Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Föreläsare och moderator som öppnar ögon och breddar normer

Anna Bergholtz

Prisad entreprenör och journalist som med stor proffsighet alltid öppnar ögon och breddar normer, oavsett om hon modererar eller föreläser.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Anna Bergholtz

  • För att bredda normerna, inkludera fler och ta tillvara på den mångfald som finns, samt för att ta del av ett funktionshinderperspektiv.
  • Lär dig hur du lyckas skapa en arbetsplats där alla är delaktiga och kan vara sitt bästa jag.
  • Anna är en engagerad moderator som hjälper dig att göra ditt event till en succé.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Bergholtz

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anna förlorade synen i vuxen ålder och menar att blindheten är ett annat sätt att se och det är just dessa unika perspektiv vi behöver ta vara på mer för att lyckas med inkludering, innovationer, affärsnytta och jämlikhet. Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach med en gedigen erfarenhet från media och talarbranschen. Hon har spetskompetens inom mångfald, inkludering, social hållbarhet och funktionsnedsättning.

Därför ska du boka Anna Bergholtz

  • För att bredda normerna, inkludera fler och ta tillvara på den mångfald som finns, samt för att ta del av ett funktionshinderperspektiv.
  • Lär dig hur du lyckas skapa en arbetsplats där alla är delaktiga och kan vara sitt bästa jag.
  • Anna är en engagerad moderator som hjälper dig att göra ditt event till en succé.

Anna har brutit mark och breddat normer som Sveriges första blinda filmrecensent och med I mörkret med – världens första podcast där hon intervjuar gäster i totalt mörker. För många blev hon känd när hon arbetade med Morgonpasset i P3. Utöver det har Anna gjort flertalet radiodokumentärer, arbetat med Svt:s prisbelönta CP-Magasinet och programlett i P1. 2012 blev hon även barnboksförfattare.

Som entreprenör driver hon Unique Power, som hjälper företag och organisationer med rätt kompetens inom inkludering, funktionsnedsättning och funktionalitetsperspektivet. Hon har fått flertalet priser för sitt arbete, bland annat Magdalena Ribbing-stipendiet för sitt journalistiska arbete med mänskliga rättigheter. 2021 fick Unique Power en finalplats i Diversity Index Award. Det blev även en finalplats för Unique Power i Årets funkoprenör 2022 av Nordea.

Som moderator är Anna påläst, noggrann och engagerad. Hon skapar trygghet på scen för alla medverkande och inkluderar även publiken. Hon är van vid att moderera allt från digitala event, debatter i Almedalen, stora konferenser till prisutdelningar. Med sitt unika perspektiv kan hon lyfta ämnen som sällan berörs, och duckar inte för de svåra frågorna samtidigt som hon har nära till humorn och är bra på att få till en god stämning.

Anna brinner för att alla ska synas och höras, och för att vi ska ta tillvara på allas kompetenser och perspektiv. Det är inte bara en fråga om mänskliga rättigheter utan handlar också om att vara smart, hållbar och affärsmässig.

Genom att våga bryta normerna, vet Anna att vi kan bredda normerna och växa som människor, företag och organisationer. Vill du veta mer om Anna Bergholtz? Då är du välkommen att kontakta oss på Athenas!

Foto: Helena Berzelius

Visa föreläsningar med Anna Bergholtz
Anna Bergholtz Moderator

Moderator

Anna Bergholtz leder allt ifrån panelsamtal till debatter, konferenser och prisutdelningar. Brinner extra för ämnen som berör mångfald, inkludering, mänskliga rättigheter, hälsa, sjukvård, skola, arbetsmarknad och sociala frågor.

För att veta mer om Anna eller boka henne som moderator, kontakta oss på Athenas redan idag.

Anna Bergholtz - föreläsningar och kurser

Skräddarsydda föreläsningar

Anna Bergholtz skräddarsyr sina uppdrag utifrån kundens önskemål.

Föreläsningarna har ett personligt, normkreativt och intersektionellt perspektiv med koppling till relevant fakta. Här är några exempel på föreläsningar Anna gör.

Blind – ett annat sätt att se.
Min livsresa. Om barnreumatism och sjukdomen som ledde till blindhet i vuxen ålder. Om att övervinna yttre hinder som otillgänglighet och människors fördomar, men också ens egna inre hinder. Inspiration om att vända motgång till framgång – att nå sina drömmar oavsett förutsättningar och om tillgången i människors olikhet.

Inkludering – ett roligt måste!
En förutsättning för att ta tillvara på den mångfald som finns är inkludering. Men hur gör vi? Hur möter vi kunder, medlemmar, medborgare, patienter och medmänniskor på bästa sätt? Hur tillvaratar vi allas kompetens på en Arbetsplats? Hur skapar vi en organisation där alla vågar vara sig själva? En modell för inkludering presenteras som bland annat lyfter normmedvetenhet, kommunikation och universell utformning.

Mat med fyra sinnen.
Hur upplever en mat när en inte kan “äta med ögonen?” Att välja mat i butiken, att laga mat, äta och att gå på restaurang blir lite annorlunda när man har ett sinne mindre att förlita sig på. Insiktsskapande och humoristisk föreläsning där prat varvas med interaktiva övningar som får dig att tänka nytt kring våra sinnen.

Syns en inte finns en inte! Eller?
Omkring två miljoner människor i Sverige har en normbrytande funktionalitet. Trots det syns nästan ingen i TV, på film, i reklam eller i litteratur. Hur kan det komma sig och vilka konsekvenser får det? Hur förändrar vi det och på vilket sätt borde en synas? Om representation, funktionsvariation och funktionshindersperspektiv. Vänder sig framförallt till dig som arbetar inom media, reklam, film, teater och litteratur.

En föreläsning med Anna ger dig nya perspektiv som du kan applicera både i arbetslivet och privat. Hon varvar fakta med egna erfarenheter och gärna i kombination med praktiska övningar. Du får verktyg för att ta tillvara på allas kompetens och bli bättre på att inkludera och bemöta kunder, medlemmar, medborgare och medmänniskor.

Referenser

Anna höll en proffsig föreläsning, som gav nya insikter och ny kunskap kring inkludering, i samband med en nätverksfrukost som vi på Jönköpings läns museum arrangerade. Det hon delade med sig av uppskattades verkligen av våra inbjudna gäster, och jag kan varmt rekommendera henne.

Åsa Rosén, Kommunikationsansvarig

Jönköpings läns museum

Anna är en utmärkt moderator som i hög utsträckning bidrog till att Universitets- och högskolerådets konferens Kvalitetsdrivet blev väldigt lyckad! Hon var lyhörd för våra önskemål och konferensens syfte i planeringen. Med sin journalistiska kompetens och nyfikenhet satte hon sig in i ämnena innan och ställde fördjupande frågor till föreläsarna. Anna var noga med tider på ett ödmjukt och samtidigt tydligt sätt. Dessutom bidrog hon med sin expertis inom tillgänglighetsfrågor.

Sofia Scholler

Universitet och högskkolerådet (UHR)

ag kan varmt rekommendera Anna som moderator. Hon är proffsig, gör grundlig research innan eventen, både om ämnet och om deltagarna på scen, vilket lyfter innehållet och bidrar till intressanta dialoger. Hon fångar skickligt upp nya trådar som kommer upp och har förmågan att inkludera alla i samtalet. Och så har hon humor.

Helena De Verdier, Strategisk kommunikatör

Försäkringskassan

Projektet Bättre bosättning, ett samarbete mellan Huddinge kommun, Stockholms stad och Länsstyrelsen i Stockholms län anlitade Anna Bergholtz för spridningskonferensen Bosättning för etablering den 17 maj 2018. Det var en tuff konferens med 140 deltagare och 20 olika föreläsare i ett svårt och kontroversiellt ämne. Därför sökte vi en moderator med stark kompetens, stor ödmjukhet och en hög förmåga att hålla ordning på såväl tid som ämneskunskaper. Då rekommenderade våra kontakter Anna Bergholtz. Konferensen gick perfekt och 140 tjänstemän lämnade Huddinge konferenscenter med färska kunskaper, nya perspektiv och råg i ryggen för det fortsatta integrationsarbetet. Annas insats som moderator var helt avgörande för den framgången. Vi kan inte nog rekommendera Anna Bergholtz som moderator.

Felix Törnqvist, Integrationshandläggare

Huddinge kommun

Jag har haft förmånen att såväl lyssnat till Anna som föreläsare och moderator och fått arbeta tillsammans med henne. Anna är mycket professionell och seriös i sitt sätt att arbeta. Att hon sedan är en glad och positiv människa gör henne till en glädje att lyssna till och att samarbeta med, vilket gör att jag varmt kan rekommendera henne som föreläsare och moderator.

Jan Gunnarsson

Author & Speaker at ART OF WELCOMING

Det är alltid roligt att samarbeta med Anna. Med sitt stora engagemang, sin trygga och lättsamma personlighet har Anna genom åren bidragit till evenemang som varit mycket uppskattade av såväl publik, artister och andra medverkande som av arrangören själv. Anna gör noggrann research, är en fin samtalspartner och är frikostig med sitt kunnande och sina erfarenheter.

Pia Ehnhage

Stockholm stad

Att lyssna till Anna både berör och inspirerar, hennes föredrag innehåller både skratt och tårar och hon får lyssnaren att känna att allt är möjligt.

Maria Bernström Printz, Utvecklingsledare universell utformning

Göteborg stad

Jag har anlitat Anna som moderator vid två konferenser och det har varit en fröjd att få arbeta med henne! Anna är alltid otroligt påläst, ambitiös och trevlig. Jag skulle inte tveka att anlita henne igen!

Jessica Dahlbäck

Myndigheten för delaktighet

Tack Anna för en mycket bra föreläsning, så spännande att få ta del av din resa och höra om din drivkraft och att nästa ingenting är omöjligt.

Deltagare i konferens gruppen
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Bergholtz

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anna Bergholtz