Laddar innehåll ...

Ann Hellenius föreläsning - Digital strateg och CIO

Ann Hellenius

Digital strateg och CIO

Ann Hellenius har jobbat med digitalisering och ledarskap i 20 år och har framgångsrikt drivit Stockholms stads arbete för att skapa en smart stad. I dag är hon IT- och digitaliseringschef för Scandic och håller inspirerande föreläsningar om digitalisering, ledarskap, innovation och mångfald. Under en Ann Hellenius föreläsning får du ta del av innovativa digitala lösningar och inspiration till att bli en engagerande ledare. Boka henne här hos Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

När andra beskriver Ann Hellenius dyker ofta ordet kongruens upp. Det hon tänker, säger och sedan faktiskt gör stämmer överens. Detta lyser även igenom i hennes inspirerande föreläsningar. Boka i dag och ta del av nytänkande kunskap förmedlat med kompetens, erfarenhet och genuint intresse!

Ann Hellenius har tidigare grundat och drivit ett eget konsultbolag och jobbat framgångsrikt som CIO för Stockholms stad. Under hennes ledning utsågs Stockholm till “Most innovative city of the year” 2016 och “Årets digitaliseringskommun” 2017. I dag sitter hon med som rådgivare i regeringens digitaliseringsråd, Röda korsets IT-advisory board och i styrelser i både privat och offentlig sektor; Volvofinans Bank, Lantmäteriet, Hallvarsson & Halvarsson och Tillväxtverket. Hon har jobbat som CIO i Bankgirot och där hon drev deras digitala transformation och idag är hon IT- och digitaliseringschef för Scandic.

“79 % av alla tvååringar använder internet i dag. Vad händer när dessa tvååringar en dag kommer ut i samhället?”

Världen ändras snabbt omkring oss. På vilket sätt ställer det krav på ledarskap? Vad är viktigt för att lyckas med ett värderingsstyrt hållbart ledarskap? Andra viktiga ämnen som kan tas upp i en Ann Hellenius föreläsning är förmågan att driva digital transformation, på vilket sätt mångfald är kritisk för innovation och hur företag och organisationer kan öka sin innovativa förmåga och utvecklas med hjälp av den tekniska utvecklingen. Vi får svar på frågor som: Hur minskar man gapen mellan den tekniska utvecklingen och företag och organisationers förmåga att använda ny teknik för utveckling? Vilka möjligheter ger digitaliseringen och vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet?

För sitt passionerade arbete med digitalisering har Ann Hellenius blivit nominerad till “Årets chef” 2018 av tidningen Chef, utsetts till “Årets CIO” 2017 av IDG och “European CIO of the year” 2016 av IT One.

Boka en inspirerande Ann Hellenius föreläsning till ditt nästa event!

  Ann Hellenius föreläsning:

  • Ämnen:
   – Innovation
   – Digital transformation
   – Hållbara verksamheter: ekologiskt, ekonomiskt och socialt
   – Mångfald som innovations- och konkurrensfaktor
   – Ledarskap
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden