Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue
Skicka en oförpliktande förfrågan på Lina Rask

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Med en stor blogg och ett populärt instagramkonto om tv-serien Skam har Lina Rask blivit en av Sveriges yngsta influencers. På sina sociala medier delar hon öppenhjärtigt med sig av sina erfarenheter som tonåring. Hon vågar beröra jobbiga, ofta tabubelagda ämnen, som mobbning, ätstörningar och övergrepp. Nu föreläser hon om sina upplevelser och vill hjälpa andra ungdomar att våga vara sig själva. Ta chansen nu och boka en Lina Rask föreläsning!

Lina Rasks närvaro på sociala medier präglas av uppriktighet och sårbarhet, vilket har fångat hennes läsare. Hon delar öppet med sig om tonårstidens glädjeämnen, såväl som dess sorger och osäkerheter. Hennes historia har dessutom blivit uppmärksammad i media; producenterna bakom succéserien Skam har bland annat använt sig av hennes erfarenheter när de skapade de kända huvudpersonerna. 

Lina Rask har haft en tuff uppväxt, där hon varje dag i skolan fick höra att hon var värdelös och äcklig. Men hon var tuffare än hennes mobbare trodde. Hon kom ut starkare på andra sidan och har nu både möjlighet och vilja att hjälpa andra i samma sits. Lina Rasks budskap handlar om att våga vara sig själv, att stå på sig och att inte ta någon skit.

Till skillnad från många andra influencers vågar Lina Rask påtala ämnen som mobbning, näthat, övergrepp och utanförskap – något som tyvärr har präglat hennes uppväxt i allra högsta grad. Att en ung tjej som Lina Rask vågar bryta tystnaden och prata öppet om dessa svåra frågor är ett viktigt steg i rätt riktning. Hon stärker och inspirerar andra ungdomar till att våga prata om deras skam, osäkerheter och svagheter.

Annars är Lina Rask en helt vanlig tjej; “Till vardags älskar jag att bada, kolla Mr Bean, bli kliad på armen, klättra i träd, och att äta sushi eller sötpotatis pommes med chilibea,” skriver hon på sin blogg. Men en helt vanlig tjej är hon kanske inte ändå, för hur många 18-åriga tjejer har släppt en självbiografi egentligen? Lina Rasks bok Känn ingen skam går på djupet av hennes personliga erfarenheter och skammen kring dem. 

Denna starka berättelse vill du inte gå miste om – boka en Lina Rask föreläsning här på Athenas!

Visa föreläsningar med Lina Rask

  Lina Rask föreläsning

  Boka en föreläsning

  • Hur klarar man tonårsåren, med all utseendefixering, mobbning och perfektionshets? Hur vågar man vara sig själv och sticka ut ur mängden? Hur hanterar man skammen kring kropp, sexualitet och övergrepp?
  • Lina Rask föreläsning baseras på sina upplevelser som tonåring. Hon berör ämnen som kärlek, övergrepp, ångest, alkohol, vänskap, svek och mobbning.
  • Föreläsningen kan anpassas efter behov. Den riktar sig primärt mot ungdomar, men kan även hjälpa föräldrar och lärare att förstå ungdomarna bättre. 

Referenser

Fantastiska föreläsning av Lina. Så imponerad av hur hon kan förmedla sig trots sin unga ålder."

Maria Heikka

Ungdomsmottagningen Övertorneå
Skicka en oförpliktande förfrågan på Lina Rask

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Lina Rask