Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Konkreta verktyg till att leda effektivt i förändring

Gunnar Ekman - Ledarskapskonsult, ekonomie doktor, f.d. polis

Gunnar Ekman

Ledarskapskonsult och ekonomie doktor specialiserad i hur man utvecklar ett starkt och modernt ledarskap i förändring.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Gunnar Ekman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Det var när Gunnar Ekman jobbade som polis som hans intresse för ledarskap och människor väcktes. I dag har han en doktorsexamen i ledarskap och organisation och lång erfarenhet av att jobba som ledare och föreläsare. Han visar bland annat hur vi laddar varandra med bra energi, förklarar vikten av att vara en autentisk chef och varför det är i “skitsnacket” efter mötet som nyckeln till det verkligt lyckade ledarskapet ligger. Boka en spännande Gunnar Ekman föreläsning!

Under de senaste 20 åren har Gunnar Ekman forskat och undervisat i mekanismerna bakom det personliga, hållbara och moderna ledarskapet. Under en Gunnar Ekman föreläsning får du ta del av den senaste forskningen förpackat i konkreta verktyg du kan använda direkt i din vardag.

Gunnar Ekman jobbade som polis i tio år innan han sadlade om till civilingenjör. Intresset för ledarskap och organisationer växte sig allt starkare och han skaffade sig även en doktorsexamen i ledarskap och organisation vid Handelshögskolan i Stockholm. Några år senare skrev han boken Från prat till resultat och 2017 gav han ut Flyt – Ladda dig och andra med energi, som nominerades till årets HR-bok.

Dagens organisationer står inför många nya, stora utmaningar. Globaliseringen, digitaliseringen och framför allt den accelererande utvecklingen ställer stora krav på både ledare och medarbetare. En Gunnar Ekman föreläsning talar bland annat om vikten av att lyfta blicken från paragrafer och bestämmelser och höra vad det egentligen snackas om på arbetsplatsen. Det är nämligen så du får den bästa bilden av hur saker och ting ligger till och den bästa grunden till att fatta kloka beslut och få förändringar att faktiskt ske i verkligheten.

Under en Gunnar Ekman föreläsning får du konkreta verktyg till hur du leder effektivt i förändring, hur du leder autentiskt och ger energi till både dig själv och din omgivning.

Boka en inspirerande Gunnar Ekman föreläsning!

Visa föreläsningar med Gunnar Ekman

  Gunnar Ekman föreläsning

  Ladda bra energi

  • Hur kommer det sig att Håkan Hellström lockar 70 000 personer till Ullevi, när musiken egentligen låter bättre hemma i soffan med hörlurar på? Vad är det som gör att en person eller ett företag, i övrigt rätt lika alla andra, presterar betydligt bättre än andra?
  • Svaret är energi. Bra energi kan göra underverk och skapa både resultat och välmående. Dessutom är det otroligt smittsamt.
  • Tänk om organisationen du arbetar på var ett ställe där energin var på topp? Tänk om det var hyfsat gnällfritt och kulturen sådan att den gav energi i stället för att ta? Ja, då skulle det hända grejer! Det är dessutom fullt möjligt, och Gunnar Ekman berättar gärna hur.
  • Under denna Gunnar Ekman föreläsning får du ta del av idéer, inspiration och verktyg för att ladda både dig och andra med bra energi och skapa flyt och hållbara arbetsteam. Guld värt, både i ditt privata liv och på jobbet. Oavsett om du är chef eller ej.

  Gunnar Ekman föreläsning

  Vardagens ledarskap

  • Tempot är högt i dag. Vi svarar på mail, sitter i telefon och på möten, administrerar och släcker bränder. Det är lätt att glömma bort ledarskapet. Att vara lyhörd, visa riktning, ge återkoppling och motivera. Att få samspel att fungera.
  • För att få allt att fungera måste man slita sig från skrivbordet ibland och ge sig ut på fältet. Det är nämligen runt kaffeborden, i hissen, efter möten och på andra informella arenor på jobbet som det bestäms vilka beslut som ska gälla, vilka värderingar som får fäste och hurudan arbetskulturen blir.
  • Gunnar Ekman berättar mer om vad småpratet på jobbet innebär, hur du kan använda dig av det i vardagen och visar hur och när redskap som coachning och feedback bör användas.
  • Boka en inspirerande Gunnar Ekman föreläsning om ett tema som alla känner igen sig i och med verktyg som alla kan lära sig att använda!

  Gunnar Ekman föreläsning

  Leda förändring och utveckling

  • Det är svårt att ändra sitt eget beteende och ännu svårare att ändra andras. Men faktum är att alla organisationer, inklusive både medarbetare och ledare, måste kunna förändras effektivt om de ska kunna hänga med i dagens tempo.
  • I den här föreläsningen kokar Gunnar Ekman ner forskningen på området och talar bland annat om:
   – Vad är det som gör att förändringsarbeten i vissa organisationer lyckas och i andra inte?
   – Vad händer med människor när det sker förändringar?
   – Hur kan vi på bästa sätt leda människor genom ett förändringsarbete?
  • Du får med dig massor av nyttig information och konkreta redskap till att leda både dig själv och andra effektivt i förändring och utveckling.

  Gunnar Ekman föreläsning

  Ledarskap genom personlig utveckling

  • Du gör ditt jobb bra, du får resultat, men det är inte roligt längre. Du har kanske testat några ledarutbildningar, men de har inte räckt för att få dig och dina medarbetare att växa. Då kan ledarskap genom personlig utveckling vara något för dig.
  • Att leda handlar mycket om att ta ansvar, vara sig själv och säga som det är. Det kanske låter enkelt, men för många av oss är det riktigt svårt. Vi behöver ta några steg till sidan, känna efter och reflektera för att se vilka vi är och hur vi egentligen beter oss.
  • Gunnar Ekman hjälper dig att få syn på vem du är, hur du har blivit sådan, hur dina relationer ser ut, hur du vill att de ska se ut och vilka hinder som kan finnas på vägen. Du får ta del av verktyg för att göra bestående förändringar och får en djup insikt i varför är det så viktigt att leda autentiskt i dagens moderna organisation.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Gunnar Ekman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Gunnar Ekman