Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

En unik inspiratör

BOB_HANSSON_HENRIK_FOLKESSON_2020 OK

Bob Hansson

Författare, föreläsare, älskad poet och livsfilosof som ger dig sina tankar om livet med en stor dos kärlek, energi och humor.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Bob Hansson kan verkligen konsten att hålla en föreläsning som både roar och öppnar upp för insikter om oss människor som de konstiga individer vi egentligen är. Bobs skarpa iakttagelser förmedlas med en varm ton och med sådan personlig utlämning att vi vågar se inåt.

Conchi Gonzalez, Jönköpings läns museum Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Bob Hansson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bob Hansson har skrivit flera diktsamlingar, romaner och intervjuboken ”Kärlek – hur fan gör man”. Bob har länge svarat på lyssnarnas frågor i P1-programmet ”Allvarligt talat” och hans program är omåttligt populära. I bokenAllvarligt talat : livet, hur fan gör man?” (oktober 2020) har Bob Hansson med ett urval av frågor från sina radioprogram. Är snällhet underskattat? Hur säger man jobbiga saker på jobbet, hur tröstar man en annan människa och kanske den viktigaste frågan: hur gör man med toalocket på sin arbetsplats?

Att gå sin egen väg har ett pris. Bob kallades värsting i skolen och förutspåddes en mörk framtid. Men istället blev han en av de mest lästa poeterna i Sverige. Tack vare sin unika approach till livet har Bob Hansson nu varit en populär föreläsare och workshopledare i över tjugo år. Och just de egenskaper som han uppmanades ta bort i skolan, är idag det samma som gör honom så populär. Kanske är det därför han kan ge rådet: ”Ta inte bort era brister. Ta betalt för dem! Använd dem!”

Genom sin karriär har han uppträtt på scen tillsammans med flera av Sveriges mest älskade musiker, bl.a. Ola Salo och Joakim Thåström. Han har uppträtt i åtskilliga länder och Bob turnerade senast med sin föreställning ”Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt” som turnerade för fulla hus och även kunde ses på SVT.

Idag föreläser Bob Hansson om hur en trivsam och effektiv arbetsplats kan uppnås med mjuka värden. Han påminner om att försummelse av mjuka inte bara försämrar bokslutet, utan även kvalitén på alla anställdas liv. Ofta helt i onödan. ”Världen skapas inte av genier, utan av samarbete mellan helt fantastiska medelmåttor.” Att vara snäll mot andra räcker inte. Man måste även vara det mot sig själv. Därför berättar Bob om hur snällhet kan se ut i praktiken, både mot sig själv och andra.

Bob Hanssons turnéer, föreläsningar, shower och workshops genomsyras alltid av samma förhoppning – att stärka livslusten och påminna om att förändring alltid är möjlig. Och det bästa av allt, man behöver inte vänta på chefen, man kan börja helt själv.

Bob vill under sina föreläsningar inte bara skapa en fantastisk timme, utan sätta en boll i rullning som kan förändra både hur vi relaterar både till varandra och till sig själv. Kommer vi ihåg att ge varandra komplimanger? Kommer vi ihåg att ge varandra mod att ta risker? Kommer vi ihåg att vi spenderar halva vår vakna tid på jobbet, och förtjänar att komma hem med ett leende. Kommer vi ihåg att vi alla är mer sårbara än vad vi lärt oss visa upp och faktiskt kan gå sönder? Kommer vi ihåg att vi är fantastiska?

Bob Hansson ger alltid järnet med en kärleksfull och energisk värme. Han skäddarsyr sina föreläsningar så att det ska passa just er situation.

Boka ett event som är något alldeles extra hos oss på Athenas!

 

FOTO: Henrik Folkesson

Visa föreläsningar med Bob Hansson

  Bob Hansson föreläsning

  Framtidens arbetsplats börjar nu! Och den börjar med snällhet!

  Vad är det viktigaste för en människa på jobbet? Vad skapar effektiva team, funktionell inlärning och dessutom ett lyckligt liv? Vad är det vi ofta glömmer bort i våra planeringsmöten? Svaret på de här frågorna är möjligen precis samma. Om detta handlar denna föreläsning om. Samt om det faktum att det som en gång räddade Bob från kriminalitet var en av världens viktigaste människor – dvs en lärare!

  Bob Hanssons mycket uppskattade och underhållande föreläsning för företag och organisationer. I den här inspirerande föreläsningen talar Bob om konsten om att ta hand om varandra på jobbet.

  Detta tar föreläsningen upp:

  • Vad utmärker effektiva team och ledare? Hur kan ditt företag tjäna på att få ännu bättre stämning?
  • Att vara snäll är att vara smart. Vi spenderar halva vår vakna tid på vår arbetsplats och med ökade krav är det viktigt att investera i trivseln. Inte bara för att få en liten mysigare eftermiddag, utan även för att få en effektivare och lönsammare organisation.
  • Forskningen tvekar inte. Ju roligare du har och ju bättre du och de bredvid dig mår – desto mer effektiv kommer du att vara.

  Bob Hansson föreläsning

  Från titlar till tillit!

  ”Vi har gått från TITELbaserade affärsrelationer till TILLITSbaserade. En duktig säljare vet vad kunden längtar efter, inte vad den redan tjänar…”

  Vilka går det bäst för, de som ger eller de som tar? Vilka team är de mest effektiva och vad kan man göra för att härma dem? Vad har de bästa underrättelseteamen på CIA gemensamt med de läkare, lärare och ekonomer som lättast avancerar?

  Svaren på de här frågorna är enklare än vad man kan tro.

  Relationer är, nästan oavsett yrke, det viktigaste instrumentet för framgång. Medan många lägger krut på den externa kommunikationen, försummas den interna. Men hur vi kollegor är mot varandra är intimt förknippat med hur vi är mot kunder. Den interna kommunikationen påverkar allt ifrån effektivitet, personalomsättning, sjukskrivningar, trivsel och kanske det viktigaste allt – hur vi mår när vi jobbat klart för dagen och kommer hem. Ju bättre din medarbetare mår efter arbetsdagens slut, desto bättre kommer den jobba dan efter.

  I den här föreläsning får du ta del av:

  • De forskningsbaserade sambanden mellan prestation och relation och hur empati och vänlighet är den främsta grunden för ett lyckas i samarbete, (inte minst i samarbetet med sig själv.)
  • Att ignorera det som kallats ”mjuka värden” är orationellt, kostsamt och förlegat.
  • Det finns en sund egoism som fört mänskligheten framåt, nämligen den egoism som gynnar andra. De senaste 20 årens forskning visar att använda armbågar faktiskt är mer ineffektivt än vad vi trott, inte bara för hela arbetsplatsen, utan även för en själv.
  • Konkreta tips på vad man kan göra för att helt själv, (utan att man ens är mellanchef) sätta igång en förändring som inte bara leder till större effektivitet, utan även ett roligare liv.

  Bob Hansson är en av våra mest erfarna föreläsare och varvar passion, humor och forskning för att inspirera till en konkret förändring!

  Bob Hansson föreläsning

  Vad var poängen med varandra? (Slösa inte bort din kollega)

  I den här föreläsningen talar Bob Hansson om fördelarna med att vara tillbaks på ett kontor, och om forskningen som tydligt visar att vi såväl presterar som mår bättre av att ha människor runtomkring oss.

  Föreläsningen går igenom:

  • Hur man får ett team att glänsa
  • Hur man kan maximera sin egen framgång och lycka genom att förstärka andras
  • Hur man kan maximera sin egen och andras kompetens och samtidigt ha det roligt

  En lustfylld och konkret föreläsning där Bob Hansson ger er möjligheten att få en fantastisk start på resten av era (arbets)liv!

  Bob Hansson föreläsning

  Lust och motivation – hur gör man?

  Krävs lust för att väcka motivation? Eller krävs motivation för att väcka lust? Hur hänger det ihop egentligen? Och hur kan man själv framkalla känslor av lust och motivation på arbetsplatsen?

  Detta är en inspirerande föreläsning med Bob Hansson om just ämnet lust och motivation och hur man kan skapa en starkare, effektivare och mer välkomnande arbetsplats.

  Detta tar föreläsningen upp:

  • Hur kan man kombinera att ha kul med att vara duktig?
  • Hur höjer man empatin och energin på arbetsplatsen?
  • Bob Hansson avslöjar knepen i denna föreläsning.

  Bob Hansson föreläsning

  Prestation – här ligger jag och duger!

  För många förknippas prestation med att räcka till. Har man presterat så duger man. Men hur blir det då när man inte kan prestera, eller ens har lust att prestera? Duger man inte till då? Jo, självklart. Men varför känns det inte så?

  En inspirerande föreläsning med Bob Hansson där han talar om prestation, att leva här och nu, sänka kraven och tillåta sig att ibland bara vara människa.

  Föreläsningen tar upp:

  • Hur räcker man till när man inte räcker till?
  • Hur hanterar man prestationsångest och lär sig konsten att leva här och nu?
  • Det är en konst som Bob Hansson gärna lär ut!

  Bob Hansson föreläsning

  Från värsting till poet. Från borde till lust.

  Bob Hansson talar på ett intresseväckande sätt om hur förändring och passion är vägen till utveckling.

  Med en inställning om att alla människor har en betydelse, föreläser han om hur du lär dig att våga lita på din intuition och lust. 

  Inspireras av Bob Hanssons energiska föreläsningar och gör dig redo att förändra världen!

Referenser

Bob Hansson kan verkligen konsten att hålla en föreläsning som både roar och öppnar upp för insikter om oss människor som de konstiga individer vi egentligen är. Bobs skarpa iakttagelser förmedlas med en varm ton och med sådan personlig utlämning att vi vågar se inåt.

Conchi Gonzalez, Jönköpings läns museum

Bob Hansson

Föreläsningen var mkt uppskattad. Bob fångade publiken, bestående av lärare från alla olika skolformer, med både humor och svärta. Hans egna erfarenheter från skolans värld gav både ris och ros till yrkesgruppen.

Carina Tidén, Lärarförbundet

Bob Hansson

Helt fantastisk! Det kändes som han snappade upp stämningen i publiken och gjorde det så speciellt för oss. Galet bra.

Gitte Östling, Örebro kommun/enhetschef

Bob Hansson

Jag tror verkligen att alla i publiken lämnade föreläsningen med lite större hjärtan, precis så som vi önskade att det skulle bli! Bob höll en fantastiskt fin föreläsning där såväl skratt dom allvarsamma tankar blandades på ett perfekt sätt.

Viktoria Åkesson Forsman, Vd Art of mine - Creative center Falun

Bob Hansson

Engagerad föreläsare, hög igenkänningsfaktor hos många i publiken. Mycket värme och kärlek!

Malin Svanström, Värnamo Folkhögskola

Bob Hansson

Mycket bra. Vi hade själv en utvärdering av dagen med båda föreläsarna (Carina Molander) där 76 personer skattade 9,67 där max är 10.

Christine Olsson, Skåne kommun

Bob Hansson

Mycket tankeväckande och roligt föredrag framfört på ett väldigt skickligt sätt. Det överträffade våra förväntningar.

Katarina Alrikssomm

Oskarshamns Teaterförening

Våra förväntningar var höga och jag tycker att Bob lyckades. Han gick "igenom rutan" och få oss att känna kulturens kraft. Det var flera som skrev det till oss efteråt och här är några kommentarer från åhörare efter föreläsningen: "En kväll av förundran över hur tillsammans man kan känna sig fastän det var ett digitalt möte." "Tack för en fin stund, lite ljus och känsla av Vi!" "Vi satt som klistrade. Det var verkligen en fin stund och allt fungerade jättebra. Personligt och avslappnat prat mellan er och Bob gjorde det hemtrevligt och mysigt och sen var ju föreläsningen lysande." "Det var mycket trevligt och berikande, så nöjd, så nöjd!" "Det var bra och roligt om människan och kulturen och vårt behov av varandra" "Jag tycker det fungerade mycket bra med livesändningen och hoppas att det kan bli fler sådana framöver."

Maria Dimblad, programansvarig

Hässleholms stadsbibliotek

Vi fick ställa om till digitalt och distans för eleverna (på kort varsel) vilket gjorde att Bobs tilltal (från sitt hem in i mitt), blev personlig. Nästan som ett möte på tu man hand vilket gjorde tilltal och budskap starkare. Skolan samlade ihop frågor från eleverna som sedan Bob svarade på i ”del 2”. Frågorna vittnade om att Bobs inspel landat väl och ibland livsviktigt i våra tonåringar!

Sanna Ingelstam, rektor

Ekdalaskolan

Vilken professionalitet. Att med kort varsel sätta sig in i ett helt nytt verktyg i 3D-miljön och att föreläsa som avatar och VR-glasögon är stort. Vi som satt i publiken upplevde avataren ganska omgående "som Bob" och hela hans personlighet lös igenom. Tack för att du vågade delta med detta nya digitala mötesverktyg!

Peter Frejhagen, Kanslichef

Bildningsförbundet Östergötland

En givande, tankeväckande, varm, humoristisk, allvarlig, rörande, poetisk och inspirerande föreläsning/föreställning. En väldigt trevlig föreläsare!

Nathalie Ruiz

Artome

Bob Hansson motsvarade våra förväntningar på bästa sätt. Allt förändringsarbete görs tillsammans och för att lyckas behöver vi prata med varandra. Bob kan sätta ord på det som kan vara lite svårt att prata om men med allvar och humor går det att ta till sig ordens egentliga innebörd och gå från teori till praktik.

Rektor

Vuxenutbildningen, Marks kommun

Är mycket nöjd, upplevde att Bob lyssnade in vad vi ville ha och vilka mottagarnas förutsättningar var. Mycket seriöst och professionellt bemött av honom.

Carina Löfving Lundin, Förbundschef

Vårdförbundet Sörmland

Mycket bra, samtliga i verksamheten kände sig uppslukade och inspirerade!

Dunkers kulturhus

Bob lämnade ingen i rummet oberörd. Alla fick med sig något från hans föreläsning!

Fritidschef

Helsingborgs stad
Skicka en icke-bindande förfrågan på Bob Hansson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Bob Hansson
Bob Hansson

5 av 5 stjärnor

Bob Hansson kan verkligen konsten att hålla en föreläsning som både roar och öppnar upp för insikter om oss människor som de konstiga individer vi egentligen är. Bobs skarpa iakttagelser förmedlas med en varm ton och med sådan personlig utlämning att vi vågar se inåt.

Conchi Gonzalez, Jönköpings läns museum Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Bob Hansson