Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Skapa en trivsam, positiv och utvecklande arbetsplats

Oskar Henrikson föreläsning

Oskar Henrikson

Psykolog och föreläsare - Oskar Henrikson ger er konkreta och inspirerande verktyg för att skapa en positiv arbetsplats!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Oskar Henrikson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Oskar Henrikson är psykolog, VD och grundare av Psykologifabriken.se. En Oskar Henrikson föreläsning hjälper arbetsplatser att utvecklas för att skapa en bättre och tryggare arbetsmiljö. Med grunder i forskning inom inlärningspsykologi ges konkreta verktyg och inspiration till varaktig förändring och kunskap som är levande och lätt att komma ihåg. Boka en Oskar Henrikson föreläsning här! 

Hur bygger man lyckliga organisationer och ett hållbart team? Hur skapar man nya vanor, och bryter gamla? Vad kan TV-spelsvärlden lära oss om positiv feedback? Detta, och mer, förklarar Oskar Henrikson på ett inspirerande och lärorikt sätt!

Oskar Henrikson, leg. psykolog, VD och grundare för Psykologifabriken, vill sprida psykologi och göra den enkel att använda. Han har arbetat med organisationer såsom IKEA, Spotify och Fritidsresor. Hans mål är att visa nya vägar, och skapa nya förutsättningar för att på ett hållbart sätt bygga en trivsam och positiv arbetsplats. Hans sätt att blanda populärkulturella referenser med gedigen vetenskap har gjort honom till den uppskattade föreläsare han idag är.

Därför ska du/ni boka en Oskar Henrikson föreläsning:

 • Oskar är en uppskattad och erfaren föreläsare tack vare hans sätt att på ett enkelt men ändå djupt sätt förklara psykologi och beteenden
 • Han ger er konkreta, enkla och värdefulla verktyg att jobba med under och efter föreläsningens gång
 • Han hjälper er att skapa en trivsam, positiv och utvecklande arbetsplats för såväl chefer som medarbetare

Oskar Henrikson ledde skapandet av det psykologiska gymmet Habitud och är huvudförfattare till boken Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team. Oskar fick utmärkelsen Årets alumn från Linköpings universitet 2017 för sitt arbete att föra ut främjande psykologi i samhället och han är lite känd för att göra det på olika sätt, bland annat genom att skapa vanan att bada utomhus i ett år. Oskar är en uppskattad talare vilket kan ses i hans föreläsning på TEDx. Han har skapat mätbar beteendeförändring för lyckligare organisationer med en positiv arbetsmiljö i organisationer som IKEA, Fritidsresor och Pulsen IT.

Oskar Henrikson gör psykologisk träning lika naturlig som fysisk träning. Att bryta vanor och skapa nya tankemönster, precis som att bygga muskler eller träna upp konditionen, kräver övning och tid! Tillsammans med Oskar får ni en skjuts i ryggen för hur och vad ni ska träna. Följ med in i Oskar Henriksons psykologiska gym!

Hans föreläsningar har visat sig ge tydliga resultat, hans konkreta utmaningar som ni får med er ut i arbetslivet är både givande och utvecklande. Med en bas inom modern inlärningspsykologi ger han verktyg och råd som fungerar. Det är inte för inget som han idag är en så pass populär föreläsare inom näringslivet!

Boka en inspirerande och lärorik Oskar Henrikson föreläsning här på Athenas!

Foto: Eva Lindblad

Visa föreläsningar med Oskar Henrikson

  Oskar Henrikson föreläsning

  Ensam eller stark

  • Ett hållbart team blir ett framgångsrikt team. En organisation med en god arbetsmiljö blir en välfungerande organisation. Åtta principer hjälper er att designa ett samarbete som håller.
  • Föreläsningen bygger på boken med samma namn och ger en översikt av de åtta principerna.

  Oskar Henrikson föreläsning

  Tänk inte på en gul banan

  • Det är svårt att påverka tankar och känslor. Har du någon gång försökt att inte tänka på en gul banan? Eller försökt att inte vara nervös när du ska hoppa bungy jump? Då förstår du detta.
  • Förstå hur tankar, känslor och beteenden påverkas i tider av förändring. Minska frustrationen och öka det engagerande arbetet med verktyg från vetenskapen.

  Oskar Henrikson föreläsning

  Vad Super Mario kan lära oss om feedback

  • Tv-spel överöser sina spelare med positiv feedback och fängslar miljontals personer varje år. Varför är arbetsplatsen inte lika beroendeframkallande? Vilka lärdomar kan vi dra från tv-spelens värld för att göra våra organisationer mer välfungerande?
  • Lär om de knep som tv-spelsskapare använder och skapa en uppmuntrande kultur, engagerade medarbetare och en högpresterande organisation.

  Oskar Henrikson föreläsning

  18 eller 254 dagar för att skapa en vana?

  • Vad gör att vissa vanor fastnar lättare än andra? Hur skiljer sig människor från hundar när det kommer till att testa nya beteenden? Vilka knep kan man ta till om man vill skapa eller bryta en vana?
  • Lär dig mer om varför dina kollegor inte alltid gör som du säger, om hur organisationen kan uppmuntra högpresterande vanor och skapa varaktig förändring.

Referenser

Oerhört proffsigt, välpresenterat, engagerat med inlevelse och energi!

Barnmorska Fostermedicin

Region Stockholm
Skicka en icke-bindande förfrågan på Oskar Henrikson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Oskar Henrikson