Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue
Shahrzad Kiavash - Protesbärande triatlet, inspiratör och överlevare

Shahrzad Kiavash

Protesbärande triatlet, inspiratör och överlevare

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Shahrzad Kiavash

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Blodförgiftningen som Shahrzad Kiavash drabbades av i mars 2012 var nära att ta hennes liv. Det slutade med att den tog hennes underben. Med en enorm vilja och drivkraft kämpade hon sig ur den mörka tillvaro som sjukdomen försatt henne i och bestämde sig för att fortsätta med en av hennes livs kärlekar - träningen. I augusti 2015 genomförde hon sitt första triathlon med proteser. Boka en föreläsning hos Athenas för att få ta del av en häpnadsväckande comeback!

2012 förlorade hon sina underben. 2015 deltog hon i triathlon med olympisk distans. 

Shahrzad Kiavash föddes i Iran och kom till Sverige som flykting vid 5 års ålder. Hon anpassade sig snart till den nya kulturen och det främmande språket. Efter gymnasiet flyttade hon till Stockholm för att studera på KTH, varefter hon påbörjade sin karriär i arbetslivet. Hon var frisk, tränade mycket, jobbade hårt och framtiden såg ljus ut.

Shahrzad Kiavash var mitt i livet när sjukdomen oväntat slog till. Hon blev plötsligt akut sjuk efter ett träningspass i mars 2012. Det visade sig att hon hade fått en septisk chock på grund av en blodförgiftning med meningokockbakterier. Tillståndet var länge kritiskt då flera organ i hennes kropp höll på att svikta och läkarna bedömde hennes chans att överleva som liten.

Överlevde gjorde hon mirakulöst nog, men det gjorde inte hennes underben. Efter mer än 40 operationer kunde läkarna konstatera att benen inte gick att rädda, och Shahrzad Kiavash blev tvungen att genomgå en amputation av båda hennes underben. Med denna nya, bistra verklighet hängades över henne hade hon kunnat välja att ge upp. Istället valde hon att samla sina sista krafter och upparbeta en drivkraft så stark att hon inte bara lyckades kämpa sig tillbaka till livet, utan även vidare.

Sommaren 2015 genomförde hon ett triathlon, 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser och fick äntligen ta revansch på den elaka sjukdom som drabbade hennne 3 år tidigare. Men hon tänker inte stoppa här! Boka ett föredrag med Shahrzad Kiavash för att få en unik inblick i hur hon går, springer, cyklar och simmar vidare efter sitt livs största motgång.

Visa föreläsningar med Shahrzad Kiavash

  Vägra att ge upp livet

  • ”Jag hade två val. Och jag valde att leva.”
  • I denna föreläsning berättar Shahrzad Kiavash om sin resa efter den där ödesdigra dagen i mars 2012. Hur går man vidare efter chocken att plötsligt en dag ligga dödssjuk, överleva och därefter tvingas amputera fötterna?
  • Hur finner man förmågan att acceptera vad som hänt och gå vidare i livet? Var finner man drivkraften att kämpa sig igenom träningarna trots att man knappt orkar en bråkdel av vad man gjorde tidigare? Och var hämtar man som amputerad modet att sätta träningsmål som fysiskt intakta knappt skulle våga drömma om?
  • Hör ämnen som depression, självmordstankar, mod, nystart och motivation diskuteras i denna inspirerande och hoppfulla föreläsning!

   

   

Referenser

Bra förberedande telefonsamtal och kanonbra genomförande! 11 poäng av 10 möjliga!

Sabina Eriksson, The Company

The Company
Skicka en oförpliktande förfrågan på Shahrzad Kiavash

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Shahrzad Kiavash