Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Lyssna till en ledande röst inom digitalisering och ledarskap

Ann Hellenius föreläsning

Ann Hellenius

Ann Hellenius är prisbelönt för sina prestationer inom digitalisering/ledarskap. Hennes föredrag lyfter ämnen som rör framtiden, ledarskap och vikten av att förbättras med hjälp av teknologins utveckling.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Samtliga som deltog tyckte det var enormt inspirerande och relevant för oss i vårt arbete.Vi hade engagerade diskussioner efteråt och som resulterade en rad olika åtgärder och idéer som vi ska titta vidare på.

Noelle Moe - Riksgälden Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ann Hellenius

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ann Hellenius har jobbat med digitalisering och ledarskap i 20 år och framgångsrikt drivit Stockholms stads arbete för att skapa en smart stad. Idag är hon IT- och digitaliseringschef för Scandic och håller inspirerande föreläsningar om digitalisering, ledarskap, innovation och mångfald. När man lyssnar på Ann Hellenius får man en positiv känsla av att både vilja utveckla sig själv som människa samt ens organisation. Man får ökad förståelse för att driva utveckling i en digital värld och att det mänskliga blir ännu viktigare. Hon får det svåra att kännas hoppfullt och greppbart.

Därför ska du boka en Ann Hellenius föreläsning

 • Låt dig guidas in i digitaliserings värld med Ann Hellenius och lär dig allt om ledarskap, innovation och mångfald.
 • Få konkreta verktyg för att bli en engagerad ledare och lyckas med ett värderingsstyrt och hållbart ledarskap.
 • Få svar på frågor om vilka möjligheter digitaliseringen medför, vad som är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet. Hur du framgångsrikt driver utveckling i din organisation.

Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller både inom det privata näringslivet såsom det offentliga. Hon har gedigen erfarenhet från konsultbranschen  och arbetat som managementkonsult i London och Stockholm. Med flera CIO uppdrag, bland annat för Scandics Hotels och Stockholm stad tar hon med sig ett kundperspektiv och värdefulla insikter. Hon sitter även som ledamot i styrelserna HIQ, MSAB, Volvo Finans Bank och Synsam. Sedan ett antal år tillbaka är Ann också rådgivare till regeringen samt med i regeringens Digitaliseringsråd.

Sedan augusti 2020 är Ann Managing Director för Capgemini Invent i Sverige och Finland.

Hon är också högaktuell med sin första bok ”Alltid relevant – Nycklarna till ett framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld”. Boken handlar om vilka ledarskapsegenskaper som bara blir viktigare i en snabbrörlig datadriven värld. Hur kommer det sig att vissa ledare blir obsoleta i sitt sätt att leda? Vad är nycklarna till att leda med framgång på ett sätt som både får individer och organisationen att hålla?

Ann Hellenius har belönats med flera prestigefyllda priser, ”European CIO of the year” 2016, och ”Årets CIO i Sverige” Vid CIO Awards 2017. Hon var nominerad till ”Årets ledare” av tidningen Chef, 2018, och var 2019 med på Veckans affärers topp 12 ”Näringslivets mäktigaste kvinna- Tech”. Under hennes ledning utsågs Stockholm till “Most innovative city of the year” 2016, och “Årets digitaliseringskommun” 2017.

Visa föreläsningar med Ann Hellenius

  Föreläsning

  • Det kan vara svårt att leda i en värld som ständigt förändras. I en föreläsning med Ann Hellenius besvarar hon frågor som, vilket sätt förändring ställer krav på ledarskap? Vad som är viktigt för att lyckas med ett värderingsstyrt hållbart ledarskap?
  • Om förmågan att driva digital transformation, på vilket sätt mångfald är kritisk för innovation. Hur företag och organisationer kan förbättra sin innovativa förmåga och utvecklas med hjälp av den tekniska utvecklingens framfart.
  • Hur minskar man gapen mellan den tekniska utvecklingen? Vad är företag och organisationers förmåga att använda ny teknik för utveckling? Vilka möjligheter ger digitaliseringen och vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet?

  Ann pratar om ämnen som innovation, digital transformation, ledarskap, mångfald som innovations- och konkurrensfaktor. Även förändringsprocesser och hållbara verksamheter utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv.  Anns föreläsning handlar om hur du som ledare alltid håller dig relevant i en snabbrörlig omvärld. Om hur allt börjar med en ökad självkännedom och kongruens; om hur tillit driver fram snabbfotade verksamheter; om hur utveckling numera sker i ekosystem och vad detta innebär för ledarskapet; om hur du själv och dina medarbetare kan bli nyfikna på utveckling samt hur förmågan att fokusera och att organisera för ett hållbart liv blivit allt viktigare.

Referenser

Ann var mycket professionell i sitt framförande. Hon fångade åhörarnas uppmärksamhet på ett naturligt sätt och pratade väldigt personligt till hela publiken. Innehållet i föreläsningen levde upp till förväntan och vi har fått mycket feedback från våra deltagare att Anns föreläsning var mycket uppskattad.

Linda Ivarsson

Blink Services

Proffsigt och personligt som gav värdefull information till en bred publik. Vi känner oss fyllda av energi och redo att jobba vidare med våra utmaningar.

Julia Karlsson

Sundsvalls kommun

Det var en helt fantastisk föreläsning, vilket jag också framfört till Ann personligen. Samtliga som deltog tyckte det var enormt inspirerande och relevant för oss i vårt arbete. Vi hade engagerade diskussioner efteråt och som resulterade en rad olika åtgärder och idéer som vi ska titta vidare på.

Noelle Moe

Riksgälden
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ann Hellenius

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Ann Hellenius
Ann Hellenius

5 av 5 stjärnor

Samtliga som deltog tyckte det var enormt inspirerande och relevant för oss i vårt arbete.Vi hade engagerade diskussioner efteråt och som resulterade en rad olika åtgärder och idéer som vi ska titta vidare på.

Noelle Moe - Riksgälden Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Ann Hellenius