Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Upptäck vägen till en bra psykisk hälsa med Ångestpodden

Ångestpodden

Ångestpodden

Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg från Ångestpodden erbjuder djupgående insikter och verktyg för att hantera psykisk ohälsa och social press.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Tjejerna lyckades att fånga såväl skolungdomar som vuxna med sin gripande föreläsning byggd på egna erfarenheter av psykisk ohälsa både som drabbad och som nära anhörig.

Terése Lomgård - Strömstads kommun Visa alla referenser

Därför ska du boka Ångestpodden

 • Få ökad kunskap kring psykisk ohälsa. 
 • Större förståelse för varför så många mår dåligt idag och vad vi kan göra åt det. 
 • Hög igenkänning oavsett vilken erfarenhet av psykisk ohälsa man själv har. 
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ångestpodden

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Ångestpodden

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg har sedan 2015 drivit Ångestpodden – Sveriges största  podcast om ångest, psykisk ohälsa och livets skavigheter, delar generöst med sig av sina erfarenheter och insikter i sina roller som föreläsare och moderatorer. Duon skapar opinion i frågor som rör psykisk ohälsa och har sedan 2022 drivit kampanjen 3 minuter som tagit sig hela vägen till  Sveriges riksdag.

Därför ska du boka Ångestpodden

 • Få ökad kunskap kring psykisk ohälsa. 
 • Större förståelse för varför så många mår dåligt idag och vad vi kan göra åt det. 
 • Hög igenkänning oavsett vilken erfarenhet av psykisk ohälsa man själv har. 

Sedan starten 2015 har Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg byggt upp Ångestpodden till att bli den ledande rösten inom ångest och psykisk hälsa. Deras dedikation och förmåga att öppet dela med sig av egna erfarenheter, samt inkludera expertis och forskning i sina samtal, har gjort dem till en ovärderlig resurs för tiotusentals lyssnare varje vecka. Deras arbete har inte bara gett dem en röst i den offentliga debatten utan även lett till en rad prestigefyllda utmärkelser som Fördomspriset 2022 och Guldpodden både 2021 och 2023, vilket bevisar deras stora inverkan och bidrag till samhället.

Utöver podden är Ida och Sofie eftertraktade som föreläsare och moderatorer, där de med sin unika insikt och erfarenhet kan fördjupa sig i ämnen kring psykisk hälsa, ångesthantering och vikten av att bryta stigmat som omger psykiska sjukdomar. Deras engagemang sträcker sig bortom podden genom initiativ som treminuter.se, som visar deras förmåga att driva förändring och skapa medvetenhet på nationell nivå.

Genom att boka Ida och Sofie för en föreläsning eller som moderatorer till ert nästa event, får ni inte bara tillgång till deras omfattande kunskap och personliga berättelser utan även en möjlighet att engagera och inspirera er publik kring psykisk hälsa och välbefinnande. Deras förmåga att kommunicera, engagera och påverka gör dem till perfekta talare för att öka förståelsen och stötta positiva förändringar. Ta chansen att lyfta ert event till nästa nivå genom att boka dem idag – ett steg mot ett mer öppet och inkluderande samhälle.

Foto: Julius Hayes

Visa föreläsningar med Ångestpodden
Ångestpodden föreläsning

Förr eller senare känner du igen dig

Den här föreläsningen handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om samtiden vi lever i idag. Bidrar den till ökad psykisk ohälsa? Vad är psykisk ohälsa, egentligen? Genom egna erfarenheter berättar Ida och Sofie hur det är att plötsligt drabbas av psykisk ohälsa, men också om hur det är att stå bredvid som anhörig eller vän.

 • Förstå de unika svårigheter som unga vuxna möter i dagens samhälle.
 • Hur du kan känna igen och stötta någon med psykisk ohälsa.
 • Värdet av att öppet prata om psykisk ohälsa för att minska stigma.

I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Ångestpodden föreläsning

Från podcast till Sveriges Riksdag

Hur skapar man opinion i dagens samhälle? Hur kan man använda sin plattform i ett  förändringsarbete? Sedan första avsnittet av Ångestpodden, som släpptes i januari 2015 har Ida och Sofie samlat på sig berättelser från verkligheten. En del är korta om exempelvis ett vårdbesök som inte kändes bra, andra är längre livsberättelser. Vad gör man med alla dessa vittnesmål? Hur kan man använda alla erfarenheter för  att bidra till en samhällsförbättring? 

Inför valet 2022 lanserade Ångestpodden kampanjen 3 minuter, med syfte att förändra skollagen.  Mindre än 1 år senare föreläste duon i riksdagen och fick lämna över en namninsamling med över  21.000 namnunderskrifter till statsministern. Hur gick det till, egentligen? 

 • Inspirerande insikter om hur verkliga berättelser kan omvandlas till kraftfulla verktyg för samhällsförändring.
 • Hur man kan använda sociala medier och digitala plattformar för att bygga en rörelse och driva på förändring.
 • Konkreta exempel på hur engagemang och aktivism kan leda till faktiska lagförändringar och politiska beslut.
Ångestpodden föreläsning

Ångestpodden LIVE

Ångestpodden LIVE innebär ett samtal mellan Ida och Sofie som öppnar upp för äkta diskussioner om psykisk ohälsa och ångest. Här blir du som del av publiken en central del i våra samtal, med utrymme för att utforska de ämnen som berör dig mest.

 • Din interaktion gör varje samtal unikt. Vi värdesätter dina tankar och erfarenheter, vilket berikar diskussionen och gör den relevant för alla närvarande.
 • Det finns möjlighet att få samtalet inspelat för att använda och dela inom din organisation. Detta skapar möjligheter att sprida insikter och inspirera andra långt utanför evenemanget.
 • Deras framgångsrika podd från Avicii Arena visar på deras unika förmåga att engagera och beröra. 

Med Ångestpodden LIVE blir du del av en viktig berättelse. Här formas samtal som inte bara berör, utan även har kraften att förändra.

Ångestpodden moderator

Ångestpodden modererar

Ida och Sofie utmärker sig som moderatorer med sin unika kombination av kunskap och engagemang inom barn och ungas psykiska hälsa. Deras erfarenhet sträcker sig från att ha modererat seminarier i Almedalen, där de arbetat sida vid sida med betydande organisationer som Fonden för psykisk hälsa och 1,6 miljonersklubben. 

 • Med en solid grund i ämnet barn och ungas välbefinnande leder de samtal med både insikt och empati.
 • Genom att dela med sig av personliga erfarenheter skapar de en genuin förbindelse med både deltagare och publik.
 • Ida och Sofie har en förmåga att balansera viktiga och ofta svåra ämnen med en lätt och tillgänglig ton, vilket gör diskussionerna både engagerande och lärorika.

Referenser

Ida och Sofie är två engagerade och proffsiga föreläsare som fångade och berörde publiken. Det blev både skratt och någon tår. De levererade absolut det vi förväntade oss!

Anneli Karlsson, jämställdhets- och folkhälsosamordnare

Arvika kommun

Tack Ångestpodden för en givande och inspirerande föreläsning i Almedalen på vårt program om psykisk ohälsa tillsammans med Fonden för psykisk hälsa.

Alexandra Charles von Hofsten, Ordförande

1.6 miljonerklubben

I dagens samhälle där psykisk ohälsa är så vanligt är det viktigt att man inte puttar problemen under borden utan lyfter fram de för diskussion. Ida och Sofie gör detta så otroligt bra! En lärande föreläsning som verkligen ALLA, förr eller senare, kan relatera till.

Blackebergs Elevkår

Vi har nog aldrig tidigare fått så fin respons, både från lärare och elever. Ni är pålästa, förberedda och ger ett proffsigt intryck.

Realgymnasiet i Gävle

Tack Ångestpodden för en riktigt bra och givande föreläsning.

Östra gymnasiet i Huddinge

Ida och Sofi är väldigt proffsiga. De lyfter ett svårt ämne utifrån egen erfarenhet - både av att själv vara drabbad av psykisk ohälsa men också som anhörig. De pratar utifrån kunskap och med både pondus och humor vilket gör att det blir intressant och lätt att ta till sig deras viktiga budskap.

Utvecklingsledare folkhälsa

Härryda kommun

Den var väldigt bra!

Ann-Charlotte

Ung fritid

De var väldigt närvarande och de gjorde stämningen väldigt mysig. De tog sig tid efter att prata med de som ville prata. De var mycket bra.

Ann-Charlotte Helgemo, Fritidsledare

Ung fritid

Otroligt givande och fantastiskt inspirerande. Väldigt väl anpassat till målgruppen! Vi är väldigt väldigt nöjda, våra förväntningar uppfylldes absolut!

Alma Reinsjö

Jönköpings Studentkår
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ångestpodden

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Ångestpodden
Ångestpodden

5 av 5 stjärnor

Tjejerna lyckades att fånga såväl skolungdomar som vuxna med sin gripande föreläsning byggd på egna erfarenheter av psykisk ohälsa både som drabbad och som nära anhörig.

Terése Lomgård - Strömstads kommun Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Ångestpodden