föreläser är han också anställd inom Räddningstjänsten som brandman och enhetsledare på deltid. Detta ger honom perspektiv på tillvaron och gör skillnad på vad som är viktigt på riktigt. Han tar ofta med sig sina erfarenheter och kunskaper in i föreläsningarna då vi alla har mycket att lära om stress, arbeta i team, struktur och kommunikation.

Lernberger tar oss med på en resa in i framtidens ledarskap och dess anpassning till den ofta snurriga och omvälvande värld vi lever i. Men det är inte bara teori och affärsstrategi – det är en historia om äkthet, familj och personlig tillväxt. Lernbergers son, som har autism, har varit en stark inspirationskälla och en påminnelse om vikten av empati och flexibilitet i ledarskapet.

En av de mest gripande elementen i föreläsningen är när Lernberger delar med sig av berättelsen om Rocky, hans sons assistanshund. Rocky är inte bara en fyrbent följeslagare, utan också en symbol för det outtröttliga stöd och den kärlek som Niclas son och andra med liknande behov ger till världen. Genom Rockys ögon lär vi oss om kommunikation som sträcker sig bortom orden och om att skapa inkluderande arbetsmiljöer där alla kan blomstra.

Med djup passion och engagemang belyser Lernberger vikten av att omfamna förändring, lärande och kontinuerlig utveckling i ledarskapet. Genom personliga anekdoter och hjärtskärande erfarenheter ger han oss en inblick i den framtid där empati, autenticitet och samarbete är nycklarna till framgång.

Denna föreläsning är mer än bara en ögonöppnare för ledare på alla nivåer. Den är en påminnelse om att våra livserfarenheter formar vårt ledarskap och att varje individ, varje upplevelse och varje Rocky i våra liv kan lära oss värdefulla läxor om att vara en bättre och mer förstående ledare.

Låt Niclas Lernbergers föreläsning guida dig genom en känslosam resa mot ett ledarskap som omfamnar framtiden med öppna armar och ett varmt hjärta.

För att boka eller veta mer om Niclas Lernberger, hör av dig till oss på Athenas redan idag!

Visa föreläsningar med Niclas Lernberger
Niclas Lernberger Föreläsning

Medarbetarskapskoden eller Livets Lärande

En inspirationsföreläsning för utvecklande ledarskap,  medarbetarskap och att arbeta tillsammans.

En föreläsning i 2 akter: 

 • Livet: Alla bär på en historia. Niclas berättar om sin resa men resan handlar om dig. 
 • Lärande: 5 nycklar om självledarskap. Om egen hållbarhet, service, bemötande och hur vi kan  hjälpa varandra att utvecklas och skapa ett VI. 

Om personligt ledarskap, inkludering och psykologisk trygghet. 

”Min son föddes mer eller mindre livlös. Han låg i respirator de första dygnen. Vi kallade honom för Rocky  då han alltid låg med utsträckta armar ovanför huvudet. Han vann den största segern i hans liv – livet. Det  blev så självklart att hans egen assistanshund senare i livet skulle bära namnet Rocky. Rocky har förändrat  livet för vår son och vår familj. Min berättelse handlar om en hund. Om Rocky. Rocky kan inte prata men  han gör underverk.” Du kan också vara Rocky för någon! 

Niclas Lernberger Föreläsning

Personalkoden

Niclas berättar om sin resa men resan handlar inte om honom – den handlar om dig och ditt Personliga Ledarskap.

Du får lära dig om:

 • Service
 • Bemötande
 • Självledarskap

Denna föreläsning bygger på 5 nycklar om självledarskap och om att skapa ett VI. För vi kan inte skapa ett VI utan att var och en tar ansvar för sitt egna självledarskap.

Föreläsning med eller utan workshop 1-3 timmar.

Niclas Lernberger Föreläsning

Ledarskapskoden

Ledarskap handlar inte om att veta allt eller att vara bäst – Ledarskap handlar om att ha en förmåga att locka fram de bästa sidorna hos varandra. Du är det viktigaste verktyget och det finns inget facit på hur du skall lyckas med ditt ledaskap. Men du kan inspireras, hitta din väg, hitta din kod för att utveckla ledarskapet.

Ledarskap handlar om att få din personal att lyckas – lyckas personalen kommer också du att lyckas.

I denna föreläsning tas ämnen upp som:

 • Coachande ledarskap
 • Förändringsledning
 • Emotionell intelligens
 • Svåra samtal
 • Drivkrafter
 • Konflikthantering

Men framförallt vad vi kan göra för att förebygga konflikter och hur vi kan förstå varför konflikter uppstår. Förstår vi varandras ”varför” förstår vi också hur vi skall leda varandra. Jag tror att bakom varje beteende finns det en orsak och förstår vi orsaken förstår vi också beteendet. Vi kan inte förändra andra människor men jag kan förändra mitt egna beteende.

Niclas Lernberger Utbildning

Utbildning – Ledarskapskoden

En jordnära och inspirerande ledarskaps-utbildning med mycket hjärta om det vanliga vardagsledarskapet. Utbildningen varvar teori, gruppövningar, egenarbete och diskussioner. Deltagarnas relationer fördjupas under utbildningen då alla delar sina egna erfarenheter, kunskaper och tankar.

Utbildningen består av 5 pass – digitalt eller live, med fokus:

 • 1. Självledarskap
 • 2. Ledarskap
 • 3. Att leda gruppen
 • 4. Samtalet. Att leda möten, svåra samtal & konflikthantering
 • 5. Kommunikation

Syftet med utbildningen är förstå ledarskapet genom både personligt och organisatoriskt plan. Att förankra en gemensam kommunikation samt synsätt om ledarskap.

Boka en inspirerande och lärorik utbildning med Niclas, via oss på Athenas!

Niclas Lernberger video

Medarbetarskapskoden eller Livets Lärande

En föreläsning om service, bemötande, kommunikation, självledarskap, engagemang, arbetsglädje,  egen hållbarhet, ledarskap och hur vi kan utvecklas och arbeta tillsammans.

Om Rocky, min sons assistanshund, och hur vi alla behöver en Rocky i vår närhet.  Och hur DU kan vara en Rocky för någon på din arbetsplats.

Visa föreläsningar med Niclas Lernberger

Referenser

Vi anlitade Niclas för en inspirationsfrukost för vårt bolag PS Partner. Vi arbetar med rekrytering och bemanning med stort fokus på människor. Sälj kan upplevas som en utmaning när vi samtidigt pratar människor. Vilket det inte är och vilket Niclas på ett mycket bra och personligt sätt beskrev. Han blandar personlighet med professionalism på ett mycket bra sätt som verkligen går in. En mycket uppskattad föreläsning som vi alla tar med oss. Rekommenderas varmt.

Anna Petersson / *Executive search*rekrytering*interim

PS Partner

Jag kan varmt rekommendera att ta in Niclas som föreläsare eller som utbildare i en grupp där relationen mellan människor kommer först och ses som grunden för ett lyckat säljarbete. Vi hade en inspirerande och ibland utmanande men mycket lärorik dag. Niclas använde sig av personliga erfarenheter och upplevelser för att på ett mycket proffsigt och effektivt sätt ställa saker på sin spets och belysa att vi själva ofta låter våra rädslor leda till ursäkter som hindrar framgång.

Liza Axenskär / Affärsledare

Berotec

Tack för en riktigt bra föreläsning i samband med vårt företagsevent. Vi ses igen! Kan varmt rekommendera Niclas som föreläsare.

Elcab Installation AB

Elcab Installation AB

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman

NordicLife Förvaltning AB

En bättre föreläsning till vår verksamhets inspirations- och utvecklingsdag får man leta efter- På ett mycket inspirerande sätt delades Niclas vardag med en tydlig röd tråd till vad service innebär

Per Fehland, Verksamhetschef Gemensam servicefunktion

Regionservice Region Skåne

Tack för en bra föreläsning som både inspirerade och berörde. Nu kan vi också vara Rocky!

Inger Johansson, Verksamhetschef Förskoleförvaltningen

Göteborgs stad

Niclas lyckades fånga publiken genom att sprida sina klokheter med värme, allvar och skratt i en perfekt mix!

Ann

Region Skåne

Vi är väldigt glada för att vi valde att ha med Niclas på vår personaldag och kommer rekommendera honom till alla som vill ha en fantastisk talare!

Matilda Karlsson, Enhetschef

Göteborgs Stad

Niclas är föreläsaren som även är brandman och funkispappa och som pratar om självledarskap. Man blir varm i hjärtat av att lyssna på honom!

Petra Von Seth

En föreläsning som flera fortfarande pratar om. Den gjorde avtryck. Alla var väldigt nöjda!

Verksamhetschef

Närvården Hallstahammar-Kolbäck Vårdcentral.

Niclas bjöd otroligt fint på sin egen historia men vävde in tankar kring arbetsmiljö, medarbetarskap och självledarskap på ett väldigt fint sätt. Vi var alla mycket nöjda med föreläsningen och har även efter pratat om hur den berörde oss på olika sätt.

Annika Johansson

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen STS

Vi är helnöjda, personalen upplevde att de fick med sig mycket från föreläsningen både i jobbet och LIVET.

Carina Irvefors, Rektor F-3

Mullsjö Kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niclas Lernberger

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Niclas Lernberger
Niclas Lernberger

4.75 av 5 stjärnor

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman - NordicLife Förvaltning AB Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Niclas Lernberger