Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Aktuella och svåra frågor om människors beteenden på ett roligt sätt

Charlotte Signahl föreläsning

Charlotte Signahl

Föreläsare och utbildare inom motivationspsykologi talar om hur ansvar och möjligheter till förändring ligger hos alla.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Charlotte Signahl

 • Djupa, inspirerande och motiverande föreläsningar grundat i hennes kunskaper och intresse för bland annat psykologi, genus och mänskliga rättigheter.
 • Nya tankar och idéer om människors beteende, hur vi kan möta andra människors beteende samt hur och när vi kan behöva ändra vårat egna beteende.
 • En inspirerande och motiverande föreläsning blandat med humor, allvar, tragik och komik.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Charlotte Signahl

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Charlotte

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Charlotte Signahl är inte rädd för att ta tag i de tuffa, obekväma frågorna. Tvärtom – hon gör det med nöje! Med smart humor och skarpa formuleringar avdramatiserar hon svåra, aktuella ämnen och gör dem lättare att ta tag i. Målet är att du på allvar ska kunna börja göra din omgivning mer jämställd, jämlik och rättvis.

Därför ska du boka Charlotte Signahl

 • Djupa, inspirerande och motiverande föreläsningar grundat i hennes kunskaper och intresse för bland annat psykologi, genus och mänskliga rättigheter.
 • Nya tankar och idéer om människors beteende, hur vi kan möta andra människors beteende samt hur och när vi kan behöva ändra vårat egna beteende.
 • En inspirerande och motiverande föreläsning blandat med humor, allvar, tragik och komik.

Charlotte Signahl tacklar de svåra frågorna på sitt alldeles eget sätt. Ibland tufft och chockerande rakt på sak, men alltid med glimten i ögat och på ett sätt som öppnar dina ögon för viktiga frågor och invanda tankemönster. Charlotte Signahl ser och sträcker ut en hand till alla slags människor – från nyanlända till de som hamnat i kläm med myndigheter.

Charlotte Signahl har alltid jobbat nära människor och med viktiga samhällsfrågor. Hon har studerat historia, psykologi och filosofi på Stockholms universitet, varit förbundsordförande på Röda Korsets Ungdomsförbund, projektledare på Sensus Studieförbund och ordförande för URIX. Utöver detta har hon åtta års erfarenhet från hemtjänsten och ännu fler från talarbranschen. Som föreläsare och moderator har hon utbildat och handlett inom frågor som rör bland annat arbetsmiljö, mångfald, normer och jämställdhet.

Är han homosexuell eller bög? Är hon buren av eller bunden till sin rullstol? Och en gång för alla: vad heter det bruna boll-bakverket? Genom att lyfta dessa frågor utan att skräda orden avdramatiserar Charlotte Signal de ämnen vi inte får prata om – detta för att vi på allvar ska kunna börja förändra saker och ting. Charlotte Signahl har föreläsningar på både svenska och engelska. 

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Visa föreläsningar med Charlotte Signahl
Charlotte Signahl föreläsning

Måste jag älska varenda jävel? - en föreläsning om samarbete och värderingar

 • En föreläsning om värderingar, om psykologiska mekanismer rädsla, trygghet och några etikettsknep för att överleva i en föränderlig verklighet
 • Vad måste ett företag, en offentlig verksamhet eller en privatperson faktiskt veta, göra, leva upp till och förstå i en omgivning som präglas av stor mångfald i värderingar, upplevelser, vanor och erfarenheter? Hur hittar vi vår kompass?
 • En inspirerande och lärorik föreläsning där innehållet utformas tillsammans med gruppens behov och önskemål
Charlotte Signahl föreläsning

Motivation på några minuter - går det?

 • En interaktiv föreläsning om hur man skapar ett motiverande arbetsklimat med utgångspunkt från vardagliga situationer, forskning och förhoppningsvis många skratt!
 • Vad är motivation, och hur ökar vi vår egen inre motivation?
 • Vad kan vi göra åt diskriminering, trakasserier och exkludering som påverkar motivationen negativt?
 • Föreläsningen ger enkla verktyg att ha till hands för individen, gruppen och ledaren
 • Föreläsningen kan även ges på engelska
Charlotte Signahl föreläsning

Att må bra tillsammans

 • Tillsammans med Matilda Andersson ger Charlotte Signahl en inspirerande föreläsning om arbetsmiljö, diskriminering och normkritiskt tänkande.
 • Varför pratar vi så mycket om ohälsa på arbetet men så lite om hälsa och välmående? Hur kommer det sig att så få arbetsplatser ser kopplingen mellan stress, ohälsa, konflikter och diskriminering?
 • Charlotte Signahl och Matilda Andersson tar dig igenom en föreläsning där berättelser kring normer, diskriminering och mellanmänskliga möten varvas med forskning, lagstiftning och praktiska exempel, dilemman och lösningar.
 • Vilka behov har vi som individer på en arbetsplats för att må bra på jobbet? Vad förväntas av dig som chef och medarbetare? Och hur kan vi bäst skapa en arbetsplats där vi trivs och mår bra tillsammans?
Charlotte Signahl föreläsning

Man blir bra på det man tränar på! Vad tränar du på?

 • Hur kan du bli mindre stressad? Hur funkar stressens mekanismer? Hur hittar du mål och motivation i ditt arbete? Finns det något du vill förändra? I den här föreläsningen får du med dig en hel drös av tips som gör vardagen lite lättare och roligare.
 • Charlotte Signahl tar upp stress och motivation ur flera olika synvinklar. Hon talar bland annat om vad som händer i kroppen när vi blir stressade och hur det påverkar oss. Hon berättar om hur motivation fungerar och hur vi kan motivera oss själva när det behövs.
 • Föreläsningen tar utgångspunkt i klassiska metoder, motivationsteorier och ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Föreläsning varvas med inspirerande övningar som ger metoder som förebygger krångel, men som också är bra att ha till hands när krisen är framme. Som alltid kan föreläsningens innehåll och längd anpassas efter dina behov.
Charlotte Signahl föreläsning

Härskartekniker - ibland är folk dumma!

 • Härskartekniker är en form för ful makt genom osynligt våld. De smyger sig in i mötesrummen, på fikarasten eller på kontoret. Men vilka är dessa härskartekniker, och varför är de så dåliga? Är de bra för någon i längden?
 • Med kopplingar till diskrimineringslagstiftning, norm-, genus- och maktteorier berättar Charlotte Signahl mer om dessa tekniker, vad de är och hur de kan se ut i praktiken. Hon ger nyttiga verktyg till hur vi kan bli bättre på att upptäcka och förebygga dem i vardagen och på arbetsplatsen. Dessutom får du konkreta tips på vad du kan göra om du märker att du, en medarbetare eller vän utsätts för härskartekniker.
 • Föreläsningen kan även ges som en workshop. Oavsett vilket utformar Charlotte Signahl uppdraget så att det passar just din verksamhet och dina önskemål.
 • Föreläsningen kan även ges på engelska
Charlotte Signahl föreläsning

Mångfald -  Besvärligt härligt

 • Är han homosexuell eller bög? Får man skratta åt rasister? Buren eller bunden, hur sitter man i rullstol egentligen? Vad är intersektionalitet? Känner du till de olika lagarna som gäller diskriminering och vet du vad de innebär för dig?
 • Den här föreläsningen innehåller lite lagar, lite svåra ord, lite historia, en hel del nutid och massor av tips inför framtiden. Mångfald kan vara besvärligt, men är härligt och många företag upplever det dessutom som lönsamt.
 • Hur kan mångfald ta sig uttryck på ditt jobb? Kan du själv göra en skillnad? Hur definieras egentligen mångfald? Och framför allt: om det nu är så pass viktigt, hur gör man för att uppnå det?
 • I den här föreläsningen tar Charlotte Signahl utgångspunkt i diskrimineringslagstiftningen, frågor om svåra ord och bemötande. Ämnen som tas upp är bland annat HBTQ, etnicitet, jämställdhet, jämlikhet och makt. För att få en tydlig bild av frågorna får du ta del av konkreta exempel på hur ett normkritiskt tänkande kan se ut. Du får en insikt i vilken roll du spelar av egen vilja och vilka roller andra får dig att spela.
 • Föreläsningen kan även ges som heldagskurs eller med starkare fokus på kön och genus. Då kallas den “Jämställdhet på 90 minuter – går det?”
 • Föreläsningen kan även ges på engelska
Charlotte Signahl moderator

Moderator

 • Charlotte Signahl kan bokas som moderator till ert event.
 • Charlotte Signahl har genom åren modererat stora som små konferenser inom alla möjliga områden och ämnen. Med en röd tråd, värme och med kunskapen att få människor att känna sig trygga och sedda på scenen sköter hon uppdraget som moderator med finess och stor expertis!

Referenser

Skapade en tankeväckande föreläsning där vi fick möjlighet till reflektion och skratt!

Chef Verksamhetsstöd

Njudung Energi Vetlanda AB

Tar upp ett viktigt ämne på ett lättsamt och insiktsfullt sätt.

HR-utvecklare

Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Charlotte Signahl

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Charlotte Signahl