Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06
Skicka en oförpliktande förfrågan på Kristofer Wåhlander

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kristofer Wåhlander är en av Sveriges mest framgångsrika dirigenter och en mycket uppskattad föreläsare. Som dirigent är han van att leda med hela handen - ja med bägge till och med. Men enligt honom är hemligheten bakom en succé känsla. En förmåga att väcka känslor som får alla att dra åt samma håll och spela i samma takt. Oavsett om du leder en symfoniorkester, ett företag eller en arbetsgrupp gäller samma framgångsfaktorer. Boka en inspirerande föreläsning!

Varje grupp av människor innehåller flera olika erfarenheter, åsikter, känslor och idéer. Kristofer Wåhlander delar med sig av sina yrkeshemligheter för att få mångfaldiga grupper att spela i harmoni och prestera på topp när det verkligen gäller.

Kristofer Wåhlander är född och uppvuxen i Skåne. Efter avklarad högskoleutbildning på Royal Northern College of Music i Manchester styrde han kosan österut för att studera dirigering vid St. Petersburgs statliga musikkonservatorium.
Under studietiden i Ryssland grundade Kristofer Wåhlander en symfoniorkester, Saint Petersburg Festival Orchestra. Orkestern fick snabbt ett gott rykte och blev inbjuden att spela på de finaste scenerna, såsom Sankt Petersburgs statskapell och stora filharmoniska salen.

Kristofer Wåhlander brinner för samhällsfrågor och har dirigerat flera välgörenhetskonserter. Hans tuffaste uppdrag hittills var att dirigera St. Petersburgs filharmoniker under en minneskonsert tillägnad offren i terrormassakern på en skola i Beslan 2004, där över 300 människor miste livet.

Efter flera år i Ryssland är Kristofer Wåhlander tillbaka i Sverige, där han leder Lundalands filharmoniska orkester. Han strävar efter att sprida klassisk musik till “vanligt folk”, och det är inte ovanligt att det numera sätts upp symfonier på loger och i lador över hela Sverige.

Kristofer Wåhlander är även en mycket uppskattad mental coach och inspiratör, som 2010 nominerades till Stora talarpriset. Med sin energiska talarstil och en stor dos humor har han blivit en efterfrågad talare på företag, events och konferenser.

Boka en inspirerande föreläsning med Kristofer Wåhlander! Han föreläser på svenska, engelska och ryska.

Foto: Nicklas Rudfell (nicklas.se)

Visa föreläsningar med Kristofer Wåhlander

  Ledarskap

  • Få leder så direkt som en dirigent. Men taktpinnen har inget ljud, så även som dirigent måste man infinna sig i att endast indirekt skapa resultat. Att få sina medarbetare att alltid göra sitt bästa och att få alla att dra mot samma mål är något som Kristofer Wåhlander jobbar med till vardags.
  • Med smarta tips och övningar du kan ha nytta av i din vardag visar Kristofer Wåhlander hur du får hundratals medarbetare att göra sitt jobb med glädje.

  Prestationer

  • Vi vet hur man tränar kroppen och många gör det regelbundet. Men hur ofta tränar vi sinnet? Hur hjälper man sig själv och sina medarbetare att bättre klara av stress, hantera pressade situationer och prestera när det verkligen gäller?
  • Kristofer Wåhlander berättar mer om hur vi kan skapa bestående förändringar i vårt eget och i andras medvetande och plocka fram det där lilla extra när det behövs som mest.

  Samspel

  • En symfoniorkester, liksom andra verksamheter, består av människor med egna känslor, åsikter och idéer. Spelar de i otakt eller hamnar på känslomässig kollisionskurs kan hela projektet haverera.
  • Hur får man en mångfaldig skara av människor att lyfta varandra och jobba mot samma mål? Hur hittar man sin egen roll i ett större samarbete? Kristofer Wåhlander delar med sig av sina yrkeshemligheter.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Kristofer Wåhlander

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Kristofer Wåhlander