Laddar innehåll ...

Axel Schylström föreläsning - artist och överlevare

Axel Schylström

Artist och överlevare

Ett dåligt beslut som 20­-åring höll på att kosta Axel Schylström livet. Tillsammans med en kompis klättrade han upp på ett tåg, kom i kontakt med strömförande ledningar och fick 16 000 volt genom kroppen. Det var början på en lång resa tillbaka. Han gick från att ha fått höra att han aldrig skulle kunna gå igen till att vara tillbaka på fotbollsplanen och en av finalisterna i Idol. Nu delar han med sig av sin resa och sitt inspirerande budskap: man kan alltid komma tillbaka, oavsett hur djupt man faller.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Axel Schylström fick tredje gradens brännskador på över 70 % av kroppen. En tid var det oklart om han ens skulle överleva. Det blev över tre månader på sjukhus med svåra smärtor, tjugotals operationer, depression, skuldkänslor och oro inför framtiden. Snart växte det dock fram en målmedvetenhet och framtidstro som har tagit honom längre än någon hade kunnat ana.

Innan olyckan levde Axel Schylström ett mycket aktivt liv. Han var en lovande fotbollstalang, hängde ofta med kompisarna och det var alltid mycket som hände runt honom. Plötsligt låg han i en sjukhussäng och fick höra att han aldrig skulle kunna gå igen. Smärtorna var så starka att han ibland skrek rakt ut och i spegeln såg han sin för alltid förändrade kropp. Det hade inte varit lätt för någon, och framför allt inte för en aktiv och – som han själv kallar det – fåfäng ung kille.

Det var inte lätt, men Axel Schylström satte tidigt upp höga, men tydliga mål. Tiotals smärtsamma operationer och hundratals krävande timmar med träning och rehabilitering senare kunde han gå igen.

I dag är Axel Schylström tillbaka, starkare än någonsin. Ärren har bleknat, smärtan har minskat, självförtroendet har ökat och han är tillbaka på fotbollsplanen. Dessutom vågade han börja satsa på musikdrömmen, och även där har han överträffat han allas – inklusive sina egna – förväntningar. Han kom på fjärde plats i Idol 2015 och har gett ut singlarna ”The Champion” och ”Förändra mig”. Dessutom har han släppt den självbiografiska motivationsboken BRÄND och åker på turné med boken i oktober-november 2018.

Axel Schylström är ett levande exempel på att ingenting är omöjligt. Med en stark historia, en trygg framtoning och en livsglädje som smittar av sig berör och inspirerar han alla i rummet. Oavsett ålder, funktionsnivå eller förutsättningar kan alla människor behöva motivation att sätta upp och nå sina mål. Oavsett om målet är att klara sig igenom en livskris, att öka försäljningen i ett globalt IT-företag eller att bara ta sig upp ur sängen.

Boka en inspirerande föreläsning med Axel Schylström hos oss på Athenas!

Vill du veta mer om föreläsningarna med Axel Schylström? Läs mer i vår intervju! Du hittar den här.

  Axel Schylström föreläsning

   BRÄND – En föreläsningsshow

  • Hur hittar man styrka när man är som djupast i motgången? Hur skapar man motivation till att varje dag pusha sig själv att våga ta risker? Det och mycket mer får du svar på i denna föreläsningsshow.
  • Finn din inre motivation och drivkraft med Axel Schylströms knep – vänd din motgång till din superkraft!
  • Showen är en härlig blandning av humor och seriositet, där snacket varvas med musik.

   

  Axel Schylström föreläsning

  Ställ dig upp!

  • I den här föreläsningen delar Axel Schylström med sig av sin gripande historia om hur han har tacklat stora både fysiska och psykiska motgångar och ändå tagit sig dit han ville. På ett rakt och ärligt sätt berättar han om hur det var att som ung skadas svårt och att tvingas tampas med smärta, depression, skuldkänslor och sänkt självförtroende. Men framför allt handlar föreläsningen om hur han mitt i allt detta hittade kraften och viljan att sätta upp mål och nå de mål han hade satt upp.
  • Boka en föreläsning som både berör, inspirerar och ger viktiga insikter om hur mycket du faktiskt kan förändra i ditt liv. Oavsett ålder, kön och förutsättningar kan man lyckas med det man vill i livet – bara viljan finns där. Axel Schylström visar hur!
Kunder som har upplevt föreläsningar med Axel Schylström

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden