Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Så gör du din verksamhet ännu mer kreativ och hållbar

Emma Stenström föreläsning

Emma Stenström

Ekonomiforskare med föreläsningar om hur konst, kultur och ekonomi hänger ihop och hur du ökar kreativitet i din verksamhet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Emma Stenström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Konst och kultur eldar på kreativiteten och utvecklingen i näringslivet. Emma Stenström forskar om hur kultur och ekonomi hänger samman och slår ett slag för de mjuka värdena och kulturella uttryck i näringslivet. Boka en Emma Stenström föreläsning hos oss på Athenas för att få veta mer om hur du kan integrera kultur och kreativitet i din verksamhet.  

Kultur och ekonomi hänger samman. Emma Stenström är forskaren i ekonomi som vet hur. Hon vet också hur näringslivet kan utvecklas och växa med hjälp av konst och kultur. Det hela är en fråga om brandingstrategier – om att bygga varumärken liksom att lägga grunden till hållbara företagskulturer. Med rätt kompetens, bra produkter och kreativitet kan ett starkt varumärke och en hållbar företagskultur skapas!

Emma Stenström är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Hennes avhandling heter ”Konstiga företag” och hon är redaktör för boken ”Kreativt kapital”. Hon är likaså krönikör i Dagens Industri, frilansande skribent och föreläsare. Förutom att forska om framför allt företagshumaniora och kulturekonomi, ha suttit i flertalet olika styrelser, skriva böcker och vara verksam på Handelshögskolan i Stockholm, bl.a. som programchef för kandidatutbildningen, har hon varit programledare på TV. Du har kunnat se Emma Stenström i programmet ”Arty”.

Ta chansen att lära dig mer om relationen mellan konst, kultur och ekonomi och få konkreta tips på hur du kan göra din verksam ännu mer kreativ. Du kan boka en Emma Stenström föreläsning hos oss på Athenas.

Visa föreläsningar med Emma Stenström

  Emma Stenström föreläsning

  Att leda kreativitet

  • Vi står med samhälls- och företagsutmaningar som kräver kreativa lösningar och vi lever i en tid då kreativiteten står högt i kurs. Mycket ska vara kreativt; både städer och människor, ändå har vi rätt dålig förståelse för hur vi skapar kreativitet.
  • Så vad ska vi egentligen använda den till? Och vad kännetecknar kreativa miljöer och varför blir de framgångsrika? Hur bygger vi organisationer som kanaliserar människors kreativitet och hur får vi det också att bli effektivt? Är det möjligt att bli kreativ på beställning?
  • Med utgångspunkt i aktuell forskning föreläser Emma Stenström om vad vi bör lära oss om organisation och ledning av kreativitet för att nå framgång.

  Emma Stenström föreläsning

  Meningsskapande innovation

  • Innovation handlar inte enbart om att hitta på nya produkter och tjänster, utan minst lika mycket om att förskjuta meningen kring befintliga, så att vi ser produkter och tjänster på nya sätt.
  • Exemplen på företag som lyckats är många och gemensamt är att de förstått vikten av historia, kulturella koder, estetiska värden och framför allt av meningsskapande. Förmågan att berätta, visualisera eller på andra sätt gestalta sina idéer är en allt viktigare tillgång i dagens samhälle.
  • Förstår man vilken mening en konsument lägger i en tjänst eller produkt, är det där, i skärningspunkten mellan tjänst/produkt och mening, som innovationen kan ligga.
  • Emma Stenström föreläser inspirerande om aktuell forskning, talande case och exempel på hur man skapar kulturell innovation.

  Emma Stenström föreläsning

  Från ego till eko – om meningsfullt ledarskap

  • Ju mer komplexa uppgifterna blir, desto viktigare är det att alla tar ansvar. Men hur utvecklar vi följarskap och självledarskap? Vad krävs? Hur kan vi släppa våra egon och se bortom vår egen vinning? Hur utvecklar vi medkänsla och skapar mening, både för oss själva och andra?
  • Emma Stenström tar sin utgångspunkt i aktuell forskning och visar genom praktiska övningar hur vi kan utveckla ledarskapet i våra organisationer.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Emma Stenström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Emma Stenström