Laddar innehåll ...

Thomas Erikson föreläsning - Författare och föreläsare

Thomas Erikson

Författare och föreläsare

Thomas Erikson är föreläsare, konsult och författare. Han jobbar med att utveckla organisationer och företag utifrån ett ledarperspektiv och har genom åren tränat tusentals chefer till att bli bättre ledare. En av metoderna han lär ut är DISA-modellen, som även fått stå till grund för hans succéböcker, debuten “Omgiven av idioter” och uppföljaren “Omgiven av psykopater”. Under en Thomas Erikson föreläsning får du verktyg till att kommunicera effektivt, undvika att bli manipulerad och gå från att vara chef till en riktig ledare.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Får du ibland en känsla av att du inte förstår hur folk tänker? Eller att de inte förstår vad du menar, trots att du är övertydlig? Har du någon på jobbet som är jättecharmig och karismatisk, men som av någon anledning ger dig en klump i magen? En Thomas Erikson föreläsning ger dig verktyg till att minska antalet idioter i din omgivning, bli en bättre ledare och att upptäcka en psykopat innan det är för sent.

Thomas Erikson är en flitigt anlitad ledarskapskonsult och föreläsare med uppdrag över hela Europa. Han hjälper chefer att bli skickligare och tryggare i sitt ledarskap, vilket i sin tur ökar både välmåendet och resultaten i företaget. En Thomas Erikson föreläsning har rykande färsk forskning som bas och innehåller element från flera beprövade psykologiska verktyg såsom DISA/DISC-modellen, som delar in människor i fyra personlighetstyper av olika färg.

Thomas Erikson använder även DISA-modellen i sina böcker. Debutboken, “Omgiven av idioter”, handlar om effektiv kommunikation på personlighetens villkor och har sålts i över 350 000 exemplar och översatts till 23 olika språk. Uppföljaren, “Omgiven av psykopater”, skrev Thomas Erikson efter att han hade märkt att vissa läsare av första boken valt att missbruka kunskapen han ville förmedla. Boken handlar om manipulation, psykopatiska drag och psykopater och blev även den en stor succé.

Flera stora företag och organisationer har redan upplevt en Thomas Erikson föreläsning, bl.a. Volvo, IKEA, Skatteverket, Coca Cola, TV4, Lunds Universitet, Microsoft, med flera.

Ta chansen att uppleva en av landets mest efterfrågade talare – boka en Thomas Erikson föreläsning här!

  Thomas Erikson föreläsning

  Omgiven av idioter? Så här blir du av med dem!

  • Får du ibland en känsla av att vissa inte verkar förstå dig, oavsett hur tydlig du är? Har du försökt resonera med din partner, men det bara krånglade till sig ännu mer? Eller har du någon gång känt att du inte begriper dig på dina kollegor under mötet? Ibland verkar det helt omöjligt att förstå sig på andra människor och att göra sig förstådd.
  • Thomas Erikson lär dig hur  du smidigt och snabbt kan läsa av människor i din omgivning och effektivt minska på missförstånden. Du får en unik möjlighet att spara både tid och huvudvärk genom att bättre förstå dina medmänniskor, samtidigt som du kraftigt ökar din självinsikt. Och minskar antalet idioter omkring dig.
  • Denna Thomas Erikson föreläsning är en underhållande upplevelse med uppfriskande innehåll. Föreläsningen anpassas efter dina behov och kan riktas särskilt till ledarskap, försäljning, service, konflikthantering, kundbemötande, etc.

  Thomas Erikson föreläsning

  Undvik att bli utnyttjad på jobbet – 100 % skydd mot manipulation

  • Har du någon i din omgivning som är oerhört charmig, karismatisk, hjälpsam och trevlig? Som alltid verkar säga exakt det du ville höra och som får dig att må bra. Du tror på det du hör, även när det låter falskt, för det känns så bra. Ändå har du en liten klump i magen. Känner du igen dig? Då har du garanterat träffat en skicklig manipulatör.
  • Det finns personer som letar upp dina svagheter bara för att kunna utnyttja dig. Hur känner man igen dem? Hur undviker du att falla offer för deras manipulation? I den här föreläsningen förklarar Thomas Erikson hur du med hjälp av den psykologiska förklaringsmodellen DISA (DISC) kan göra för att upptäcka faran i tid och bli medveten om hur en manipulatör kan utnyttja människor med just din personlighetstyp. Det bästa skyddet är nämligen att veta minst lika mycket om dig själv som manipulatören gör.
  • Ur innehållet i denna Thomas Erikson föreläsning:
   – Vad är skillnaden på en psykopat och en person med psykopatiska drag?
   – Hur vanliga är manipulatörer och psykopater? Var dyker de oftast upp?
   – Har de några begränsningar?
   – Vad ska jag göra om jag har en psykopat i min närhet?
   – Hur skyddar jag mig mot dem?
  • Föreläsningen kan skräddarsys efter dina behov och anpassas till att handla om arbetsrelationer eller privata relationer. Kontakta oss på Athenas för mer information!

  Thomas Erikson föreläsning

  Från stressad chef till avslappnad ledare

  • Alla har en åsikt om chefen. Är de inte för frånvarande hänger de över ens axel och detaljstyr. De är för snälla eller allt för krävande. Har för dålig koll eller för bra koll och vet precis allt vad man gör. Och inte gör. De flesta cheferna vill ändå göra ett bra jobb. Men varför är det så svårt att vara en riktigt bra chef?
  • Att vara chef innebär ofta att slitas mellan att vara en expert inom sitt område och att vara en effektiv ledare. Alla ropar på ens uppmärksamhet, och ibland verkar allting vara viktigast. Oavsett hur hårt du jobbar kommer du inte att hinna ikapp – det är bara att inse faktum. Som tur är går det mesta att lösa ändå!
  • Thomas Erikson bjuder på en uppfriskande upplevelse som utmanar din syn på din ledar- och chefsroll. Du får ta del av idéer för att äntligen ta tag i ditt viktigaste projekt: din egen utveckling. Föreläsningen anpassas efter dina behov och kan riktas till bl.a. top eller middle management, chefer med linjeauktoritet eller ledare utan egentligt mandat.
  • Ur innehållet i denna Thomas Erikson föreläsning:
   – Vilken slags ledare vill du vara?
   – Hur ser du på dina medarbetare, egentligen?
   – Vem ska ansvara för att dina medarbetare lyckas?
   – Hur kan du på bästa sätt prioritera din tid?
   – Vikten av att hitta rätt perspektiv
   – Om du inte kan utvecklas effektivt som chef i din organisation – vad gör du då?
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden