Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue
Lasse Mattila - Socionom, författare och föreläsare

Lasse Mattila

Socionom, författare och föreläsare

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Lasse Mattila

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Varför hamnar vissa i ett utanförskap? Kan vi göra något åt det? Lasse Mattila brinner för att förbättra vuxenvärldens insatser för utsatta barn och ungdomar. Som skolkurator, socialsekreterare, föreläsare och arbetsledare inom offentlig sektor har han i över 20 år aktivt arbetat för att minska utanförskap och utsatthet bland unga. Dessutom har han lång erfarenhet av elitidrott, så han vet hur man tillsammans formulerar, planerar och uppnår bestämda mål. Boka en inspirerande föreläsning!

Socionomen och tidigare elitidrottaren Lasse Mattila har en sällsynt bred erfarenhet när det gäller att jobba med och kring barn och ungdomar. Han är en flitigt anlitad föreläsare och konsult som hjälper såväl privata som offentliga verksamheter att strukturera och leda arbetsgrupper för ett effektivt arbete mot utanförskap och utsatthet.

Lasse Mattila har varit professionell fotbollsspelare och var i många år aktiv både på och utanför fotbollsplanen. Att han skulle jobba med människor stod dock alltid klart för honom. Han utbildade sig till socionom, gick flera ledarskapsutbildningar och jobbade som skolkurator, socialsekreterare och arbetsledare i många år. I dag är Lasse Mattila en mycket omtyckt föreläsare och konsult med uppdrag över hela landet.

Under en föreläsning med Lasse Mattila får du en djupgående insikt i utanförskapets utveckling, uttryck och konsekvenser på individ-, grupp och samhällsnivå. Det ges konkreta exempel på hur du kan öka effektiviteten av olika insatser och hur denna ökning kan mätas i både pengar och välmående.

Ta chansen att vara med och effektivt bekämpa utanförskap och utsatthet bland barn och unga. Boka en berörande föreläsning med Lasse Mattila!

Vill du veta mer om Lasse Mattila och hans föreläsningar? Läs vår spännande intervju här!

Visa föreläsningar med Lasse Mattila

  Politiker och tjänstemän

  • I den här föreläsningen visar Lasse Mattila vad utanförskap egentligen handlar om, hur omfattande det är, hur det kan ta sig uttryck och vad det kostar för samhället.
  • Hör om intressanta insatser för att förebygga utanförskap och utsatthet, hur man kan investera socialt på ett smart och långsiktigt sätt och hur man kan mäta och öka effektiviteten i verksamheter som jobbar med utsatta ungdomar och barn.
  • Till sist tittar vi närmare på den ekonomiska biten: hur man uppnår resultat och samtidigt hålller en balanserad ekonomi. Boka en föreläsning som ger dig hela bilden av utanförskap och smarta verktyg för att kunna fatta viktiga, riktiga beslut!

  Skola och socialtjänst

  • Lasse Mattila ger verktyg för att kunna förstå och upptäcka utanförskap och utsatthet bland barn och ungdomar. Vi får höra konkreta exempel på hur utanförskapet kan ta sig uttryck, vilka konsekvenser det har för individen, familjen, skolan och samhället i stort.
  • Boka en spännande och lärorik föreläsning som hjälper dig hjälpa andra att bygga bärande relationer och att bemöta barn och ungdomar i en utsatt situation. Du får även ett helhetsperspektiv på hur vi kan mäta effekten av våra insatser och hur man kan samarbeta för att öka effektiviteten inom skola och socialtjänst.

  Föräldrar och andra viktiga

  • Utanförskap startar ofta i unga år. Hur kan vi vuxna hjälpa barn med in i gemenskapen och förebygga utanförskap?
  • I den här föreläsningen bjuder Lasse Mattila på massor av insikter när det gäller ungdomars och barns behov, vilket ansvar och vilka möjligheter vuxenvärlden har, vanliga skydds- och riskfaktorer, hur och när barns och ungdomars behov kan tillgodoses, hur man skapar bestående relationer över generationsgränser och hur man medvetet och omedvetet kan vara en förebild för barn och ungdomar.

  För barn och unga

  • I den här föreläsningen ger Lasse Mattila verktygen för att bygga en stabil grund att stå på. Vi tar upp ämnen som själförtroende och självkänsla, ritar upp vår livsresa, funderar kring identitet, drömmar, målsättning och hur det är att vara en viktig människa i både sitt eget och andras liv.
  • Föreläsningen passar utmärkt på skolor, fritidsgårdar, idrottsklubbar och andra ungdomsverksamheter.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Lasse Mattila

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Lasse Mattila