Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Socialisera mera! Hybridera mera! Engagera mera!

Christian Altenius_Athenas talarbyrå_Westrup_191001_0076

Christian Altenius

Christian Altenius inspirerar med några av Sveriges mest högaktuella föreläsningar kring vår nya hybrida arbetsvardag, samt om social samhörighet som verktyg för återhämtning i tider av oro och stress.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Christian Altenius som föreläsare

 • Goda exempel på hybridarbetets utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter
 • Spännande insikter och inspiration kring hur vi bygger vår nya arbetsvardag – tillsammans
 • Ett genuint och unikt perspektiv på välbefinnande, kommunikation, samverkan och arbetsplatskultur
Skicka en icke-bindande förfrågan på Christian Altenius

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Christian

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Christian Altenius erbjuder högaktuella och engagerande föreläsningar med fokus på vardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter.

Socialisera Mera! – om värdet i att stärka de kollegiala banden på våra arbetsplatser, och den positiva effekt för återhämtning som social samhörighet har i tider av oro och stress.

Hybridera Mera! – om utmaningarna och möjligheterna i vår nya hybrida arbetsvardag.

Engagera Mera! – efter två år av att hålla i och hålla ut är behovet av att gjuta energi och hopp i organisationen enormt. Så plockar du upp de tappade sugarna och vänder resignation till motivation!

Därför ska du boka Christian Altenius som föreläsare

 • Goda exempel på hybridarbetets utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter
 • Spännande insikter och inspiration kring hur vi bygger vår nya arbetsvardag – tillsammans
 • Ett genuint och unikt perspektiv på välbefinnande, kommunikation, samverkan och arbetsplatskultur

Christian Altenius är f d sjöofficeren och socialentreprenören som föreläser kring vad som betraktats som arbetsplatsens tre största utmaningar under pandemin:

 • att få samverkan och kommunikation att fungera på distans
 • skapa återhämtning och att sätta gränser mellan arbete och fritid
 • avsaknaden av den sociala gemenskapen

Just avsaknad av den sociala gemenskapen betraktades som den enskilt största utmaningen, vilken även gör detta till en av de riktigt stora frågorna i hybridvardagen: att fortsätta arbeta tillsammans för en socialt sammanhållen arbetsplats.

När vi nu går vi in i det nya normala behöver vi snabbt lära oss att navigera bland hybridvardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter! Med mer än 10 år som eftertraktad föreläsare har Christian skapat en unik personlig touch och är uppskattad för sin skicklighet i att bygga broar mellan olika ämnen, och genom ständigt uppdaterade goda exempel som utgör hjärtat i Christians föreläsningar.

Christian Altenius tilldelades Relationspriset 2009 för framgångssagan Citypolarna.se, och har sedan dess varit en populär föreläsare som även gärna föreläser på danska och franska.

Välkommen att boka Christian Altenius med Hybridera Mera!, Socialisera Mera! och Engagera Mera!

Visa föreläsningar med Christian Altenius
Christian Altenius föreläsning

Socialisera Mera!

Våra kollegor, vad vi saknat dem under pandemin! På ett personligt plan, när den sociala gemenskapen i ett slag försvann. Men även på ett professionellt plan, där isoleringen innebar att kontaktytorna med våra kollegor reducerades, med effekten att vi i brist på referensramar tenderar att överskatta vår egen prestation och effektivitet.

Samtidigt har vi under pandemins gång börjat känna en tilltagande stagnation, även det i brist på kollegiala synergieffekter. Vi behöver helt enkelt varandra! Samhörighet skapar en kollektiv effektivitet och produktivitet som vida överstiger den individuella. Därför är det så otroligt viktigt att vi nu hittar tillbaka till varandra, inte minst eftersom det är i den sociala samhörigheten vi också hämtar energi och skapar återhämtning i tider av oro och stress.

Socialisera mera! – för ökad samhörighet, effektivitet och återhämtning.

Christian Altenius föreläsning

Hybridera Mera!

Så är vi tillbaka på våra arbetsplatser och håller som bäst på att mejsla ut vår nya hybrida arbetsvardag. Men vi befinner oss på oplöjd mark där frågetecknen är många. Hur leder, kommunicerar och samverkar vi optimalt i hybridvardagen? Hur skapar vi en gemensam arbetsplatskultur där vi verkligen jobbar tillsammans, även på distans? Hur förenar vi det bästa ur två världar: det digitala och fysiska?

Hybridera Mera! är en högaktuell och engagerande föreläsning där vi utforskar hybridvardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter. Föreläsningen tar avstamp i vad som upplevdes som arbetsplatsens tre största utmaningar under pandemin:

 • att få samverkan och kommunikation att fungera på distans
 • skapa återhämtning och att sätta gränser mellan arbete och fritid
 • avsaknaden av den sociala gemenskapen

När vi nu har återvänt till våra arbetsplatser är det med stor nyfikenhet vi nu utforskar hur den optimala hybridvardagen kommer att te sig. Men gör vi det helt utan facit. Vi experimenterar oss fram och har samtidigt en gyllene möjlighet att ta tillvara på alla de lärdomar vi samlat på oss under 1,5 år av distansarbete. Bästa sättet att göra det på? Jo, genom att dela med oss av våra nyvunna erfarenheter. Därför innehåller Christians föreläsningar mängder med erfarenheter och exempel på hur vi tar oss an hybridvardagen i det nya normala.

Boka ”Hybridera Mera!” för en rivstart i hybridvardagen!

Christian Altenius föreläsning

Engagera Mera!

Efter två år av att hålla i och hålla ut, tätt följt av ett oroligt världsläge, är vi många som börjar vackla och tappa sugen nu. Ur ett arbetsplatsperspektiv innebär detta att vi börjar tvivla på vad vi tillför och får ut av jobbet, något som till sist kan leda till att vi börjar söka oss bort. Därför måste vi nu börja vända en tilltagande känsla av resignation till motivation.

Engagera mera! är en energigivande föreläsning om hur vi jobbar med motivation och engagemang för att ingjuta hopp och meningsfullhet, höja trivsel, effektivitet och stärka upp arbetskulturen. Allt i syfte att behålla medarbetarna och genom ett starkare employer brand attrahera nya.

Christian Altenius övriga tjänster

Föredrag, workshops och utbildningar

Christian skräddarsyr sina föredrag, workshops och utbildningar efter kundens behov och önskemål och kan också anlitas som moderator/facilitator av workshops, seminarier och konferenser.

Till föreläsningarna finns möjligheten boka en påföljande workshop. Här får deltagarna möjlighet att lite mer hand-on jobba med de goda exemplen samt möjlighet att dela med sig av sina egna.

En workshop omfattar en halvdag (4h) och kan förläggas både i anslutning till workshoppen, alternativt efter en tid.

Hör av dig till Athenas så berättar vi mer!

Christian Altenius föreläsning

Hybridera mera! - för effektivitet, välbefinnande och social sammanhållning i hybridvardagen!

Visa föreläsningar med Christian Altenius

Referenser

Imponerad över hur Christian byggde broar över olika ämnespunkter under seminariet, ämnen som alla i gruppen kunde referera till

Therése Windahl

SPP Pension

Christian är proffsig och lyhörd i såväl förberedelse som genomförande. Han pratar om angelägna och viktiga ämnen och har en förmåga att föra fram sitt budskap på ett trevligt och tydligt sätt. Rekommenderas varmt!

Calle Håkansson

Altitude Meetings AB

Christian beskrev faror i ett högaktuellt ämne. Hur är vi socialt aktiva under en pågående pandemi och hur ser vi till att människor omkring oss inte blir ensamma eller mår dåligt? Jag uppskattade verkligen enkelheten i det Christian beskrev, saker som vi alla faktiskt kan hjälpa till med och bidra till en bättre miljö för våra medmänniskor. Han påminde oss om något så enkelt som ett hej. ett första steg i en inkluderande och hälsosam miljö. Lyssna på Christian för en inspirerande stund och få hopp om att tillsammans kan vi göra lite men med stor effekt.

Amanda

BIMobject

Christian har ett brinnande socialt engagemang och många goda, kreativa tankar kring hur vi kan lösa samhällsproblemet ofrivillig ensamhet.

Johan Broddfelt

FrontloT a/s

Vi var mycket nöjda med föreläsningen, den gav många tankar att arbeta vidare med. kommentar från en deltagare: Jättebra föreläsning! Har fått med jättemycket tankar kring vårt framtida arbete för Vision Malmöavdelningen! Både kring oss medarbetare och chefer! Super👍

Birgitta Nimgård

Visions Malmöavdelning

Vi var jättenöjda med din föreläsning. Du visade på ett stort engagemang inom området. Precis som du själv upptäckte så blev det många PP bilder som forcerades fram det sista. Tack för en bra timma!

Vivab
Skicka en icke-bindande förfrågan på Christian Altenius

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Christian Altenius