Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Få en föreläsning om kulturkrockar, integration och att följa drömmar.

Charbel Gabro

Charbel Gabro

Inspirationsföreläsare och livscoach med lång erfarenhet av socialt arbete. Föreläser med värme och glimten i ögat.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Charbel Gabro

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Charbel Gabro hade oreda inuti som blev till oreda utanför. I dag är han förebilden han själv hade behövt när han var ung. Han reser landet runt med en hjälpande hand, ett lyssnande öra och föreläsningar som har inspirerat och berört många - både ungdomar och vuxna. Som Charbel Gabro själv uttrycker det: “det krävs väldigt lite för att beröra en människa väldigt mycket”.

Alla obesvarade frågor och känslan av att inte höra hemma någonstans ledde till att Charbel Gabro, som var en snäll och skötsam son hemma, blev som förändrad när han steg utanför dörren. Han blev en bråkstake som spred kaos omkring sig.

Det var genom fotbollen som Charbel Gabro började hitta tillbaka till sig själv, och han insåg att det är först när man förstår sig själv som man kan börja möta andra på riktigt. Det kan vara en mycket krävande process för nyanlända invandrare. Allt är nytt – språket, kulturen och de sociala koderna – och det blir lätt att man känner sig osynlig som person. Charbel Gabro poängterar vikten av att visa att vi ser varandra – ett “hej” kan rädda ett liv. När man väl har lärt känna varandra spelar det ingen roll varifrån man kommer eller vilken religion man har.

Charbel Gabro har över 14 års erfarenhet av socialt arbete. Han brinner för att arbeta med ungdomar, och han vågar tala om frågor som alla andra hyschar om. Oavsett vilken bakgrund du har eller vilken miljö du lever i ska du kunna följa dina drömmar. Charbel Gabro vill visa alla – framför allt unga – att man kan lyckas i livet trots svårigheter. Han finns där för att ge en hjälpande hand och ett lyssnande öra, och har jobbat vid olika instanser såsom skolor, behandlingshem, inom idrott och med nyanlända.

I dag reser Charbel Gabro runt i landet och griper tag i frågor om mångfald, kulturkockar, integration och inkludering. Han ifrågasätter och skakar om och tar oss med på en resa som inte lämnar någon oberörd. Han ifrågasätter och skakar om. Med humor, värme och en sällsynt närvaro berör han alla med sina föreläsningar som är fullproppade med både insikt, igenkänning och skratt. Oavsett om du behöver en kompetent föreläsare eller coach är Charbel Gabro alltid redo.

Läs mer i vår intervju med Charbel Gabro här!

Foto: Behia Gebro

Visa föreläsningar med Charbel Gabro

  Hur är det att vara invandrare i Sverige?

  • Charbel Gabro berättar i den här starka, personliga föreläsningen om hur det kan vara att vara ny i Sverige och vad som händer med en familj och dess konstellation när man flyttar från hemlandet och den kultur man känner.
  • Hur det är att komma till en främmande kultur, utan språket, utan pengar, utan jobb och utan social samhörighet – snacka om kulturkrock, och snacka om att människor slits mellan flera världar.

  Ämne Charbel Gabro ”Integrationisten” pratar om:

  • Integration på ett innovativt sätt
  • Inspiration & Motivation
  • Där två världar möts – ett liv hemma och ett helt annat liv borta
  • Sorgbearbetning för ungdomar

Referenser

Charbel är en trovärdig och genuin föreläsare, som bygger upp både stämning och känslor hos publiken innan han levererar sitt viktigt budskap. Allt känns genomtänkt och spontant - ärligt och öppet. Mycket positiv feedback från publiken.

Helena Flöjt-Josefsson

Ålands landskapsregering

Charbel var väldigt noga och förberedd på sin föreläsning vilket uppfattades som väldigt professionellt. Deltagarna var nöjda med föreläsningen och han gav ett intryck av att vara väldigt engagerad. Föreläsningen gav många aha upplevelser, Charbel blandade kunskap med humor på ett väldigt proffsigt sätt.

Anna Eriksson

Projektledare Piteåkommun

Den var mycket stark. Vi fick det vi ville ha och mycket mer därtill! Charbel nådda alla i rummet, och då gjorde han under dagen två föreläsningar med helt olika målgrupper och stora skillnader i ålder, ursprung osv i rummet. Han anpassade sig fantastiskt till det rum han hade framför sig. Jag var mycket imponerad!

Lotti Carlgren

Region Gotland, Integrationshandläggare

Mycket bra innehåll på föreläsningen, varvade sina egna erfarenheter med forskning. Mycket bra innehåll och tankeväckande föreläsning.

Sandra Hansson

Borås Kommun
Skicka en oförpliktande förfrågan på Charbel Gabro

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Charbel Gabro