Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Spännande föreläsningar om arbetsplatsens största utmaningar under pandemin

Christian Altenius_Athenas talarbyrå_Westrup_191001_0076

Christian Altenius

Christian Altenius inspirerar med några av Sveriges mest högaktuella föreläsningar och visar på utmaningarna, fallgroparna och möjligheterna i hybridvardagen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Christian Altenius som föreläsare

 • Goda exempel på hybridarbetets utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter
 • Spännande insikter och inspiration kring hur vi bygger vår nya arbetsvardag – tillsammans
 • Ett genuint och unikt perspektiv på välbefinnande, kommunikation, samverkan och arbetsplatskultur
Skicka en icke-bindande förfrågan på Christian Altenius

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Christian

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

HYBRIDERA MERA!

Äntligen! Vi är på väg tillbaka och hybridarbete är nyordet på allas läppar! Men vi befinner oss på oplöjd mark där frågetecknen är många. Hur leder, kommunicerar och samverkar vi optimalt i hybridvardagen? Hur vi skapar vi en gemensam arbetsplatskultur och säkerställer lika villkor och förutsättningar för kontors- vs distansarbete? Hur jobbar vi tillsammans, även på distans?

Boka ”Hybridera mera!” med Christian Altenius, en högaktuell och engagerande föreläsning med fokus på hybridvardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter!

Därför ska du boka Christian Altenius som föreläsare

 • Goda exempel på hybridarbetets utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter
 • Spännande insikter och inspiration kring hur vi bygger vår nya arbetsvardag – tillsammans
 • Ett genuint och unikt perspektiv på välbefinnande, kommunikation, samverkan och arbetsplatskultur

Christian Altenius är f d sjöofficeren och socialentreprenören som föreläser kring vad som betraktats som arbetsplatsens tre största utmaningar under pandemin:

 • att få samverkan och kommunikation att fungera på distans
 • skapa återhämtning och att sätta gränser mellan arbete och fritid
 • avsaknaden av den sociala gemenskapen

Just avsaknad av den sociala gemenskapen betraktades som den enskilt största utmaningen, vilken även gör detta till en av de riktigt stora frågorna i hybridvardagen: att fortsätta arbeta tillsammans för en socialt sammanhållen arbetsplats.

När vi nu går vi in i det nya normala behöver vi snabbt lära oss att navigera bland hybridvardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter! Med mer än 10 år som eftertraktad föreläsare har Christian skapat en unik personlig touch och är uppskattad för sin skicklighet i att bygga broar mellan olika ämnen, och genom ständigt uppdaterade goda exempel som utgör hjärtat i Christians föreläsningar.

Christian Altenius tilldelades Relationspriset 2009 för framgångssagan Citypolarna.se, och har sedan dess varit en populär föreläsare som även gärna föreläser på danska och franska.

Boka Christian Altenius och ”Hybridera Mera!” för en rivstart i hybridvardagen!

Visa föreläsningar med Christian Altenius
Christian Altenius föreläsning

Hybridera mera!

Så var vi på väg in i det nya normala och hybridarbete är nyordet på allas läppar! Men vi befinner oss på oplöjd mark där frågetecknen är många. Hur leder, kommunicerar och samverkar vi optimalt i hybridvardagen? Hur vi skapar vi en gemensam arbetsplatskultur och säkerställer lika villkor och förutsättningar för kontors- vs distansarbete? Hur jobbar vi tillsammans, även på distans?

Hybridera mera! är en högaktuell och engagerande föreläsning där vi utforskar hybridvardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter. Föreläsningen tar avstamp i vad som upplevdes som arbetsplatsens tre största utmaningar under pandemin:

 • att få samverkan och kommunikation att fungera på distans
 • skapa återhämtning och att sätta gränser mellan arbete och fritid
 • avsaknaden av den sociala gemenskapen

När vi nu återvänder till våra arbetsplatser gör vi det med stor nyfikenhet på hur den optimala hybridvardagen kommer att te sig. Men gör vi det helt utan facit. Vi experimenterar oss fram och har samtidigt en gyllene chans att ta tillvara på alla de lärdomar vi samlat på oss under 1,5 år av distansarbete. Bästa sättet att göra det på? Jo, genom att dela med oss av våra nyvunna erfarenheter! Därför är kärnan i Christians föreläsningar just erfarenhetsutbyte och ständigt uppdaterade goda exempel på hur vi tar oss an hybridvardagen i det nya normala.

Boka ”Hybridera Mera!” för en rivstart i hybridvardagen!

 

Christian Altenius föreläsning

Arbetsplatsens främsta tillgång - det sociala kittet

När vårt kanske viktigaste och största sociala sammanhang i vår vardag, det på arbetsplatsen, i ett slag försvann i samband med pandemin, blev vi medvetna om hur viktig den sociala sammanhållningen faktiskt är i vår arbetsvardag. Inte bara påverkade det vårt välbefinnande, det hade även negativa effekter på vår effektivitet, produktivitet, kommunikation, vårt sätt att samverka etc.

Faktum är att avsaknaden av den sociala gemenskapen betraktades som arbetsplatsens enskilt största utmaningen under pandemin, vilket avspeglar hur oerhört betydelsefullt ”det sociala kittet” faktiskt är. Ur social interaktion föds nyanser, kreativitet, synergier och bättre beslut.

Föreläsningen ”Arbetsplatsens främsta tillgång – det sociala kittet” innehåller en mängd goda exempel på hur vi under pandemin lyckats återskapa den sociala gemenskapen på våra arbetsplatser, och hur vi nu kan arbeta tillsammans för en socialt sammanhållen arbetsplats.

Christian visar också på de oanade fördelar det kan innebära för en organisation som väljer att utveckla sin sociala attraktionskraft, inte minst i termer av konkurrensfördelar i den allt hårdnande kampen om kompetensen och arbetskraften. Hur vi förvaltar och väljer att utveckla våra sociala sammanhang påverkar därför även vår kompetensförsörjning och tillväxt.

Boka Christian Altenius för en inspirerande och tankeväckande föreläsning kring arbetsplatsens främsta tillgång – det sociala kittet!

Christian Altenius föreläsning

Att leda när det verkligen gäller - en konvojchefs berättelse

Hur agerar du som konvojchef när din patrull plötsligt hamnar öga mot öga med en ursinnig mobb på 10000 pers?  

Vad gör du när bemanningen i vägspärren är påverkad och hotar att beslagta ditt fordon, din satellittelefon – och din tvål? 

Hur tänker du när det du aldrig i din vildaste fantasi kunde föreställa dig hända faktiskt händer, och det är helt upp till dig att fatta ett blixtsnabbt beslut som i ordets rätta bemärkelse kan vara livsavgörande?

Christian delar med sig av sina erfarenheter som officer i Försvarsmakten, som observatör och konvojchef i FN, och hur tvål och salt i packningen kan rädda ditt liv.

En föreläsning om ledarskap när det verkligen gäller; att fatta beslut i till synes helt bisarra och overkliga situationer. 

Christian Altenius övriga tjänster

Christian skräddarsyr sina föredrag, workshops och utbildningar efter kundens behov och önskemål och kan också anlitas som moderator/facilitator av workshops, seminarier och konferenser.  

Till föreläsningarna finns möjligheten boka en påföljande workshop. Här får deltagarna möjlighet att lite mer hand-on jobba med de goda exemplen samt möjlighet att dela med sig av sina egna. 

En workshop omfattar en halvdag (4h) och kan förläggas både i anslutning till workshoppen, alternativt efter en tid. 

Hör av dig till Athenas så berättar vi mer!

Christian Altenius föreläsning

Hybridera mera! - för effektivitet, välbefinnande och social sammanhållning i hybridvardagen!

Visa föreläsningar med Christian Altenius

Referenser

Imponerad över hur Christian byggde broar över olika ämnespunkter under seminariet, ämnen som alla i gruppen kunde referera till

Therése Windahl

SPP Pension

Christian är proffsig och lyhörd i såväl förberedelse som genomförande. Han pratar om angelägna och viktiga ämnen och har en förmåga att föra fram sitt budskap på ett trevligt och tydligt sätt. Rekommenderas varmt!

Calle Håkansson

Altitude Meetings AB

Christian beskrev faror i ett högaktuellt ämne. Hur är vi socialt aktiva under en pågående pandemi och hur ser vi till att människor omkring oss inte blir ensamma eller mår dåligt? Jag uppskattade verkligen enkelheten i det Christian beskrev, saker som vi alla faktiskt kan hjälpa till med och bidra till en bättre miljö för våra medmänniskor. Han påminde oss om något så enkelt som ett hej. ett första steg i en inkluderande och hälsosam miljö. Lyssna på Christian för en inspirerande stund och få hopp om att tillsammans kan vi göra lite men med stor effekt.

Amanda

BIMobject

Christian har ett brinnande socialt engagemang och många goda, kreativa tankar kring hur vi kan lösa samhällsproblemet ofrivillig ensamhet.

Johan Broddfelt

FrontloT a/s
Skicka en icke-bindande förfrågan på Christian Altenius

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Christian Altenius