Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Ekonomisk expert som hjälper dig få koll på din ekonomi i en tid av influencers, lyxkonsumtion och snabblåneföretag

Magdalena Kowalczyk_Athenas_Föreläsare

Magdalena Kowalczyk

Civilekonom, programledare och folkbildare i ekonomi som ger högaktuella råd kring privatekonomi och hur du undviker vanliga ekonomiska fallgropar.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Magdalena Kowalczyk

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Magdalena Kowalczyk är civilekonomen och f.d elitidrottaren som har varit med och programlett de senaste åtta säsongerna av Lyxfällan, men programmet har funnits i Sverige i hela 32 säsonger, och behövs fortfarande. I samband med alla inspelningar har hon observerat en stor okunnighet kring vardagsekonomi ute i landet och i synnerhet bland unga. Detta vill hon förändra.

Därför ska du boka en föreläsning med Magdalena Kowalczyk

 • Få råd från en riktig ekonomisk expert om hur du kan leva mer ekonomiskt och förbereda dina barn för vuxenlivet.
 • Hon går igenom vilka ekonomiska fallgropar som är vanligast att hamna i, och hur du undviker dem!
 • Magdalena Kowalczyk råd är extra aktuella i en tid där ungdomar präglas av influencers pliktfria och konsumtionslyxiga liv.
 • Hon är en ekonom och erfaren föreläsare som vet hur man förklarar och motiverar på ett rakt, lättillgängligt och underhållande vis.

Magdalena vill bidra till att ge våra unga bättre förutsättningar att klara sig på egna ben. I en tid som präglas av snabblåneföretag och sms-lån är det många som hamnar i ekonomiska knipor redan i tidig ålder. Knipor som kan vara förödande att hamna i. Bättre blir det inte av att sociala medier präglas av influencers som till synes lever lyxliv utan vare sig plikter eller eftertanke om hur deras konsumtion kan prägla sina följare. Genom att dela med sig av sina erfarenheter från Lyxfällan och med sin gedigna bakgrund som civilekonom ger Magdalena Kowalczyk konkreta och högaktuella verktyg till unga vuxna om hur man kan planera sin ekonomi, men även till föräldrar ute i Sverige som vill förbereda sina barn på vuxenlivet.

Magdalena Kowalczyk, har tillsammans med Mikael Hussain skrivit boken ”Boken dina pengar vill att du ska läsa”, en skräddarsydd guide för ungdomar om smart privatekonomi. Istället för att rikta in sig på att bli rik, erbjuder den verktyg för att undvika skuldfällor och fatta kloka ekonomiska beslut utifrån enskilda förutsättningar. Magdalena erbjuder föreläsningar för skolor baserat på bokens innehåll.

Magdalena Kowalczyk tar även uppdrag som moderator och/eller paneldebattör. Boka en aktuell och inspirerande Magdalena Kowalczyk föreläsning i dag här hos oss på Athenas!

Foto: Peter Jönsson

Visa föreläsningar med Magdalena Kowalczyk
Magdalena Kowalczyk föreläsning
 • Magdalena Kowalczyk ger unga och deras föräldrar bättre förutsättningar och konkreta tips att klara sig på egna ben.
 • Statistik från KFM visar att antalet unga med betalningsanmärkningar ständigt ökar och enligt en Nordeas undersökning 2019 är hälften av landets 13-18-åringar tveksamma till om de vet hur man startar ett sparande, gör en budget eller fattar andra viktiga ekonomiska beslut.
 • Magdalena Kowalczyk är den som ser detta på nära håll och vet hur man ska undvika det och hur man förklarar och motiverar kring det på ett lättillgängligt och hyfsat kul sätt.
 • Hon delar med sig av sina erfarenheter från Lyxfällan och ger föräldrar verktyg för att förbereda sina barn för vuxenlivet.
 • Lär er göra en rimlig budget på ett lättförståeligt och kul sätt.

Välkommen att höra av dig till Athenas med frågor eller bokning!

Moderator, Programledare och Konferencier

Magdalena kan också bokas som konferencier, moderator eller programledare till ert event. Genom att använda sina erfarenheter från Lyxfällan skapar Magdalena en annorlunda tillställning som gör vilket evenemang som helst intressant och inspirerande. Magdalena passar perfekt för såväl det lilla evenemanget som den stora årliga konferensen.

Kontakta oss för att veta mer om Magdalena Kowalczyk eller boka henne som konferencier.

Referenser

Bra uppskattad från lyssnarna. Riktigt kul med något som var lite utanför det vanliga inom fastighetsförvaltning!

Bengt Säberg, Fastighetsförvaltare

Newsec PAM Sweden AB

Magdalena slog våra förväntnigar med råge! Att prata om Ekonomi och Krediter i 45 minuter med en historisk svår målgrupp (18-åringar) är en tuff utmaning, men Magdalena gjorde det med bravur. Äntligen hittade vi en person som på ett enkelt, pedagogiskt och fångande sätt kan prata ekonomi i folkbildande syfte!

Projektledare Marknad

Varbergs Sparbank

Magdalenas föreläsning var otroligt bra! Trots teknikstrul hade hon humöret uppe och var hela tiden trevlig och positiv. Föreläsningen i sig var mycket intressant och lärorik - och framförallt relevant! Åhörarna var engagerade och flera intressanta frågor togs upp, vilka Magdalena svarade på med bravur. En fantastisk föreläsare och föreläsning som varmt rekommenderas!

Felicia Selsborg

Södertörns Förenade Ekonomer

Magdalena var väldigt uppskattad, vi har ett brett utbud av program på vår högskola och alla program kände att de lämnade föreläsningen allt klokare.

Halmsta studentkår (Arbetsmarknadsdagen)
Skicka en icke-bindande förfrågan på Magdalena Kowalczyk

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Magdalena Kowalczyk