Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Förvandla fördomar till framgång

Pär Johansson föreläsning

Pär Johansson

Låt ditt team inspireras av Pär Johansson, initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern. En unik föreläsning om fördomar, passion och framgång.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Skratt och tårar i en härlig blandning. Det kändes som att det var "på riktigt" inget hitte på !

Kicki Svensson - Högsby Kommun Visa alla referenser

Därför ska du boka en Pär Johansson föreläsning

 • Pär ger dig verktyg som hjälper till att bryta ner fördomar och bygga broar mellan människor.
 • Få ditt team att känna sig inspirerade och motiverade att göra en skillnad genom Pärs berättelser och lärdomar från att arbeta med Glada Hudik-teatern.
 • Pär belyser hur utmaningar kan förvandlas till framgång genom passion, beslutsamhet och en tro på mänsklighetens potential.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Pär Johansson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Upptäck kraften i sann inkludering med Pär Johansson! Bakom Glada Hudik-teaterns framgång ligger en berättelse om att utmana normer och bygga broar mellan människor. Från utsålda svenska turnéer till uppträdanden i New York har Pär skapat rum där alla får plats. Lär dig om hans djupa insikter om mänsklighet, fördomar och den potential som frigörs när vi ser bortom ytan. En resa i hjärtats och sinnes transformation.

Pärs fulla övertygelse är att om barn i skolan möter individer med Downs syndrom eller har en lärare från ett annat land så minskar fördomarna och de barnen kommer aldrig någonsin ifrågasätta människovärdet, det som säger att vi alla är lika betydelsefulla, oavsett kön, hudfärg eller intelligens. Just det har varit en stor drivkraft för teatern: att bryta barriärer mellan människor och få rädsla och fördomar att övergå i vänskap och förståelse.

Därför ska du boka en Pär Johansson föreläsning

 • Pär ger dig verktyg som hjälper till att bryta ner fördomar och bygga broar mellan människor.
 • Få ditt team att känna sig inspirerade och motiverade att göra en skillnad genom Pärs berättelser och lärdomar från att arbeta med Glada Hudik-teatern.
 • Pär belyser hur utmaningar kan förvandlas till framgång genom passion, beslutsamhet och en tro på mänsklighetens potential.

Tänk dig en skolsal där varje elev, oavsett bakgrund eller funktionsvariationer, känner att de har en plats och kan bidra. Pär Johansson har visat hur detta kan bli verklighet. Med sin bakgrund som teaterproducent, regissör och manusförfattare har han genom Glada Hudik-teatern skapat en miljö där varje individ känner sig värdefull.

Pär Johansson föreläsning erbjuder en unik insikt i hur vi kan skapa mer inkluderande miljöer. För skolor ger hans föreläsning nya synsätt och metoder för att integrera alla elever, stärka gemenskapen och minska fördomar. Eleverna får med sig värdefulla lärdomar om inkludering, acceptans och vikten av att uppmärksamma varje individs unika kvaliteter.

Är din organisation redo att bryta barriärer och se potentialen i varje medlem? Genom att boka Pär Johansson till ditt event, får ni möjligheten att dyka djupt in i teman som inkludering, fördomar, motivation, och vikten av att ge varje individ en chans att växa.

Pär Johansson har belönats med flera priser för sitt arbete. Han har erhållit utmärkelser som Kungens medalj 2010, Astrid Lindgrens Världs pris 2011 och Svenska hjältars Årets eldsjäl 2016. Hans insikter och berättelser har även delats med stora publiker då han sommarpratat i P1 och varit gäst på framstående program som Allsång på Skansen och Skavlan.

Oavsett om föreläsningen riktar sig mot ett företag eller en skola, kommer du att få en upplevelse som utmanar, inspirerar och lämnar ett bestående intryck. Hans budskap om inkludering och möjligheterna som uppstår när vi ser förbi våra fördomar är universella. Med Pär Johansson föreläsning garanteras en berörande och tankeväckande föreläsning som hjälper er organisation eller skola att gå vidare mot en mer inkluderande framtid.

Foto: Per Trané

Visa föreläsningar med Pär Johansson
Pär Johansson föreläsning

I huvudet på en normalstörd – att bli sedd, behövd och tagen i anspråk

Tänk om din arbetsplats kunde omvandla varje individs potential till konkreta framgångar? Följ med på Pär Johanssons upplysande resa i ”I huvudet på en normalstörd – att bli sedd, behövd och tagen i anspråk”:

 • Inspireras av hur Pär värderar och uppmuntrar varje individs unika talanger och hur det kan skapa en arbetsmiljö där alla känner sig värdefulla och sedda, oavsett om talangen är att sjunga eller att organisera.
 • Se hur Pärs beslutsamhet ledde till förändring inte bara inom teatern, utan även i samhället i stort. Genom berättelsen om Glada Hudik-teaterns start 1996, får vi en djupgående insikt i hur vi kan övervinna hinder och fördomar på arbetsplatsen.
 • Med Pär Johanssons passion som utgångspunkt, utforska hur en arbetsplats/skola kan gynnas av att hjälpa varje individ att utvecklas. Oavsett om det gäller individer med funktionshinder eller ledare på stora företag, finns det otroliga framsteg att göra genom stöd och rätt ledarskap.

Låt oss tillsammans skapa ett samhälle där inkludering inte bara är ett buzzword, utan en konkret strategi för framgång och tillväxt. Boka nu och ta det första steget mot en mer inkluderande och produktiv arbetsmiljö!

Pär Johansson föreläsning

Barn föds inte med fördomar - Catwalk i skolan

Vad händer när funktionsvariationer träder fram i strålkastarljuset, stödda av strukturerade pedagogiska verktyg? Välkommen till en föreläsning om ”Catwalk i skolan”, där:

 • Du dyker in i hur film och teater, exempelvis  ”Trollkarlen från Oz”, fungerade som en plattform för att öka medvetenheten om intellektuell funktionsnedsättning.
 • Du upptäcker det detaljerade arbetsmaterialet som kompletterar ”Catwalk”, designat för att underlätta skolans arbete med värdegrundsarbete enligt LGR 11.
 • Du utforskar hur detta projekt, riktat främst till pedagoger och elever från årskurs 4-8 men öppet för alla, tar ett konkret och gripbart tillvägagångssätt för att inkludera alla elever.

Få en djupare förståelse för hur kreativa medel kan forma en pedagogisk strategi. Boka nu för en insiktsfull och praktisk resa genom inkludering och avstigmatisering av fördomar!

Referenser

Skratt och tårar i en härlig blandning. Det kändes som att det var "på riktigt" inget hitte på !

Kicki Svensson

Högsby Kommun

Klockren föreläsning med känsla och bra presentationsteknik.

Peter Ek, VD

Jönköpings Läns Byggmästareförening

Pär Johansson gör ett mycket viktigt och bra arbete genom att föreläsa om Glada Hudik Teatern. Förhoppningsvis kommer några med fördomar att tänka om. Alla har rätt till respekt och lika värde!

Jessica Falk, Tyresl Församling - Musiker/Musikpedagog/Kultursamordnare

Svenska Kyrkan

Våra förväntningar uppfylldes! Vi hade förstås helst haft Pär live, men nu är det sådana tider som gör att det inte går. Det Kan inte vara så lätt att föreläsa när man inte får respons från någon publik (?) men Pär fängslade oss alla på ett proffsigt och personligt sätt, och ALLA är jättenöjda. TACK Pär!

Pernilla Boman, Kultur och Fritid

Piteå Kommun

Förväntningarna var höga och vi fick den leveransen vi hoppats på! Så bra framförd föreläsning! Pär trollband alla och tiden gick alldeles för fort!

Gisella Olsson, Verksamhetsutvecklare

Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad

Mycket inspirerande. Talet kom från hjärtat och utifrån gedigen erfarenhet. Åhörarna rycktes med och det kom tårar av ren glädje och av igenkännande!

Projektansvarig

Norrbottens Handelskammare

Det var magiskt bra! Alla deltagare jättenöjda. Omväxlande skratt och gråt. Ger verkligen perspektiv!

Stadsbyggnadschef

Intensiv och väldigt inspirerande. Det han pratade om hade relevans till vår målgrupp. Flera har uttryckt att de vill lyssna på Pär igen. Supernöjda.

Rektor i Förskolan

Föreläsningen berörde många på konferensen och det blev så lyckat!! Pär berörde in på djupet hos de som deltog!

Projektledare

Växjö kommun

Den var lysande, allvar och humor blandat ödmjukt och på ett mycket fint sätt.

Malin Gruvhagen - Bitr förbundschef

Samordningsförbundet i Kalmars Län

Tack för i fredags och den klart bästa, engagerande och inspirerarande föreläsning i mannaminne! Wow ! Har tittat på filmen Man får sig en tankeställare och är mer medveten än tidigare.

Jessica B

TUI

Vilken fantastisk föreläsare, har aldrig skrattat och gråtit så mycket på samma gång ❤

Cathrine J

TUI

Vill bara säga att fredagens workshop och föreläsning med Pär var väldigt inspirerande och extremt uppskattad! Hoppas vi driver vidare förslagen kring mångfald.

Karin R

TUI

Tack för dagen och för filmen, Så mycket känslor här: Glädje, Lycka, Förväntan, Upprymdhet och ändå rinner tårarna. Ett sånt oerhört engagemang och en sådan fantastisk payback i den glädje och stolthet det skapar hos deltagarna. Stort tack!

Åsa S

TUI

Pär levererade på ett strålande sätt. Kontakt före och efter föreläsningen har funkat fint. Flera deltagare kommernterade efteråt att det var det bästa de upplevt hos TUI.

Annika Urbach, People Development Lead

TUI Sverige AB

Över förväntan superbra och väldigt berörande för alla 110 deltagare!

Angelica Blomfalk

Administrativ assistent

Otroligt givande föreläsning som bidrog till till både tårar, skratt och eftertanke!

Sanna Kårebrand

AB Eidar, Trollhättans bostadsbolag
Skicka en icke-bindande förfrågan på Pär Johansson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Pär Johansson
Pär Johansson

5 av 5 stjärnor

Skratt och tårar i en härlig blandning. Det kändes som att det var "på riktigt" inget hitte på !

Kicki Svensson - Högsby Kommun Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Pär Johansson