Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Om jämställdhet, omedvetna beteenden och att skapa riktig förändring

Fanny Widman

Fanny Widman

Fanny Widman är moderator, föreläsare, poddare och engagerad i kvinnors möjligheter att uppnå verklig jämställdhet. Hon har lång erfarenhet av att leda samtal och inspirera andra till förändring.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Fanny Widman

 • Anlita en skicklig moderator som kan styra och driva samtalet eller debatten på det sätt ni önskar.
 • Lär dig om beteenden som gör det svårare för kvinnor i arbetslivet. Få kunskap om hur vi alla är en del av att bevara ojämställdhet genom beteenden.
 • Få inspiration till förändring och få tips om hur du hanterar besvärliga situationer.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fanny Widman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Fanny

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Fanny Widmans långa erfarenhet från näringslivet och av ledarskapsutveckling har lett till att hon har en unik erfarenhet av vilka praktiska verktyg som behövs för att åstadkomma ett mer inkluderande arbetsliv för både kvinnor och män.

Fanny är utbildad inom verksamhetsstyrning, projektledning och marknadskommunikation och har tidigare arbetat inom flera typer av företag. Idag driver hon företaget Fannys Förebilder där hon bland annat arbetar med den uppmärksammade podcasten med samma namn, i vilken hon tillsammans med en gäst pratar om ledarskap och jämställdhet.

Hon har även gett ut boken ”Det är nog nu – Röster om jämställdhet för att förändra arbetslivet”. Med boken som bas har Fanny även byggt en digitalplattform som ger företag och organisationer kunskap, insikt, råd och konkreta verktyg att arbeta med jämställdhet.

De flesta bolag idag vet att man behöver jobba med jämställdhet och man har det på agendan, men vet inte riktigt var man ska börja. Därför gör man ansatser på olika håll men har svårt att nå konkreta resultat. Den digitala plattformen ger er ett tydligt svar på var ni behöver börja med ert jämställdhetsarbete, förslag på åtgärder hur ni kan förändra eller förbättra och ger er verktygen som tar er framåt i er resa mot en jämställd organisation. Ni blir en mer attraktiv arbetsgivare för framtida talanger!

Därför ska du boka Fanny Widman

 • Anlita en skicklig moderator som kan styra och driva samtalet eller debatten på det sätt ni önskar.
 • Lär dig om beteenden som gör det svårare för kvinnor i arbetslivet. Få kunskap om hur vi alla är en del av att bevara ojämställdhet genom beteenden.
 • Få inspiration till förändring och få tips om hur du hanterar besvärliga situationer.

Förstå och förändra beteenden som motverkar jämställdhet

Fanny Widman har ett stort engagemang för att förbättra kvinnors möjligheter att uppnå jämställdhet. I starten av sin karriär upplevde hon känslan av att bli behandlad som ett kuttersmycke, något som hennes manliga kollegor inte blev. Bland annat beskriver Fanny situationer då hon i stort sett blev helt ignorerad av kunder som endast talade med hennes manliga kollegor.

Idag både modererar och föreläser Fanny samt diskuterar ledarskap och jämställdhet i sin podd Fannys Förebilder. Tack vare sin långa erfarenhet av att arbeta med dessa frågor har hon en unik inblick i vad som behöver göras för att åstadkomma verklig förändring

Några av huvudfrågorna i föreläsningarna och samtalen som Fanny modererar är att förstå skillnaden i bemötandet av kvinnor och män. Hon tar också upp hur vi kan lära oss att känna igen olika situationer och vad vi kan göra för att undvika dem.

Fanny är en mycket skicklig samtalsledare som genom åren har genomfört över hundra intervjuer. Hon har en lysande förmåga att lyssna och kommunicera på ett sätt som driver samtalet framåt. Att anlita Fanny som moderator är därför ett tryggt val när du vill få åstadkomma en professionell diskussion, både digitalt och live.

 

För att boka eller veta mer om Fanny Widman, hör av dig till oss på Athenas redan idag!

Visa föreläsningar med Fanny Widman
Fanny Widman Föreläsning

Från medveten till action

I föredraget bjuds åhörarna på Fannys story, varför hon startade podden, vad hon lärt sig genom åren och intervjuer med mer än ett hundratal av våra mest framgångsrika kvinnor i Sverige. Fanny talar om utmaningar som kvinnor möter längs sina karriärer och hur vi kan tackla dem. Men också vilket ledarskap som krävs för att skapa jämställda organisationer. Fanny tar upp verkliga situationer och utmaningar. Och bäst av allt, hon har dessutom massor med olika lösningar och tips för att undvika och hantera dessa.

Genom föreläsningen kommer du att:

 • Förstå skillnaden på hur vi bedömer män kontra kvinnor
 • Förstå hur olika händelser i livet påverkar karriären på olika sätt för män och kvinnor
 • Lära dig känna igen situationer som uppstår och hur vi kan tackla dem
 • Få en förståelse för varför olika situationer uppstår och vad vi kan göra i framtiden för att undvika dem

För att få mer kunskap om jämställdhet och inkludering och för att boka ett föredrag med Fanny, hör av er till oss på Athenas!

Fanny Widman Föreläsning

Skitsammafilosofin – för att du ska bli en mer autentisk och inkluderande ledare

Om vi utgår från att människan i grund och botten är flockdjur är det egentligen inte så konstigt att vi bryr oss om vad andra tycker. Att passa in är i grund och botten en fråga om överlevnad.
Men problemet med det där, att vi ofta bryr oss så mycket om vad andra tycker om oss, är att det blir svårare för oss att genuint bry oss om och inkludera andra och vara autentiska i våra relationer. Två egenskaper som är otroligt viktiga för ett framgångsrikt ledarskap.

Genom föreläsningen kommer du att:

 • Lära dig hur du kan bli mer autentisk som ledare
 • Få insikter om hur du kan bli riktigt inkluderande
 • Lära dig hantera skavet som kan komma med verklig förändring
 • Bli en på riktigt värderingsstyrd ledare
Fanny Widman Moderator

Moderator/ Samtalsledare

Fanny är en skicklig moderator som anpassar och driver debatten eller samtalet efter era önskemål.

Genom att ha gjort över hundra intervjuer så har Fanny blivit lite av en expert på att leda samtal, både live och digitalt.

Boka Fanny som moderator/samtalsledare hos Athenas!

Referenser

Fannys medverkan vid vårt kvinnliga nätverk på ICA var väldigt inspirerande och tankeväckande. Med sina erfarenheter, kompetens och sin härliga energi gav hon oss värdefulla perspektiv som ledde till ett extra givande nätverkande. Fannys sätt att direkt och utan omsvep sätta ord på utmaningar och möjligheter för kvinnor i arbetslivet borde många få ta del av.

Eva Östh, Chef HR Business Partner Team

ICA Sverige AB

Jag brukar ofta fråga mig; “Vad är skillnaden som gör skillnaden?” I vårt fall var Fannys föreläsning skillnaden eftersom hon med rak arm kunde peka på konkreta skillnader mellan män och kvinnor i yrkeslivet. Skillnader det inte gick att blunda för. Fanny lyckades även med sin föreläsning beröra och skapa diskussion. Med en tydlig och trygg retorisk förmåga skapade Fanny medvetenhet och insikt, vilket gjorde att många vågade öppna upp sig och berätta om egna erfarenheter och tankar. Vi är mansdominerad arbetsplats och att flera av våra medarbetare röstade fram Fannys föreläsning som det bästa inslaget på hela vår kickoff, det ser jag som ett gott betyg.

Sarah Wirsén, HR Manager

Animech AB

Från första sekund har Fanny publiken i sitt grepp. Genom att blanda egna erfarenheter med kunskap och aktuell forskning sätter hon fingret på problemet -och vrider om. Det gör både ont och framkallar igenkännande skratt. Humor och svärta i en märkligt skön kombination!

Alexandra Kärnlund , Kommunikationschef

Tietoevry
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fanny Widman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Fanny Widman