Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Föreläsare om Barnkonventionen

Barnkonventionen innehåller 54 artiklar som handlar om barns rättigheter.  Sommaren 2018 röstade Sveriges riksdag att barnkonvention ska bli lag i Sverige 2020. I en föreläsning om ämnet får ni veta allt om konventionerna och en genomgång vad de olika artiklarna betyder. Ni får också kunskap om vad det innebär att det blir till lag, och hur man gör policy-och styrdokument för att leva upp till de krav ställs.

Här nedan ser du de föreläsare som talar om ämnet barnkonventionen. Klicka på en talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds.

Hör av dig till oss på Athenas så återkopplar vi till din förfrågan så fort vi kan!

 

Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

eller ring oss

Tfn. 031 38 37 000
Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Athenas förmedlar årligen flera tusen föreläsningar i Sverige och resten av världen

Athenas är Skandinaviens största förmedlare av föreläsningar

Athenas ser till att ni känner er trygga genom hela bokningsprocesen – från idé till genomförande

Athenas hanterar fler än 100 förfrågningar från både stora och små verksamheter – varje dag

Vi sammarbetar med Sveriges mest efterfrågade föreläsare och hjälper er att hitta rätt innehåll till ert evenemang

Vi är lyhörda och hjälper er att hitta rätt föreläsare, konferencier, moderator och underhållare för just ert arrangemang

Vi har lösningar för alla typer av arranemang – oavsett budget och storlek

Alla föreläsare om barnkonventionen (12)

Hjälp mig att välja
no-image

Reyhaneh Ahangaran

Reyhaneh Ahangaran är legitimerad psykolog med 15 års erfarenhet av arbete inom BUP, skola och medicinsk psykologi/barnsjukvård. Hennes kunskaper om barn som behöver hjälp och stöd är ovärderliga.

no-image

Mats Trondman

Mats Trondman är sedan 2001 professor i kultursociologi och har varit lärare och forskare i 40 år. Hans forskningsområden rör ungas självförståelseformer, delaktighet, livsvillkor och praktiker.

no-image

Hanna Gerdes

Hanna Gerdes är människorätts- och folkrättsjuristen som dessutom skriver böcker och föreläser om bland annat mångfald, diskriminering, demokrati, religionsfrihet, digitalisering och #metoo-rörelsen.

no-image

Maria Dufva

Maria Dufva, kriminolog och författare, diskuterar nätsäkerhet, samtycke och kopplingen mellan narkotika och (gäng)kriminalitet, för att ge ungdomar den kunskap de behöver för att hantera dagens utmaningar

no-image

Lisbeth Pipping

Beteendevetare Lisbeth Pipping är föreläsaren med egna erfarenhet av en uppväxt av vanvård, misshandel och svält med en skolgång präglad av mobbning som ger verktyg för att andra barn inte ska råka illa ut

no-image

Peter Rung

Öka medarbetarnas civilkurage med Peter Rung, grundare av Huskurage, Sveriges enda polisgodkända våldspreventiva verktyg.

no-image

Nina Rung

Nina Rung är kriminolog, genusvetare, debattör och en av initiativtagarna till Huskurage.

no-image

Srour Gabro

Socionom, socialarbetare, integrationsexpert med föreläsningar om integration och hedersrelaterade frågor.

no-image

Lisa Skiöld

Lisa Skiöld är barnombud och verksamhetschef på Barnombudet i Uppsala län, en ideell förening som arbetar med att förverkliga Barnkonventionen genom att utveckla verksamheter som möter och beslutar om barn

no-image

Åsa Ekman

Upplev hur Åsa Ekman väcker engagemang för barns rättigheter i er organisation genom sina informativa och inspirerande föreläsningar.

no-image

Elin Moradi

F.d brottsoffersamordnare och målsägandebiträde med viktiga föreläsningar om konsekvenser av brott och bemötandet av brottsutsatta.

no-image

Marie Niljung

Marie Niljung föreläser om psykisk ohälsa, suicid och psykisk livräddning.

Barnkonventionen
Barnkonventionen
5 av 5 stjärnor

"Vår kontakt på Athenas har varit väldigt tillmötesgående och trevlig och vi har fått all hjälp vi behöver från henne. Vi kommer säkert anlita Athenas vid fler tillfällen."

Kalmar Kommun

Om ämnet: Barnkonventionen

  • Barnkonventionen skapades 1924 av röda korset grundare. Den innehåller 54 artiklar som alla är lika viktiga och utgör en helhet, men det finns fyra grundpelare
    • *Alla barn har samma rättigheter och lika värde
    • *Barns bästa ska betraktas vid alla beslut som rör barn
    • *Alla barn har rätt till liv och utveckling
    • *Alla barn har rätt att få uttrycka sin mening och få den respekterad
  • Konventionen är ett rättsligt bindande avtal om att barn är individer med egna rättigheter, att de ska få gå i skolan och utbilda sig, de har rätt till sömn, vilka, och lek, och inte är vuxnas rättigheter.
  • I en föreläsning om ämnet får ni veta mer om konventionens historia, och hur alla FNs medlemsländer står sig till de olika bestämmelser och hur UNICEF gör för att alla se till att alla gör rätt. Det blir en utbildning för lärare och elever om rättigheter och skyldigheter. Ni får veta hur arbetet ser ut vid krigsdrabbade områden och hur man jobbar skyddssäkert.
  • Föreläsningen fylls av fakta och berättelser, med skillingar hur det ser ut i värden idag. Att konventionen blir lag i Sverige innebär att regeringen kan bli starkare och mer trovärdig röst för barns rättigheter. Ni får tips och verktyg för att ta fram styrdokument och hur man lever upp till alla konventioner.
Fråga om pris och datum