Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Kommunikationsexperten som genom åren tränat tusentals chefer att bli bättre och mer effektiva ledare

Thomas Erikson föreläsning

Thomas Erikson

Thomas Erikson är ledarskapskonsult och författare som föreläser om mänskliga beteenden och ledarskap.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

En fantastisk föreläsare, passionerad, sakkunnig med aningen humor och sjävlironi. Publiken var mycket nöjd efter föreläsningen. Vi samlade in feedback av deltagarna och medeltalet på feedbacken var 4.97/ 5. Strålande! Det var också flera av de som svarade som gärna ville höra Thomas pånytt, så det är ett gott tecken!

Elin Blomqvist-Valtonen Tradenomförbundet i Finland Visa alla referenser

Därför ska du boka Thomas Erikson

 • Thomas tillför ett starkt värde till varje organisation genom sin unika förmåga att både underhålla och kompetensutveckla på samma gång.
 • Han visar endast på metoder och hjälpmedel han själv praktiserat i nästan trettio år.
 • Välkommen till en rad aha-upplevelser, och möjligen en eller annan åh nej-upplevelse. Thomas använder en lättsam ton, och har kallats både en skicklig storyteller och retoriker i toppklass.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Thomas Erikson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Thomas

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Thomas Erikson är författare, föreläsare och expert på kommunikation och ledarskap. Hans böcker är publicerade på över 40 språk och har sålts i över 3,5 miljoner exemplar världen över. Med grund i sina böcker har han de senaste tre åren föreläst för mer än en halv miljon människor från alla delar av världen.

Därför ska du boka Thomas Erikson

 • Thomas tillför ett starkt värde till varje organisation genom sin unika förmåga att både underhålla och kompetensutveckla på samma gång.
 • Han visar endast på metoder och hjälpmedel han själv praktiserat i nästan trettio år.
 • Välkommen till en rad aha-upplevelser, och möjligen en eller annan åh nej-upplevelse. Thomas använder en lättsam ton, och har kallats både en skicklig storyteller och retoriker i toppklass.

Thomas är bland annat författaren bakom den populära boken ”Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå” (2018). Samt boken ”Omgiven av energitjuvar” (2022) En bok om hur du kan Identifiera energitjuvarna omkring dig och ta makten över ditt eget välbefinnande.

Thomas ambition är att underlätta vardaglig kommunikation så mycket som möjligt. Det gör han genom att lära ut självinsikt och hur man enklast möjligt förstår andra människor på en mängd olika plan. Hans ambition är att visa hur vi undviker onödiga konflikter och kanske besvärande missförstånd i vardagen.

Thomas genomför i nuläget tre olika föreläsningar:

Omgiven av motgångar – Vi har alla slitit med vardagliga problem, stora som små. Ibland ser livet ut som en enda lång rad problem som bara avbryts av en eller annan KRIS! Hur löser vi egentligen de här sakerna? Vad gör vi när alla underbara planer går i stöpet? Hur kan du med utgångspunkt i vem du är ta dig an livets utmaningar och problem utan att förlora farten?

Omgiven av dåliga chefer och latmaskar – Vad skulle det innebära om chefen och medarbetarna tillsammans tog ansvar för och underlättade ledarskapet inom organisationen? Vilken potential ligger egentligen i att alla engagerar sig för det gemensamma syftet att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för alla.

Omgiven av idioter – Har du någon gång försökt att resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt – vissa tycks inte förstå vad du säger – oavsett hur tydlig du är? Målet med den här föreläsningen är helt enkelt att minska mängden idioter i omgivningen!

Förutom att föreläsa är Thomas är en flitigt anlitad ledarskapskonsult med uppdrag över hela Europa. Han är även mentor åt ett antal individer på seniora positioner. Han arbetar med att utveckla organisationer och företag utifrån ett ledarperspektiv och har genom åren tränat tusentals chefer till att bli bättre ledare.

Mängder av företag och organisationer har upplevt en Thomas Erikson föreläsning, bl.a: Volvo, IKEA, Skatteverket, Coca Cola, TV4, Lunds universitet, Microsoft, Polishögskolan med flera.

Ta chansen att uppleva en av landets mest efterfrågade talare – boka en Thomas Erikson föreläsning här!

Foto: Gabriel Liljevall

Visa föreläsningar med Thomas Erikson
THOMAS ERIKSON FÖRELÄSNING

Omgiven av motgångar – hur du vänder bakslag till framgång

Omgiven av motgångar – hur du vänder bakslag till framgång. När himlen öppnar sig över din dotters examensparty. När bankens spartips slog totalt fel. När din presentation som ska ge dig en kickstart i karriären ligger på den andra USB-stickan. Eller när din värsta fiende på firman fick chefsjobbet du utgått från var ditt. Kort sagt: när allt går åt helvete. Att hantera livets oundvikliga motgångar är en konst långt ifrån alla behärskar. Och visst kan det göra ont ibland när ingenting går ens väg. Ibland vill man inte acceptera att de här sakerna ska behöva hända en själv. Om allt bara kunde fungera?

 • Lär dig hitta rätt attityd för att navigera genom livets utmaningar och lägg grunden för din framgång.
 • Få tillgång till konkreta verktyg och strategier för att organisera och ta kontroll över ditt livs riktning.
 • Arbeta mot att uppnå inre frid genom att definiera och uppnå din personliga framgång.

Utgångspunkten är att även små steg kan ha mycket stor betydelse. För det här handlar inte bara om att tänka positivt – även om det är en bra grundinställning. Huvudfokuset för föreläsningen ligger i stället på vad du konkret kan göra för att ta dig ur röran. Du kommer att bli presenterad för en rad mycket konkreta verktyg som skapar en struktur för din väg framåt.

Målet? Att uppnå den inre frid som säger att du är på rätt väg. Baserat på verkliga studier och personliga erfarenheter visar Thomas hur du kan lägga en stabil grund för att nå mer framgång i ditt liv. Följ med på en verklig berg-och-dalbana över bergstoppar, ner i djupa dalar, genom snåriga skogar och tillbaka ut i solskenet igen. Boka föreläsningen Omgiven av motgångar med Thomas Erikson och lär dig mer om din organisation och företag tar er igenom de snårigaste av skogar.

THOMAS ERIKSON FÖRELÄSNING

Omgiven av dåliga chefer – eller av latmaskar?

Omkring 50 % av alla som lämnar sitt arbete gör det på grund av sin chef. Alla har en åsikt om chefen. Är han inte för frånvarande hänger hon över ens axel och detaljstyr. Han är för snälla eller alldeles för krävande. Hon har för dålig koll eller för bra koll och vet precis allt vad man gör. Eller inte gör. De flesta chefer vill dock faktiskt göra ett bra jobb. Vissa lyckas förvisso dölja detta faktum, men varför är det ibland så svårt att vara en riktigt bra chef?

 • Förstå vikten av att balansera expertis med ledarskapsförmåga och hur detta påverkar teamets effektivitet och arbetsglädje.
 • Ta del av konkreta idéer och verktyg för personlig och professionell utveckling, med fokus på att bli en mer insiktsfull och effektiv ledare.
 • Lär dig hur du kan involvera ditt team i ledarskapsprocessen för att öka motivationen, engagemanget och produktiviteten.

Thomas Erikson bjuder på en uppfriskande upplevelse som utmanar din syn på chef- och ledarskap. Utgångspunkten är bl a hans egen upplevelse på sitt första chefsjobb vid 24 års ålder, då han av olika anledningar ansåg sig veta precis allting. De lärdomar föreläsningen handlar om är vad som hände sen.

Du får ta del av ett antal idéer för att äntligen ta tag i ditt viktigaste projekt: din egen utveckling. Föreläsningen anpassas efter era behov och kan riktas till bl.a. top eller middle management, chefer med linjeauktoritet eller ledare utan egentligt mandat. Och – givetvis – vilka medarbetare som helst som behöver inse utmaningarna med att vara chef.

THOMAS ERIKSON FÖRELÄSNING

Omgiven av idioter? Så här blir du av med dem

Omgiven av idioter? Så här blir du av med dem. Thomas Erikson lär dig hur du smidigt och snabbt kan läsa av människor i din omgivning och effektivt minska på missförstånden. Du får en unik möjlighet att spara både tid och huvudvärk genom att bättre förstå dina medmänniskor, samtidigt som du kraftigt ökar din självinsikt. Och minskar antalet idioter omkring dig.

 • Djupare förståelse för människor och deras beteendemönster.
 • Konkreta tips och råd för att bättre förstå dina medmänniskor.
 • En uppfriskande dos av självinsikt och hög igenkänningsfaktor.

Boka föreläsningen Omgiven av idioter med Thomas Erikson och lär dig mer om mänskliga beteenden i vardagen. Genom att förstå hur du kan minska mängden ”idioter” i din omgivning, kan du förbättra både din personliga och professionella tillvaro avsevärt.

Thomas Erikson

Omgiven av motgångar – hur du vänder bakslag till framgång, teaser

Det här är en teaser till Thomas Eriksons föreläsning Omgiven av motgångar – hur du vänder bakslag till framgång.

Visa föreläsningar med Thomas Erikson

Referenser

En fantastisk föreläsare, passionerad, sakkunnig med aningen humor och sjävlironi. Publiken var mycket nöjd efter föreläsningen. Vi samlade in feedback av deltagarna och medeltalet på feedbacken var 4.97/ 5. Strålande! Det var också flera av de som svarade som gärna ville höra Thomas pånytt, så det är ett gott tecken!

Elin Blomqvist-Valtonen

Tradenomförbundet i Finland

Levde väl upp till våra förväntningar och de som lyssnade lämnade mycket positiv feedback efteråt. Tiden flög iväg, man hade lätt kunnat sitta en timme till och lyssnat.

Peter Kjellander

Mobilia

Föreläsningen var både underhållande och tänkvärd och fungerade bra på engelska. Det var tydligt att vår publik uppskattade innehållet och det blev många intressanta diskussioner och skratt kring innehållet senare på kvällen.

Sofia Löfblad

Handheld Group AB

Thomas föreläsning var underhållande men ändå fylld av sak. Komplicerade teman som olika beteensmönster på en arbetsplats presenterades på ett lättillgängligt sätt som var enkelt att relatera den egna vardagen till.

Nina Olin

Orkla
Skicka en icke-bindande förfrågan på Thomas Erikson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Thomas Erikson
Thomas Erikson

5 av 5 stjärnor

En fantastisk föreläsare, passionerad, sakkunnig med aningen humor och sjävlironi. Publiken var mycket nöjd efter föreläsningen. Vi samlade in feedback av deltagarna och medeltalet på feedbacken var 4.97/ 5. Strålande! Det var också flera av de som svarade som gärna ville höra Thomas pånytt, så det är ett gott tecken!

Elin Blomqvist-Valtonen Tradenomförbundet i Finland Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Thomas Erikson