Laddar innehåll ...

Charlie Eriksson - Social entreprenör, författare och inspiratör

Charlie Eriksson

Social entreprenör, författare och inspiratör

Skjortan var nystruken, klockan blänkte, betygen var på topp och han hade gjort sig ett namn i studiestaden. Ändå satt han på en bänk och grät som han aldrig gråtit förr. Charlie Eriksson hade drabbats av panikångest. Ångest som ledde till flera självmordsförsök och turer in på psykakuten. I dag håller “Svenska hjältar”-nominerade Charlie Eriksson i sina eftertraktade och berörande föreläsningar om psykisk ohälsa. Vem som helst kan drabbas. Men du är aldrig ensam.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Våra liv verkar allt lyckligare på sociala medier och liknande, men faktum är att psykisk ohälsa ökar. Charlie Eriksson brinner för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och få andra att våga söka hjälp i tid. Under hans föreläsningar lär du dig upptäcka varningstecknen hos dig själv och människor i din omgivning – innan det kanske är för sent.

Charlie Eriksson är och har alltid varit mycket ambitiös. Han sportade, hade höga betyg, många vänner och tydliga mål i livet. Plötsligt stannade allting upp på en parkbänk i Kalmar. Panikångesten hade för första gången tagit honom i sitt grepp och skulle komma att göra det flera gånger till. Som ett rop på hjälp tog han stora mängder tabletter och var vid ett tillfälle mycket nära att mista livet. Detta trots att han egentligen älskade att leva.

Det Charlie Eriksson hade behövt hade varit mer kunskap om psykisk ohälsa. Det var inget fel på hans hjärta när det rusade i bröstkorgen, han höll inte på att bli galen och han var långt ifrån “svag” som person. Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, när som helst. Därför grundade Charlie Eriksson “Aldrigensam”, en plattform där andra kan få information om psykisk ohälsa och hjälp att sätta ord på sina upplevelser.

Aldrigensam når ut till över en miljon besökare varje vecka genom sociala medier och Charlie Eriksson får dagligen mejl från människor som blivit hjälpta. För sin stora insats har han bland annat blivit nominerad på “Svenska hjältar”-galan 2014 och 2016, till “Årets genombrott som föreläsare”, “Årets unga vd” och utsedd till ”Årets sociala entreprenör” 2016 av SEB. Han kom även på tredje plats i Veckans affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger 2017 i kategorin ”Influencers”.

Boka en inspirerande, aktuell och (livs)viktig föreläsning med Charlie Eriksson!

Du kan läsa mer om Charlie Eriksson och hans föreläsningar i vår exklusiva intervju. Du hittar den här!

  Psykisk ohälsa – fokus på depression och panikångest

  • I den här föreläsningen blandar Charlie Eriksson sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa med fakta om framför allt depression och panikångest. Efter att själv ha lidit av psykisk ohälsa vill han nu bryta tabut kring ämnet och inspirera andra att våga söka hjälp och välja livet.
  • Boka en inspirerande, berörande och viktig föreläsning!

  Socialt entreprenörskap – engagemang som förändrar samhället

  • Går det att tjäna sitt levebröd och samtidigt göra gott? Absolut. Charlie Eriksson är grundare av “Aldrigensam”, en plattform där andra kan hitta information och hjälp kring psykisk ohälsa. Han sprider även kunskap genom sina eftertraktade föreläsningar.
  • I den här föreläsningen får du lära dig hur du kan göra socialt arbete lönsamt och avlönat arbete socialt viktigt.

  Första hjälpen i psykisk ohälsa – en introduktion

  • Vart ska du vända dig om du mår dåligt? Hur märker du om någon i din omgivning funderar på självmord? I den här föreläsningen ger dig Charlie Eriksson en livsviktig introduktion i första hjälpen vid psykisk ohälsa.

  Entreprenörskap – att starta upp ett nationellt projekt

  • Hur startar man upp ett projekt som funkar i en hel nation? Charlie Eriksson visar hur!

  Marknadsföring – att nå ut i det så kallade bruset

  • Mediebruset hörs allt högre i dag. Alla har en hemsida och ett Facebook-konto och ett Instagram-konto och ett Twitter-konto och… Listan kan göras lång. Hur kan man höras och synas i en värld där konkurrenterna dagligen pumpar ut sina budskap genom många olika kanaler? Det kan Charlie Eriksson berätta mer om.
Kunder som har upplevt föreläsningar med Charlie Eriksson

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden