Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Språket, kulturkrockar och hur vi kan använda varandras styrkor

Kjell Kampe föreläsning

Kjell Kampe

Kjell Kampe är expert i språk och kulturkrockar och föreläser om upplevelsen att börja om i ett nytt land.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Kjell Kampe

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kjell Kampe kan allt du behöver veta om språk och kulturer och ger konkreta tips på hur vi kan ta tillvara på viktig kompetens, oavsett bakgrund. På ett underhållande, interaktivt och stundtals skrämmande sätt får han oss att förstå hur det är att som vuxen tvingas börja om helt från början. Boka en spännande Kjell Kampe föreläsning!

Med språket som utgångspunkt ger en Kjell Kampe föreläsning oss en bättre förståelse för hur kulturkrockar kan uppstå, undvikas och omvandlas till utvecklande möten. Hur svårt är det svenska språket? Vilken brytning är bäst att ha under en arbetsintervju? Och vad i vårt svenska “kulturbagage” kan ställa till det på möten, förhandlingar och samtal med människor från andra kulturer?

Kjell Kampe jobbade som lärare i svenska för vuxna invandrare i över 20 år. Själv talar han flera olika språk och har startat och drivit ett flertal projekt inom utbildning och bistånd i flera länder i Afrika, Asien, Karibien och Östeuropa. Han är även författare till boken “Mot Söndagsfolkets land bortom horisonten”.

I dag driver Kjell Kampe sitt egna företag Amadeus och fortsätter att resa världen runt på olika uppdrag. Han är en mycket uppskattad rådgivare och föreläsare som har talat inför såväl offentliga som privata, små som stora organisationer över hela landet. Gedigen kunskap, en stor dos humor och många interaktiva inslag gör en Kjell Kampe föreläsning till något alldeles extra för dig och dina medarbetare.

Boka en underhållande, tankeväckande och högst aktuell Kjell Kampe föreläsning här hos Athenas!

Visa föreläsningar med Kjell Kampe

  Kjell Kampe föreläsning

  Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan

  • Tänk om läget i Sverige ändras så att vi måste fly landet. Tänk om vi hamnar i landet TadzMbeKistan och tvingas lära oss leva med helt nya värderingar, system och sociala koder, på ett helt nytt språk.
  • Detta är en interaktiv Kjell Kampe föreläsning där vi får ett smakprov på hur det kan kännas att börja om i ett nytt land. Väl framme i TadzMbeKistan möter vi en kurator som välkomnar oss “ny-TadzMbeker” och introducerar oss till vårt nya hemland.
  • Efter kuratorns introduktion och en kort språkkurs glider föreställningen över i en föreläsning som väcker tankar och diskussion om hur det kan vara att hamna i ett land där majoriteten talar, tänker och gör på ett sätt vi inte är vana vid.
  • Detta är en Kjell Kampe föreläsning som väcker insikter om hur vi på bästa sätt kan ta emot, hjälpa och bemöta den som är ny i Sverige.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Kjell Kampe

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Kjell Kampe