Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Förebygg konflikter och diskriminering!

Johanna Wester

Johanna Wester

Johanna Wester är föreläsaren som i över ett decennium talat om kvinnors rättigheter och om jämställdhet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Johanna Wester

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Johanna Wester föreläser om kvinnors rättigheter och om jämställdhet, bland annat i egenskap av Svenska FN-förbundets utbildare i kvinnorätt.

Johannas bakgrund är som kursledare inom mänskliga rättigheter på Amnestyakademin, barnrättsinformatör för UNICEF och ansvarig för diskrimineringsfrågor hos regeringsinitiativet Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa.

Därför ska du boka Johanna Wester

  • För att få mer kunskap om flickors och kvinnors rättigheter och om jämställdhet.
  • Lär dig mer om hur diskriminering och konflikter kan förebyggas.
  • Ta del av Johannas konkreta verktyg och djupa engagemang.

Med värme och humor visar Johanna Wester på vilka hinder kvinnors gemenskaper möter, effekterna av dessa och hur kvinnligt samarbete istället kan främjas.

Föreläsningen baseras på hennes fackbok Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp, utgiven på Bonnierförlaget Romanus & Selling i april 2021. Utifrån sin stora kvinnorättskunskap och med exempel från både nöjesvärlden, medierna, politiken, språket och historien visar Johanna hur kvinnors gemensamma strävanden ofta möter hinder – och hur det kan förändras till allas fördel.

Tidigare har Johanna gett ut boken Saker jag hade velat veta när jag var 15 (Norstedts, 2017) och romanen Nattsagor för sömnlösa (Natur & Kultur, 2013). Bland hennes favoritämnen kan nämnas antidiskriminering, demokratimetoder och inkluderingsarbete, vilket även var hennes sakområden som medlem i Palmecentrets internationella expertgrupp under dess aktiva år.

Visa föreläsningar med Johanna Wester
Johanna Wester Föreläsning

Myten om catfighten - hur kvinnors samarbeten nedvärderas och istället kan gagna alla.

  • Baseras på Johannas nyutgivna faktabok Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp.
  • Ämnen som Johanna sätter ljuset på är bl a kvinnors rättigheter, normkritik, konfliktförebyggande, inflytande, jämställdhet och makt.
  • Föreläsningen passar både arbetsplatsen, föreningslivet, skolpersonalen och klassrummet.

Moderator mm

Johanna har även stor erfarenhet av samtalsledning, moderering och att hålla workshops, något som varje föreläsning enkelt kan utökas med.

Johanna Wester håller skräddarsydda föredrag efter kundens behov och önskemål.  Kontakta oss för att veta mer om Johanna eller boka en föreläsning.

Referenser

Fantastisk föreläsning – inspirerande, ödmjukt och roligt för alla!

Loviselunds Förskolor

Engagerande, kompetenta föreläsningar på ett förståeligt sätt. Wester lyckas förmedla att rättigheter är både kul och viktigt.

Härryda Kommun

Workshopen för vårt likabehandlingsnätverk var oerhört uppskattad. Genom att varva teori med konkreta vardagsexempel lyckades Johanna på ett enastående sätt skapa genuint engagemang.

Unionen

Vi hade en mycket bra dialog avseende innehållet i vad jag ville att hon skulle förmedla under föreläsningen. Vi diskuterade olika alternativ och kom fram till en bra struktur av föreläsningen. När hon kom hit och presenterade sig för oss gjorde hon det på ett föredömligt sätt. Föreläsningen blev mycket uppskattad. Johanna förde även en bra dialog med dem hon föreläste för. Jag och ledningsgruppen samt många av våra anställda var mycket nöjda efteråt.

Patrik Strömgren, HR

Medicago
Skicka en icke-bindande förfrågan på Johanna Wester

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Johanna Wester