Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-01-blue

Få en inblick i hur empati och tolerans får individen och samhället att komma längre!

Mary Juusela

Mary Juusela

Mary Juusela är en av Sveriges ledande experter inom human hållbarhet, värdegrund och tolerans.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mary Juusela

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur viktigt är det med empati egentligen? På vilket sätt hänger tolerans ihop med samhällets utveckling? I vilket utsträckning blir du själv påverkad av negativa attityder? När du bokar Mary Juusela får du en djup inblick i mänskligt beteende och dess effekter. Du kommer att få följa med på en undersökning av det mänskliga psyket och få en bättre förståelse både för dig själv och för andra.

Därför ska du boka Mary Juusela

 • Lär dig mer om hur utanförskap och negativa attityder påverkar vår potential
 • Upptäck hur empati får oss som individer och samhälle att komma längre på olika plan
 • Få konkreta tips och verktyg för att boosta din egen eller dina anställdas kapacitet
 • Förstå affärsnyttan med tolerans

Mary Juusela har enastående erfarenheter inom sitt område. Hon har bland annat gjort en världsunik studie som gick ut på att bo hos över 700 olika familjer under 10 år. Studien utfördes i Sverige och gav djupgående insyn i hur utanförskap och negativa attityder kan påverka vår potential.
Mary Juusela har studerat mänskligt beteende ur flera viktiga perspektiv och med kunskapen hon besitter kan hon hjälpa chefer, anställda och andra kunder att uppnå sin fulla potential.

Idag är Mary Juusela grundare och VD för utbildningsföretaget Lika Olika. Hon coachar kunder såväl inom privat som offentlig sektor både i Sverige och utomlands. Genom att sätta fokus på människors välbefinnande utbildar Mary Juusela bland annat företag, kommuner, skolor och föreningar på olika sätt. Hon hjälper arbetsgivare att uppnå högre produktivitet genom att värna om de anställda, samtidigt som hon hjälper personalen att skapa en bättre miljö både för sig själva och för andra.

Utöver coaching arbetar Mary Juusela med att föreläsa över hela landet. Hon gör runt 70 föreläsningar varje år och är således en väldigt uppskattad och efterfrågad expert inom sitt område.

Låt Mary ge er kunskap och verktyg i hur arbetet tas vidare i verksamheten på riktigt. Det handlar om bemötande, feedback, civilkurage, självanalys, tolerans och andra sociala kunskaper.

 

Visa föreläsningar med Mary Juusela

  Mary Juusela erbjuder föreläsningar, workshops och kartläggningar som berör ämnena:

  • Attityder
  • Empati
  • Jämlikhet 
  • Ledarskap
  • Mångfald
  • Rasism
  • Sociala beteenden
  • Tolerans
  • Mänskliga rättigheter
  • Värdegrund 

   

  Mary specialskriver för varje tillfälle så att det passar åhörarna i tonen och vinkling. Oavsett om det gäller en utbildning för en kommuns tjänstemän som ska bemöta medborgare och även varandra, eller om det är ett föredrag om affärsnyttan med tolerans för företag och dess anställda eller är en utbildning av personal, elever och föräldrar på förskolor, skolor och högskolor/universitet.

  Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar, workshops, event etc. med Mary Juusela.

   

Referenser

Mary Juusela och Lika Olika har gjort ett stort intryck på både elever och lärare i våra skolor. Hennes berättelse är stark, den går rakt in i hjärtat. Hennes arbete ute i skolorna kommer att göra skillnad. Det är sällan man får en så samstämmigt positiv beskrivning av en temadag som den som våra skolor gett. Ingen förblev oberörd och våra nya insikter kommer att göra skillnad.

Kjell Nilsson, bildningsdirektör

Mariehamns stad

Jag vill varmt rekommendera utbildningen med Mary och hennes Lika Olika– hon berör, skakar om. Något hugger tag i mig. Tårar rullar ner för min kind. Det känns långt in, på djupet, i mitt hjärta. Den här föreläsningen var annorlunda. Att arbeta med mångfaldsfrågor handlar inte om siffror eller fina dokument - det handlar om värderingar!

Ursula Jarl, mångfaldschef

Länsförsäkringar

Jag satt som förstenad hela temadagen. Marys ord om utanförskap gick rakt in. Hon gjorde det tydligt, konkret och hon sa det som behövde sägas med pondus. Hennes ord blev mina ord och känslor. Jag fick massor med kunskap med mig.

Elev åk 7

Kyrkby högstadieskola, Åland
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mary Juusela

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mary Juusela