Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue
Tomas Dalström - Föreläsare, författare, journalist och rådgivare

Tomas Dalström

Föreläsare, författare, journalist och rådgivare

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Tomas Dalström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tomas Dalström är en av Sveriges mest efterfrågade experter inom skrivande, läsande och inlärning sett ur hjärnans perspektiv. Hans böcker hyllas av hjärnforskare och pedagoger, medan hans föreläsningar har hjälpt många att jobba mer fokuserat, känna sig mindre stressade och samtidigt bli mer effektiva. Boka en inspirerande föreläsning med Tomas Dalström och lär dig städa bort störande element för att maximera din hjärnkapacitet!

Tomas Dalström slår fast att det aldrig har varit lättare att misslyckas. Vi behöver inte ens anstränga oss. Vi har byggt in möjligheten att misslyckas i miljön, tekniken och kulturen. Å andra sidan har det aldrig varit lättare att lyckas, för den som har kunskap om hjärnan och använder den.

Tomas Dalström har i flera år har studerat hjärnan och hur den arbetar när vi läser, skriver, lär oss och är kreativa. Varje gång vi blir avbrutna kan det ta upp till 25 minuter att komma tillbaka till samma koncentrationsnivå som innan vi blev avbrutna. Det sätter stora frågetecken bland annat för trenden att öppna upp kontorslandskap och skolmiljöer.

”Den grafiska modell som visar hur hjärnan tar till sig och processar information gör att det är lätt att förstå hur hjärnan arbetar – och vad som krävs för att arbeta effektivt.”

Den grafiska modell Tomas Dalström skapat hjälper dig också att snabbt identifiera störningsmoment och välja bort dem – för att få ett bättre resultat med mindre insats.

Tomas Dalström talar om:
– Så går det till när vi läser och skriver.
– De bästa inlärningsmetoderna om hjärnan får välja.
– Så ökar du din kreativitet.
– Så fungerar ditt medvetande.
– Därför kraschar korttidsminnet.
– Så lagrar och hämtar hjärnan information.
– Därför klarar inte hjärnan multitasking.
– Störande miljöer kostar miljarder kronor.
– Introverta och extroverta i ett kontor.
– Så ska du tänka och göra för att få ut mest.
– Därför är det svårare att läsa på skärm.
– För lite sömn sänker – bland annat – betygen.
– Så återställer du din hjärna till en bättre version.

Du får forskarnas konkreta råd och tips.

Tomas Dalström har arbetat i över 30 år som journalist, copywriter, scriptwriter/byråproducent och manusförfattare. Han är författare till boken “Bäst i text – Läseboken/skrivboken”, som har hyllats av hjärnforskare och pedagoger över hela landet. Hans senaste bok ”Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har i dag – så kan du återställa den” har blivit nominerad till Årets marknadsföringsbok 2017. Tomas Dalström är också en uppskattad och erfaren föreläsare.

Boka en inspirerande föreläsning hos Athenas!

Visa föreläsningar med Tomas Dalström

  Återställ din hjärna och bli mer effektiv

  • Tänk dig att du var elfte minut kastar in en liten, mental handgranat i hjärnan. Det är precis vad som händer när du sitter i ett öppet kontorslandskap. Eller att du var fjärde minut detonerar en. Så ofta tittar vi i genomsnitt på mobilen. I skolan kan eleverna störas så ofta som varannan minut. Det är svårt att fokusera på annat när det regnar granater.
  • Tomas Dalström, föreläsare och författare med hjärnan som specialitet, menar att det aldrig har varit lättare att misslyckas. Samtidigt har det aldrig varit lättare att lyckas, bara man vet hur hjärnan fungerar och hur man använder den på bästa sätt.
  • Ur innehållet i föreläsningen:
   – Hur kan vi skriva, läsa och lära oss mest effektivt?
   – Hur påverkas hjärnan av störande miljöer och multitasking?
   – Extroverta och introverta i ett öppet kontor
   – Varför är det svårare att läsa på skärm?
   – Därför kraschar korttidsminnet
   – Så återställer du din hjärna till en bättre version
  • Störande miljöer och ständiga distraktioner kostar miljarder kronor, sänker betyg och bränner ut människor. Tomas Dalström har systematiskt plöjt igenom litteraturen och sammanställt några av de bästa tipsen för att göra din hjärna mer fokuserad, utvilad och effektiv! Föreläsningen bygger på hans uppmärksammade bok ”Din hjärna från 2008 är mer effektiv än den du har i dag. Så kan du återställa den.”

Referenser

Vi fick möjlighet att lyssna på Tomas seminarium på vår senaste konferens. Vi upplevde att vi fick många nya kloka tankar efter dagenkring vår arbetsmiljö och vårt nuvarande arbetssätt. Efter dagen har vi kommit tillbaka till vårt kontor och ser på vår arbetsmiljö med nya ögon. Vi valde därför att arbeta med den fysiska miljön men likväl den psykosociala vilket har medfört ett mycket bättre arbetsklimat. Vi är idag en mycket mer effektiv och fokuserad organisation med bättre möjligheter efter den nya kunskapen vi tagit till oss. Jag kan rekommendera att ta in Tomas och ta del av hans erfarenheter, det finns mycket att vinna.

Susanne Lindgren, CEO, Retail Knowledge

Retail Knowledge

Dalströms föreläsning klargör i sakliga och lättbegripliga ordalag hur våra hjärnor påverkas negativtav distraktion och hur vi kan agera för att få bättre fokus i studier och arbete. Jag är nu också helt på det klara med varför mobiltelefonen inte är mina elevers bästa studiekompis. Den här föreläsningen innehåller många guldkorn för såväl elever, pedagoger som människor i allmänhet och rekommenderas till alla som vill öka sin förståelse för hjärnans villkor för inhämtning av kunskap.

Ylva Slagbrand, leg. gymnasielärare, Björknäsgymnasiet i Boden

Björknäsgymnasiet

Med utgångspunkt från aktuell forskning om hjärnan berättar Tomas hur processerna går till. Varför och hur störande miljöer, skärmar och multitasking påverkar kvaliteten på det vi gör och den tid det tar. Oavsett om du är född 1971 eller 2001. Tomas Dalström, som arbetat som copy- och scriptwriter, beskriver hjärnans begränsningar och möjligheter i sin föreläsning – Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag. Så kan du återställa den. Det är kunskap som är viktig för alla i kommunikationsbranschen.

Jessica Bjurström, vd Sveriges Kommunikationsbyråer

Sveriges Kommunikationsbyråer
Skicka en oförpliktande förfrågan på Tomas Dalström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Tomas Dalström