Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Om Tillit, Mod, Bemötande, Medarbetarskap & Samarbete

Niclas Lernberger

Niclas Lernberger

Föreläsare och utbildare inom bemötande, ledarskap, självledarskap, om hur vi kan utvecklas och arbeta tillsammans, samt det personliga ledarskapet och livets lärande.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

4.75 av 5 stjärnor

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman - NordicLife Förvaltning AB Visa alla referenser

Därför ska du boka Niclas Lernberger

 • Niclas Lernbergers föreläsning kombinerar ledarskapsinsikter med starka personliga erfarenheter som förälder till en son med autism och ägare av en assistanshund. Detta skapar en djup koppling mellan ledarskap och verkliga livslektioner om empati och autenticitet.
 • Med en bakgrund inom förändringsledning och organisationsutveckling ger Lernberger konkreta exempel och framgångsberättelser som illustrerar hur man navigerar i framtidens utmaningar som ledare, vilket gör hans föreläsning direkt tillämpbar och relevant.
 • Lernbergers förmåga att engagera publiken genom energisk storytelling och öppenhet skapar en stark och minnesvärd upplevelse.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niclas Lernberger

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Niclas

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Välkommen till en unik och tankeväckande föreläsning med Niclas Lernberger, en respekterad ledarskapsexpert med en enastående bakgrund inom förändringsledning och organisationsutveckling. Över 800 medarbetare och ledare i Göteborg har tagit del av föreläsningen med fokus på service och självledarskap. Niclas har även delat scen på inspirationsdagar med både Klas Hallberg och Fredrik Reinfeldt. Han har även varit huvudtalare för 160 chefer i en kommun där han både föreläste och ledde workshop i ämnet bemötande.

Genom att kombinera sin erfarenhet med hjärtliga anekdoter från sitt eget liv skapar Lernberger en föreläsning som inte bara informerar, utan också berör djupt.

Därför ska du boka Niclas Lernberger

 • Niclas Lernbergers föreläsning kombinerar ledarskapsinsikter med starka personliga erfarenheter som förälder till en son med autism och ägare av en assistanshund. Detta skapar en djup koppling mellan ledarskap och verkliga livslektioner om empati och autenticitet.
 • Med en bakgrund inom förändringsledning och organisationsutveckling ger Lernberger konkreta exempel och framgångsberättelser som illustrerar hur man navigerar i framtidens utmaningar som ledare, vilket gör hans föreläsning direkt tillämpbar och relevant.
 • Lernbergers förmåga att engagera publiken genom energisk storytelling och öppenhet skapar en stark och minnesvärd upplevelse.

Niclas själv arbetar som föreläsare och utbildare inom ledarskap, personalgruppsutveckling och försäljning i snart 10 år. Han sitter bl.a. med i Ledningsgrupp på IHM Business School KAM och har tidigare haft uppdrag i både styrgrupper och styrelse inom olika bolag. Han brinner för psykologin i mötet mellan människor och hur man själv kan påverka sig själv i ett självledarskap. Förutom att Niclas föreläser är han också anställd inom Räddningstjänsten som brandman och enhetsledare på deltid. Detta ger honom perspektiv på tillvaron och gör skillnad på vad som är viktigt på riktigt. Han tar ofta med sig sina erfarenheter och kunskaper in i föreläsningarna då vi alla har mycket att lära om stress, arbeta i team, struktur och kommunikation.

Lernberger tar oss med på en resa in i framtidens ledarskap och dess anpassning till den ofta snurriga och omvälvande värld vi lever i. Men det är inte bara teori och affärsstrategi – det är en historia om äkthet, familj och personlig tillväxt. Lernbergers son, som har autism, har varit en stark inspirationskälla och en påminnelse om vikten av empati och flexibilitet i ledarskapet.

En av de mest gripande elementen i föreläsningen är när Lernberger delar med sig av berättelsen om Rocky, hans sons assistanshund. Rocky är inte bara en fyrbent följeslagare, utan också en symbol för det outtröttliga stöd och den kärlek som Niclas son och andra med liknande behov ger till världen. Genom Rockys ögon lär vi oss om kommunikation som sträcker sig bortom orden och om att skapa inkluderande arbetsmiljöer där alla kan blomstra.

Med djup passion och engagemang belyser Lernberger vikten av att omfamna förändring, lärande och kontinuerlig utveckling i ledarskapet. Genom personliga anekdoter och hjärtskärande erfarenheter ger han oss en inblick i den framtid där empati, autenticitet och samarbete är nycklarna till framgång.

Denna föreläsning är mer än bara en ögonöppnare för ledare på alla nivåer. Den är en påminnelse om att våra livserfarenheter formar vårt ledarskap och att varje individ, varje upplevelse och varje Rocky i våra liv kan lära oss värdefulla läxor om att vara en bättre och mer förstående ledare.

Låt Niclas Lernbergers föreläsning guida dig genom en känslosam resa mot ett ledarskap som omfamnar framtiden med öppna armar och ett varmt hjärta.

För att boka eller veta mer om Niclas Lernberger, hör av dig till oss på Athenas redan idag!

Visa föreläsningar med Niclas Lernberger
Niclas Lernberger Föreläsning

Var Rocky - Hur vi skapar ett vi

I den här inspirerande föreläsningen berör Niclas Lernberger viktiga teman som tillit, mod, samarbete, ledarskap och kommunikation. Han använder berättelsen om Rocky, en assistanshund som förändrade sin familjs liv, som en stark metafor för att skapa en mer harmonisk och produktiv arbetsmiljö. Rocky representerar den psykologiska tryggheten och det stöd vi alla behöver på arbetsplatsen för att känna oss trygga, modiga och ansvarstagande.

Niclas Lernberger erbjuder värdefulla insikter och verktyg genom att:

 • Lär dig hur du, likt Rocky, kan vara en kraft för trygghet och mod på din arbetsplats.
 • Upptäck hur du kan förbättra ledarskapet och främja ett mer inkluderande och produktivt samarbete.
 • Få konkreta metoder för att stärka ditt självledarskap och bidra till en positiv arbetsplatskultur.

Varje organisation kan dra nytta av att ha en ’Rocky’ – någon som skapar magi i sin omgivning. Den här föreläsningen kommer att förändra ert sätt att tänka, arbeta och samarbeta för att skapa mer engagemang, arbetsglädje och ett starkare VI. Missa inte chansen att låta Niclas Lernberger inspirera er till att skapa en arbetsplats där alla känner sig värderade och som en del av ett gemensamt mål.

Niclas Lernberger Föreläsning

Medarbetarskapskoden - Om Tillit Mod och Samarbete

Vill du skapa en arbetsmiljö där varje medarbetare känner sig delaktig och värderad? I Niclas Lernbergers föreläsning ”Medarbetarskapskoden” presenteras konkreta strategier och insikter för att uppnå just detta. Med fokus på kommunikation, samarbete och personlig utveckling, erbjuder Niclas lösningar som adresserar några av de vanligaste utmaningarna i arbetslivet.

Genom att boka Niclas föreläsning får du:

 • Insikter om hur klar och effektiv kommunikation kan bygga starkare relationer mellan kollegor.
 • Praktiska strategier för att främja bättre samarbete och öka engagemanget inom ditt team.
 • Vägledning för att inspirera till större ansvarstagande och skapa en tryggare arbetsmiljö för alla medarbetare.

Niclas Lernbergers föreläsning är en ögonöppnare som visar vägen till en arbetsplats där förståelse, respekt och stöd inte bara är ord utan verkliga handlingar. Boka föreläsningen och få verktygen du behöver för att skapa en arbetsplats där varje anställd känner sig värderad och inspirerad att växa tillsammans. 

Niclas Lernberger Föreläsning

Ledarskapskoden - Att leda sig själv och andra

Har du någonsin känt att du inte når din fulla potential som ledare, eller att ditt team inte arbetar mot gemensamma mål? Niclas Lernberger kan vara svaret på dessa utmaningar. Med sin föreläsning ”Ledarskapskoden” erbjuder Niclas insikter och konkreta verktyg för att förbättra både självledarskap och gruppledning, anpassat till dina unika behov och erfarenhetsnivå.

Niclas Lernberger fokuserar på att utveckla dig som ledare i olika aspekter:

 • Att leda sig själv och andra – Lär dig att vara en modig ledare som vågar lyssna och ta beslut.
 • Fem nycklar till självledarskap – Utveckla din förmåga att leda dig själv effektivt.
 • Fem nycklar till ledarskap – Få verktyg för att leda andra med säkerhet och framgång.
 • Fem nycklar till att skapa ett ’Vi’ – Lär dig att bygga och underhålla starka teamrelationer.

Föreläsningen är flexibel och anpassas efter deltagarnas behov och önskemål. Den riktar sig till chefer på alla nivåer, från de som är nya i rollen till de mer erfarna. 

En föreläsning som ger dig kunskap och verktyg för att växa som ledare. Du kommer att lämna med nya perspektiv, praktiska strategier och ett förnyat engagemang för ditt ledarskap. Vare sig det gäller att hantera vardagliga ledarutmaningar eller att navigera genom större förändringar, erbjuder Niclas en vägledning för att du ska kunna leda med tillit och effektivitet.

Niclas Lernberger Föreläsning

Från härskartekniker till behärska tekniker för goda samtal

En föreläsning som stärker dig inom kommunikation och skapar verktyg som  stärker dig i ditt självledarskap och ledarskap, för att vara förberedd på att  möta livets olika möten och situationer. 

 • 7 Härskartekniker och hur du bemöter dem. 
 • 7 Konfliktsituationer och hur du bemöter dem. 
 • Verktyg för bättre kommunikation på er arbetsplats. 
 • Verktyg för att skapa psykologisk trygghet.

I varje föreläsning med Niclas Lernberger ingår följande:

 • Församtal
 • Förstudie
 • Genomförande
 • Sammanfattning av PPT-bilder
 • Fördjupningsfrågor för fortsättningsarbete
 • Uppföljningssamtal

Till varje föreläsning går det att koppla på en workshop eller utbildning.

Niclas Lernberger video

Medarbetarskapskoden eller Livets Lärande

En föreläsning om service, bemötande, kommunikation, självledarskap, engagemang, arbetsglädje,  egen hållbarhet, ledarskap och hur vi kan utvecklas och arbeta tillsammans.

Om Rocky, min sons assistanshund, och hur vi alla behöver en Rocky i vår närhet.  Och hur DU kan vara en Rocky för någon på din arbetsplats.

Visa föreläsningar med Niclas Lernberger

Referenser

Vi anlitade Niclas för en inspirationsfrukost för vårt bolag PS Partner. Vi arbetar med rekrytering och bemanning med stort fokus på människor. Sälj kan upplevas som en utmaning när vi samtidigt pratar människor. Vilket det inte är och vilket Niclas på ett mycket bra och personligt sätt beskrev. Han blandar personlighet med professionalism på ett mycket bra sätt som verkligen går in. En mycket uppskattad föreläsning som vi alla tar med oss. Rekommenderas varmt.

Anna Petersson / *Executive search*rekrytering*interim

PS Partner

Jag kan varmt rekommendera att ta in Niclas som föreläsare eller som utbildare i en grupp där relationen mellan människor kommer först och ses som grunden för ett lyckat säljarbete. Vi hade en inspirerande och ibland utmanande men mycket lärorik dag. Niclas använde sig av personliga erfarenheter och upplevelser för att på ett mycket proffsigt och effektivt sätt ställa saker på sin spets och belysa att vi själva ofta låter våra rädslor leda till ursäkter som hindrar framgång.

Liza Axenskär / Affärsledare

Berotec

Tack för en riktigt bra föreläsning i samband med vårt företagsevent. Vi ses igen! Kan varmt rekommendera Niclas som föreläsare.

Elcab Installation AB

Elcab Installation AB

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman

NordicLife Förvaltning AB

En bättre föreläsning till vår verksamhets inspirations- och utvecklingsdag får man leta efter- På ett mycket inspirerande sätt delades Niclas vardag med en tydlig röd tråd till vad service innebär

Per Fehland, Verksamhetschef Gemensam servicefunktion

Regionservice Region Skåne

Tack för en bra föreläsning som både inspirerade och berörde. Nu kan vi också vara Rocky!

Inger Johansson, Verksamhetschef Förskoleförvaltningen

Göteborgs stad

Niclas lyckades fånga publiken genom att sprida sina klokheter med värme, allvar och skratt i en perfekt mix!

Ann

Region Skåne

Vi är väldigt glada för att vi valde att ha med Niclas på vår personaldag och kommer rekommendera honom till alla som vill ha en fantastisk talare!

Matilda Karlsson, Enhetschef

Göteborgs Stad

Niclas är föreläsaren som även är brandman och funkispappa och som pratar om självledarskap. Man blir varm i hjärtat av att lyssna på honom!

Petra Von Seth

En föreläsning som flera fortfarande pratar om. Den gjorde avtryck. Alla var väldigt nöjda!

Verksamhetschef

Närvården Hallstahammar-Kolbäck Vårdcentral.

Niclas bjöd otroligt fint på sin egen historia men vävde in tankar kring arbetsmiljö, medarbetarskap och självledarskap på ett väldigt fint sätt. Vi var alla mycket nöjda med föreläsningen och har även efter pratat om hur den berörde oss på olika sätt.

Annika Johansson

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen STS

Vi är helnöjda, personalen upplevde att de fick med sig mycket från föreläsningen både i jobbet och LIVET.

Carina Irvefors, Rektor F-3

Mullsjö Kommun

Niclas delar engagerat med sig av sin historia och får det att knyta an till tankar kring arbetsmiljö, medarbetarskap och självledarskap.

Johanna Fridenberger, Chef Energiteknik

ÖBO

Niclas är jättebra, han har ett ödmjukt sätt och är mycket behaglig att lyssna på. Innehållet i hans föreläsning är både gripande, tänkvärt samt innehåller livsvisdom som vi alla behöver påminnas om.

Maria Evertsson, Ekonomiansvarig

Stiftelsen Blå Stjärnans Djursjukhus Borås

Gripande föreläsning om vikten om att inte bara utgå ifrån sig själv, utan ifrån andra och hur vi behöver tänka och agera för att arbeta bra tillsammans. Passade mycket bra in i temat för konferensen Kundnöjdhet och Bygga teamet

Jessca Edlund

Affärsenhetschef

Såhär har jag inte känt sedan Braveheart och det är ett högt betyg.

Christoffer Cederquist, Enhetschef

Karlskrona Kommun.

Niclas föreläsning var väldigt varm, berörande och insiktsfull! Han pratade verkligen utifrån hjärtat och sina egna erfarenheter och kopplade samman dessa med ledarskap på ett fint och medmänskligt sätt.

HR Business Partner

Kolmårdens Djurpark
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niclas Lernberger

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Niclas Lernberger
Niclas Lernberger

4.75 av 5 stjärnor

I samband med vår personaldag - med fokus på kundvård och kundnytta - hade vi Niclas på plats för att inspirera oss. Med djup kunskap, stor ödmjukhet och väl genomtänkta exempel från vardagen fylldes dagen med en känsla av utveckling, framåtanda och praktisk nytta. Jag är säker på att vår personal, och därmed våra kunder, på både kort och lång sikt kommer ha stor nytta av allt Niclas lärde oss.

Magnus Ersman - NordicLife Förvaltning AB Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Niclas Lernberger