Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Inspiratör för drabbade eller anhöriga till psykisk ohälsa och vägen tillbaka

Linus Thörnblad

Linus Thörnblad

En av Sveriges mest lovade idrottstalanger om sin väg tillbaka från en mental kollaps och att inte orka ta sig ur sängen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Linus Thörnblad

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Linus Thörnblad var en av Sveriges mest lovande höjdhoppare, men tvingades avbryta karriären redan som 25-åring. Han som tidigare hoppat en halvmeter högre än sig själv kom plötsligt inte ur sängen. Nu reser han land och rike runt och berättar om hur det är att leva under ständig press att prestera på topp, om utmattning, depression och om den tunga, men viktiga vägen tillbaka. Boka en inspirerande Linus Thörnblad föreläsning här hos Athenas!

Han älskade att gristräna. Att pressa kropp och sinne till max., även om det gjorde ont. Han tränade stenhårt varje dag, kammade hem medaljer i mästerskap och hoppade i VM-final trots tre frakturer i lårbenet. Linus Thörnblad hade liten förståelse och sympati för människor som “inte kom upp ur sängen”. Ända tills han själv hamnade där.

Linus Thörnblad började med höjdhopp som 15-åring och hoppade 2 meter i sin första tävling. Som 18-åring hoppade han över 230 cm och kvalade därmed till OS. Kort därefter tog han sin första medalj i VM och hoppade över 238 cm, vilket är 58 cm över hans egen längd – det tredje högsta som någon någonsin hoppat över sin egen längd. Han var en av Sveriges mest lovande idrottare, men så plötsligt en dag 2010 tog det stopp. Pressen var för stor, återhämtningen för liten och Linus Thörnblad blev motvilligt tvungen att sluta som 25-åring.

“När du öppnar bönburken längst inne i skåpet – du vet den du köpte när du flyttade in – då vet du att det var länge sedan du var ute ur lägenheten och köpte mat.”

Nu har det gått många år sedan den mentala kollapsen 2010. Linus Thörnblad jobbar i dag som tränare, coach, föreläsare och har medverkat i tv-program som Gladiatorerna, Superstar Celeb och i flera morgonsoffor. Han vill öka förståelsen och respekten för psykisk ohälsa och hjälpa andra att bli mer uppmärksamma på varningssignalerna innan det är för sent.

En Linus Thörnblad föreläsning bjuder på en gripande historia och ger konkreta tips till drabbade, medarbetare, företagsledare och anhöriga till hur man kan förebygga och hantera psykisk ohälsa på arbetsplatsen och privat.

Boka en inspirerande Linus Thörnblad föreläsning hos Athenas!

Visa föreläsningar med Linus Thörnblad

  Linus Thörnblad föreläsning:
  Vägen tillbaka

  • Linus Thörnblad var en av landets mest lovande höjdhoppare. Han älskade att pressa sig till max, han reste jorden runt och tävlade inför tusentals hejande åskådare, samtidigt som prishyllan fylldes allt mer. Men framgången hade en baksida.
  • Under denna Linus Thörnblad föreläsning får du ta del av en gripande historia om hur det är att leva under ständig press att leverera resultat i världsklass, att hålla skenet uppe när man mår dåligt, att falla till botten och att ta sig tillbaka till livet igen.
  • Ur innehållet:
   – Vägen till toppen: motgångar och medgångar
   – Press och framgång
   – Hur hanterar man pressen inifrån och utifrån?
   – Den berömda väggen
   – Depression och utbrändhet, vad är skillnaden?
   – Från att känna sig oslagbar till att inte kunna ta sig ur sängen
   – Skamstämpeln
   – Vägen tillbaka
   – Vad kunde jag ha gjort annorlunda?
Skicka en oförpliktande förfrågan på Linus Thörnblad

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Linus Thörnblad