Laddar innehåll ...

Lottie Knutson - Expert på kris och förändring

Lottie Knutson

Expert på kris och förändring

När den fruktansvärda tsunamikatastrofens ödesdigra konsekvenser var ett faktum stod Lottie Knutson inför ett osannolikt uppdrag. Hon blev senare mångfaldigt prisbelönt för hur hon axlade sin roll, men framför allt gjorde hon sig ovärderliga insikter om kriser och krishantering. Hur behåller man fokus och navigerar genom en katastrof? Boka en föreläsning med Lottie Knutson för att få ta del av hennes unika erfarenheter och värdefulla verktyg!  

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lottie Knutsons långa yrkeserfarenhet och nära möten med stora kriser och förändring har gjort henne till expert på kommunikation, krishantering och kristräning. Hon vet bättre än många vilka strategier som kan hjälpa oss genom de prövningar som olika typer av kriser innebär. 

Listan över Lottie Knutsons yrkesverksamma bedrifter är nästan lika lång som listan över hennes utmärkelser och innefattar bland annat en lång rad styrelseuppdrag för bland annat Cloetta, Stena Line, H&M och Wise Group. Förutom att kunna titulera sig styrelseproffs är hon även journalist och skribent och har över 15 års erfarenhet av att arbeta för reseföretaget Fritidsresor. Under den tiden blev hon ett välbekant ansikte för svenska folket då hon i rollen som informationsdirektör stod inför att behöva kommunicera ut de hemska uppgifterna om flodvågskatastrofens offer 2004.

Hon prisades för sina insatser i samband med tsunamin och mottog åren härefter titlar och utmärkelser såsom “Årets yrkeskvinna” av Yrkeskvinnors förbund, “Stora informationspriset” av Dagens Media och “Årets branschkvinna” av juryn för Grand Travel Award. Hon mottog även H.M. Konungens medalj år 2008.

Flodvågskatastrofen är inte den enda akuta kris som Lottie Knutson behövt möta och hantera. Efter många år av utmanande upplevelser sammanfattade hon till sist sina erfarenheter i boken ”Nödrop: när krisen kommer” (2014). Här diskuterar hon aspekter av kriser på olika nivåer. Hon har kunnat konstatera att en akut katastrof drabbar hårt när den väl inträffar, men att det till stor del är de lågintensiva kriserna som stjälper oss i det långa loppet. I de mindre uppenbara, dagliga kriserna visas ingen större sympati och det står inget krishanteringsteam och guidar oss på fötter.

Vad händer med oss när en kris inträffar? Vilka krafter sätts i gungning? Och vilka redskap kan vi använda för att lyckas hantera en krissituation? Vi möter alla kriser i livet, frågan är bara när. Boka en föreläsning med Lottie Knutson för att få möjligheten att kunna stå stadigare när det blåser!

    Föreläsningar med Lottie Knutson

    • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar med Lottie Knutson. Hon skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden