Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

För mer hälsosamma val, mentalt och fysiskt.

Barbro Sundberg

Barbro Sundberg

Barbro Sundberg är internationell certifierad coach. Hon hjälper och stödjer människor att nå sina mål via skräddarsydda handlingsplaner.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Bra struktur på utbildningen som gav oss bra förbättringsidéer. En öppen och bra dialog vilket gjorde att alla var mentalt närvarande.

NTex, logistikföretag. Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Barbro Sundberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Barbro Sundberg hjälper människor, både privat såsom inom företag att utnyttja sin största resurs, hjärnan. Ett genuint intresse som startade då mental träning gjorde sitt inträde i Sverige, under 70-talet. Hennes erfarenhet innefattar en rad utbildningar som resulterat i en examen som bland annat ICC Coach, HRV- och kost-tränare. Hon coachar idrottare och företag att skapa tydliga värdegrunder, mål samt effektiva handlingsplaner för att nå dessa. För visst är det så att det många gånger handlar om vår inställning och syn på vårt värde som människor? En trygg och stabil självkänsla samt självförtroende genererar oftast till bättre prestationer. I sin bok Föräldrar för framgång – Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse tar Barbro upp betydelsen man har som förälder och vikten ett sunt beteende när det kommer till sitt barns idrottsutövande.

Därför ska ni boka en Barbro Sundberg föreläsning:

 • För att skapa en tydligare och tryggare grund i form av en genomtänkt värdegrund.
 • Utveckla dig mer i din ledarroll med fokus på kommunikation, öppenhet och bekräftelse mot personal.
 • Lär dig mer om hjärnans kraft och bli psykiskt starkare. Att sätta upp mål, hur du tar dig dit och avslutar som en vinnare.
 • För att lära mer om vinnande föräldrabeteende när det kommer till sitt barns idrottsutövande.

Barbro menar på att hjärnan kan vara ens värsta fiende så vidare man inte kommer underfund med hur den fungerar. För precis som vi tar hand om vår kropp, måste vi även ta hand om vår hjärna. Mental träning var länge något som många skrattade åt, för vad har det med prestation inom arbete och idrott att göra? Det var inte förrän 2010 som det verkligen tog fart, då Stig Wiklund hjälpte skidskytten Helena Jonsson att återta sin titel som världsmästare igen.

Som Internationell Certifierad Coach (ICC) och Mental Sports Trainer har Barbro Sundberg coachat allt ifrån politiker och toppchefer inom PEAB till matchracinglandslaget Team Östling till OS och VM. Hennes expertområden är HRV träning, Life Kinetik, livsstilsanalys med EKG samt mental träning och coaching. Med sin energi, kunskap och enkelhet i budskapet berör hon människor och får de att vilja förbättra sin hälsa.

Barbro Sundberg har under lång tid engagerat sig i ledares och föräldrars betydelse för idrottande barn och ungdomar. Ofta missförstår föräldrar hur viktig deras roll är och kan i många fall driva sina barn för hårt, vilket i sin tur leder till att unga idrottare slutar tidigt med sin sport. Ofta beror det på att de känner prestationsångest och tappar lusten. Här spelar tränarna en stor roll, men även du som förälder är mycket viktig för ditt barns idrottsutövande. Det gäller att peppa utan att pressa. I boken ”Föräldrar för framgång – Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse” (maj 2021) ger Barbro exempel på vinnande föräldrabeteende. Boken innehåller bland annat intervjuer med 18 idrottsstjärnor om deras relation till sina föräldrar under uppväxten och den tidiga idrottskarriären, bland andra Tina Thörner, Stefan Lövgren och Anders Limpar! Läsaren får inblick i vad som ligger till grund för ett framgångsrikt idrottande hos barn och unga, som inte nödvändigtvis måste leda till medaljer, men som definitivt skapar en känsla av att idrott är kul!

I sin bok ”LYSTRING! Idrottsföräldrar och ledare” som publicerades 2016, lyfter hon hur idrottsklubbar bör kommunicera med föräldrar. Att tydligt förmedla de värdegrunder klubben har, allt för att minimera dispyter som kan inträffa mellan föräldrar och domare, tränare, motspelare och andra föräldrar. Utöver dessa böcker har Barbro även medverkat i Lars Eric Uneståhls, ”Mental träning i idrott” som vänder sig till aktiva som med hjälp av en självinstruerande egenträning vill förbättra sina möjligheter att lyckas.

Med genuinitet, passion och kunskap föreläser eller leder Barbro Sundberg processarbeten, värdegrundsarbeten eller enskilda coachingtillfällen. Hon håller även i föreläsningar, tränar- och ledarutbildningar kring både ”Föräldrar för framgång” och  ”LYSTRING! Idrottsföräldrar och ledare”.

Visa föreläsningar med Barbro Sundberg

  Föräldrar för framgång – Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse

  • Många unga idrottare slutar tidigt med sin sport. Ofta beror det på att de känner prestationsångest och tappar lusten. Här spelar tränarna en stor roll, men även du som förälder är mycket viktig för ditt barns idrottsutövande. Det gäller att peppa utan att pressa.
  • Barbro Sundberg är utbildad till idrottslärare vid Gymnastik och Idrottshögskolan, utbildad mental tränare och coach vid Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro och har under lång tid engagerat sig i ledares och föräldrars betydelse för idrottande barn och ungdomar. Ofta missförstår föräldrar hur viktig deras roll är och kan i många fall driva sina barn för hårt.
  • I föreläsningen ger Barbro exempel på vinnande föräldrabeteende och åhörarna får en inblick i vad som ligger till grund för ett framgångsrikt idrottande hos barn och unga, som inte nödvändigtvis måste leda till medaljer, men som definitivt skapar en känsla av att idrott är kul!

  Det hälsosamma ledarskapet

  • Är ditt företag en framgångsrik och lönsam organisation med en tydlig värdegrund som ni kan luta er mot? Har ni chefer som förstår sambandet mellan prestation, välmående, teamwork och vikten av att ha kul på jobbet?
  • Få en tydligare bild över dina mål och värderingar, en bättre förståelse för hur hälsoprocesser genererar ökad omsättning. Insikt i det coachade förhållningssättet och tillgång till verktyg för att bygga en bättre laganda.
  • Upplägget för denna kurs innefattar 2×2 dagar med 6 månaders mellanrum, i internatform. Workshops som kombineras med teori, gärna med tillgång till SPA eller träning. Det går givetvis att anpassa upplägget utifrån preferenser.

  Ledarskap och teamcoaching

  • Att ha en stabil grund och tydlig struktur är avgörande för ett företags välmående och arbetsflöde. Detta i kombination med en stark och trygg ledning.
  • Många gånger underlättar det att ha kontakt med en utomstående och neutral person. Någon som kan stötta handlingar som bidrar till mer framgång, bättre resultat och nöjda kunder samt personal.
  • Med Barbros hjälp och coachning kan ditt företag eller organisation ta fram tydliga värderingar för en stabil grund. Hon ser även till att du som ledare utvecklas och växer i din ledarstil. Där kommunikation, tydlighet, öppenhet och förmågan att ge bekräftelse och ansvar till personal faller som ett naturligt sätt att leda.

  Idrottscoaching

  • Framgång sker inte över en natt, det handlar om en mängd olika delar för att nå dit. Det är en självklarhet att fokuset ligger på att tekniken, konditionen, styrkan, kosten och sömnen. Men vad händer med hjärnan? Den del som faktiskt styr allt.
  • Barbro hjälper till att bygga upp självkänslan och självförtroende för att kunna möta med- såsom motgångar. För utan en stark och stabil självkänsla suger man lätt åt sig av negativ kritik. Som idrottare är det viktigt att se sina mål utifrån möjligheterna och tron på att man ska klara av det.
  • Tillsammans kommer ni jobba med att sätta mål för träning och tävling. Minimera de hinder som står i vägen för att bli en vinnare.

Referenser

Dina konferenser och träningar har varit väldigt positiva, roliga och intressanta. De har gett mig inspiration och nycklar till förändring både personligt och i teamet. Du har gett oss en fantastisk möjlighet att förstå och acceptera varandra i gruppen. Grymt bra!

Svenska kyrkan

Omvälvande, som en känslostorm som jag ska ta tag i från och med nu.

Åhörare

Jordvärme

Engagerande och positivitet som präglat denna kurs och gett nya infallsvinklar samt insikter både om mig själv och de andra.

Åhörare

Jordvärme

Det har varit en bra dag där jag fått med mig värdefulla insikter. Viktigast var att det behövs kommunikation för att få en bra arbetsmiljö.

Åhörare

Jordvärme

Tränarteamet har kommit varandra mycket närmare. Vi vågar öppna upp och därmed lösa konflikter på ett mer konstruktivt sätt.

Tränare

Lerums konståkningsklubb

Har fått mer positiv energi som stärker mig att klara av olika åkare samt deras föräldrar.

Tränare

Lerums konståkningsklubb

Idag var det en väldigt bra dag. Lärde mig en massa viktiga saker som att man kan få en bra arbetsmiljö genom att man kommunicerar med varandra. Tack!

Åhörare

Mölndals kommun

Riktigt bra föreläsare med bra energi!

Åhörare

Mölndals kommun

Bra tempo. Kändes inte segt eller "pluggigt".

Åhörare

Mölndals kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Barbro Sundberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Barbro Sundberg
Barbro Sundberg

5 av 5 stjärnor

Bra struktur på utbildningen som gav oss bra förbättringsidéer. En öppen och bra dialog vilket gjorde att alla var mentalt närvarande.

NTex, logistikföretag. Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Barbro Sundberg