Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Relationsexpert som guidar dig till framgång och förståelse om dig själv och andra

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg

Inspiratör och föreläsare som ger handfasta tips i kommunikation och hur man bygger broar mellan människor!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Stort tack för den fantastiskt inspirerande föreläsningen igår. Det gick över förväntan – trots att förväntingarna låg väldigt högt redan från början! ALLA som jag pratade med tyckte att det var väldigt bra och att de blev väldigt motiverade och inspirerade. Extra tack för att du hade anpassat det till våra behov – det uppskattades att du hade läst på om Glitter OCH att du t.o.m. hade besökt våra butiker. Det enda negativa jag har hört var att det tog slut för fort – alltså att vi hade bokat dig så kort tid - de hade kunnat fortsätta lyssna på dig en hel dag!

Därför ska du boka en Annika R Malmberg föreläsning

 • Annikas föreläsningar ger betydande tänkvärdheter, specialiserade inom kommunikation och ledarskap.
 • Få kan som Annika på ett så underhållande sätt beskriva människors olikheter och med sådan humor och värme visa hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du.
 • En föreläsning med Annika R Malmberg är ett värdefullt bidrag till din organisation.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Annika R Malmberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Annika

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

När andra säger att vi ska varva ner säger Annika R Malmberg precis tvärtom. Hon tänder den där gnistan som får oss att vilja söka nya utmaningar och insikter. Med träffsäkra exempel visar hon hur man kan omvandla kritik till bränsle och brinna för något utan att brinna upp. Boka en av landets mest populära föreläsare som har inspirerat och motiverat tusentals människor - ledare, medarbetare, arbetsgrupper och säljare - till framgång, både hemma och på jobbet!

Därför ska du boka en Annika R Malmberg föreläsning

 • Annikas föreläsningar ger betydande tänkvärdheter, specialiserade inom kommunikation och ledarskap.
 • Få kan som Annika på ett så underhållande sätt beskriva människors olikheter och med sådan humor och värme visa hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du.
 • En föreläsning med Annika R Malmberg är ett värdefullt bidrag till din organisation.

Annika R Malmberg är relationsexperten som gjort sig känd för sitt unika sätt att trollbinda en publik. Med en blandning av föreläsning och rent artisteri, alltid med topputvärderingar, räknas hon idag som en av landets i särklass mest eftertraktade talare.

I sina föreläsningar bjuder Annika på träffsäkra och underhållande tolkningar av människors olikheter och de krockar som kan uppstå när vi ska försöka komma överens. Hon ger handfasta tips och verktyg på hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du. Hon pratar ofta om samarbete, kommunikation, arbetsglädje och hur alla (oavsett temperament och personlighet) har rätt att må bra på jobbet.

Med historier hämtade ur vardagen och ett träffande bildspråk som får deltagarna att skratta högt, lär Annika oss samtidigt att förstå oss själva och varandra bättre, samarbeta mer effektivt och bli skickligare ledare och säljare. Du får ta del av en engagerande föreställning, en show, med massor av varm humor och högt tempo.

Med sin yrkesbakgrund som både säljare och ledare (och utbildare inom samma områden) kan hon även på ett fängslande och initierat sätt föreläsa om försäljning och ledarskap, och hur man tar sig igenom motgångar och alla typer av svårigheter. Exemplen är många och flera vittnar om att de efter en föreläsning med Annika blev så inspirerade att de faktiskt gick hem och gjorde saker annorlunda. Och fick resultat.

Annika R Malmberg är aktuell med sin nya bok ”Relationskompassen – 10 knep för att inte tappa bort varandra” som också finns som ny föreläsning. Hon har tidigare skrivit inte mindre än fyra böcker, ”Tändvätska – om personlig utveckling”, ”Make it work – om människors olikheter” ”Ta skit! Och gör det till guld – om feedback och kritik” samt ”Guldläge – om försäljning”.

Hon har en egen föreställning Relationsshowen som nu är ute på turné igen och  har tidigare ofta synts i rutan som favoritexpert hos Filip och Fredrik i Breaking News.  Hon har flera populära  digitala föreläsningar bland annat Starkare tillsammans – hur leda andra i tider av oro och förändring. Annika seglade förra året upp på listan som en av Sveriges Superkommunikatörer och är en av endast tre talare och den enda kvinnan Sverige som fått utmärkelsen Diamond Speaker.  På fritiden tränar hon med sin man och kollega Johan i multisport en uthållighetssport som bygger på lagarbete. Hon coachar även andra multisportlag i samarbete och att vara bäst när det gäller.

Boka Annika R Malmberg och ett peppande och inspirerande evenemang är säkrat! Alla föreläsningar och utbildningar skräddarsys efter dina önskemål.

Läs mer om Annika R Malmberg och hennes föreläsningar i vår exklusiva intervju. Du hittar den här!

Visa föreläsningar med Annika R Malmberg

  Annika R Malmberg föreläsning

  Relationskompassen – 10 knep för ett framgångsrikt samarbete

  När något skaver påverkar det oss på alla plan. Det är svårt att göra ett bra jobb om man är ledsen, irriterad eller nedstämd. En relation ska ge oss kraft att orka med livets alla utmaningar. Alla vill väl ha en arbetskamrat som stöttar när det är tufft, som delar ens glädje och som man ser fram emot att få samarbeta med? Det här är din guide till hur du blir just den arbetskamraten och kollegan.

  Exempel på teman som föreläsningen tar upp:

  • Öka din självinsikt och bli en bättre teammedlem
  • Lär dig mer om era olikheter och bli mer tillfreds med teamet
  • Ha utvecklingssamtal med varandra
  • Lär er prata och förstå varandras språk
  • Bråka så det hjälper, inte stjälper
  • Se varandra med rätt typ av uppmärksamhet

  Annika R Malmberg föreläsning

  Starkare tillsammans – hur leda andra i tider av oro och förändring

  En föreläsning som ger kraft och energi att behålla rätt fokus i tider av oro och förändring. Den ger inspiration att fortsätta arbeta framåt tillsammans. Oavsett om dina medarbetare är på arbetsplatsen eller arbetar på distans. Föreläsningen innehåller bl a:

  • Trovärdighet – Hur vinna respekt och bli den ledare som andra lyssnar till och vill bli coachad av. 
  • Mänskligt beteende. ”Snabbkurs i psykologi” Vad händer egentligen när vi ställs inför förändring. Vanliga reaktioner vid förändring. 
  • Hur vår personlighet och vårt temperament påverkar hur vi agerar när vi ställs inför press och hur vi alla kan öka vår självinsikt för att coacha oss själva i rätt riktning. 
  • Olika tändvätska – att bli medveten om hur du hittar motivationen och vad får dig att tända till. Även hur man definierar arbetsglädje kan skilja sig åt mellan människor.
  • Bli bättre på att ta ansvar för vem vi är och vad vi behöver (och inte behöver) för hjälp av teamet för att underlätta samarbete, förändringsarbete och hitta glädje tillsammans.

  Kan levereras som en inspirerande föreläsning på 45-60-90 min. Det går även att bjuda in till dialog och frågor i chatten som besvaras i slutet. Vid sådana tillfällen kan det behövas att någon från den egna organisationen agerar moderator/administratör/mötesledare. 

  Det går också bra att dela in deltagarna i olika breakoutsessions för diskussion i mindre grupper, och sedan avsluta med att göra en gemensam summering. 

  Annika R Malmberg föreläsning

  Vilken färg är du?

  • I denna föreläsning pratar Annika R Malmberg om olika färger – vilken färg är du eller dina medarbetare och hur ska ni göra för att matcha varandra?
  • Föreläsningen går igenom vad som krävs för att lyckas bli framgångsrik att möta och kommunicera med olika typer av människor. Du kommer du få många bra tips och idéer om hur du och dina medarbetare kan bli ännu bättre på att samarbeta och samverka.

  Annika R Malmberg föreläsning

  Lär dig leda så det märks

  • I denna föreläsning ger Annika R Malmberg dig handfasta tips på hur du kan utveckla ditt ledarskap och därmed få dina medarbetare att prestera bättre.
  • Öka tempot i chefslinjen. Med bra coachning och tydligt ledarskap kan resultaten förbättras. Under ett par timmar får du tips på hur du kan leda så det märks.
  • Du och dina kolleger med ledaransvar kommer att få värdefulla tips och idéer om hur man kan utveckla ledarskapet och få ut ännu mer av medarbetarna. Det finns inga omöjliga människor – det finns bara olika människor som motiveras på olika sätt. Men en sak är säker, alla vill ha ett tydligt ledarskap.

  Annika R Malmberg föreläsning

  Att lyfta varandra – gör varandra bättre

  • Är du en sådan som andra vill ha i sin grupp? I den här föreläsningen utvecklar du din kompetens att samarbeta med alla typer av människor och du lär dig ge konstruktiv feedback till både dig själv och andra. När du lyfter gruppen lyfter du också dig själv!
  • På ett enkelt, roligt och inspirerande sätt visa att när vi lyfter andra, lyfter vi också oss själva. Hela gruppen tjänar på att alla är starka och presterar sitt bästa. Ge konkreta handfasta tips i hur man i en arbetsgrupp kan bli bättre på att ge varandra feedback och nyttja varandras styrkor.
  •  Ett effektivt arbetslag – hur kommer man dit? Få enkla verktyg att utvärdera er egen grupp och få kunskaper om hur teamet kan lyfta.

  Annika R Malmberg föreläsning

  Framgångsrikt samarbete – skapa vinnande team

  • Den här föreläsningen handlar om konflikter på arbetsplatsen och hur du och dina medarbetare ska gå tillväga för att skapa ett vinnande team som hittar lösningar när teamkänslan inte infinner sig.
  • Med mycket humor och stor igenkänningsfaktor visar denna föreläsning hur vi med enkla verktyg kan förbättra samarbetet och samtidigt öka stoltheten för det egna arbetet och gruppens prestationer. Tå tips och idéer om hur vi tillsammans kan skapa en än mer trivsam arbetsmiljö där vi aldrig tappar fokus från de mål vi har satt upp.

  Annika R Malmberg föreläsning

  Tändvätska för hela teamet

  • Få saker kan få en människa så tillfreds som känslan av framgång, men vad är egentligen framgång och hur kommer man dit? Hur definierar man sin egen framgång och lär sig hitta nycklarna till det som kan göra att man verkligen blir stolt över sig själv och det man uträttar både på jobbet och privat. Hur hitta den där glöden som finns inom oss alla?
  • Även det bästa av team kan behöva en nytändning ibland. Annika R Malmberg höjer temperaturen, lär er hitta er inre glöd och ett gemensamt mål. Passar perfekt till nästa kick-off!

  Annika R Malmberg föreläsning

  Framgångsrik feedback

  • Vem har rätt att ge kritik? Vad är viktigt att tänka på när man ska ge feedback? Hur skapar man en trovärdighet som får andra att lyssna på det man vill säga? I den här inspirerande föreläsningen visar Annika R Malmberg på de fallgropar och enorma möjligheter riktigt skicklig feedback för med sig.
  • På ett fartfyllt, underhållande och tankeväckande sätt tydliggör denna föreläsning vad feedback betyder i praktiken och vilka positiva effekter det kan skapa om feedback ges på rätt sätt.

  Annika R Malmberg föreläsning

  Presentationsteknik – skapa goda relationer i alla lägen

  • Här får du redskapen till att nå fram med ditt budskap. Både med hjälp av ditt tal och kroppsspråk.
  • Hur når du fram med ditt budskap? Får du alltid det genomslag du hade tänkt dig? Denna inspirerande föreläsning går igenom retoriska knep, effektiv presentationsteknik och säljande kroppsspråk så att du alltid når fram med ditt budskap.
  • Föreläsningen går igenom grunderna för effektiv retorik och argumentationsteknik samt ett antal centrala faktorer som påverkar mänskligt beteende. Annika visar på skillnader mellan olika personers färger/personprofiler och vad du eller er organisation bör tänka på när ni kommunicerar med olika typer av människor för att nå verkligen nå fram.

  Annika R Malmberg föreläsning

  Framgångsrik försäljning – så lyckas du som säljare

  • Saker som personlighet, inställning, trovärdighet och professionalism är viktiga delar av säljandet. Ju bättre du behärskar dessa saker desto mer framgångsrikt blir ditt säljarbete. I den här föreläsningen med Annika R Malmberg får du lära dig mer om hur du vässar dessa inslag.
  • Föreläsningen ger samtliga medarbetare, med sälj- och kundansvar, praktiska verktyg i hur man med ökad trovärdighet ännu bättre kunna ta hand om kunderna och nå sina säljmål. Föreläsningen kan genomföras som inspirerande föreläsning, eller som en hel- eller halvdagsutbildning. Innehåll och exempel kommer att anpassas efter era behov och er vardag.

  Annika R Malmberg föreläsning

  Skaffa guldläge – så säljer du mer i butik

  • Denna föreläsning är delvis baserad på Annika R Malmbergs uppdaterade bok Guld­läge -­ Så lyckas du som ­säljareEn överlevnadsbok för detaljhandeln.
  • Föreläsningen visar på ett inspirerande och underhållande sätt hur nyblivna säljare snabbt kan få ett positivt försäljningsresultat i butik. Den visar även hur en mer erfaren säljare, med hjälp av unika säljtekniker, enkelt kan fördubbla sin försäljning. När vi nu står inför den största förändringen inom detaljhandeln på århundraden är behovet av en ny anpassad säljträning större än någonsin

  Annika R Malmberg föreläsning

  Kundbemötande som imponerar

  • Lyft ditt kundbemötande till en helt ny nivå genom äkta omsorg och omtanke!
  • Skapa ökad konkurrenskraft med ett kundbemötande som imponerar. Hur man med en äkta omtanke och omsorg om kunderna kan få ökad framgång i alla typer av kundrelationer. Lyft kundvårdsarbetet till en helt ny nivå med hjälp av denna föreläsning!

  Annika R Malmberg föreläsning

  Se klagomål som en gåva

  • Få saker kan imponera så mycket på kunder som en vänlig och generös hantering av reklamationer och klagomål. Lär dig se klagomålet som en fantastisk chans att göra det där lilla extra för kunden, något som kommer att betalas tillbaka mångfalt i form av good-will och trovärdighet.
Annika R Malmberg

Se denna korta presentationsfilm med Annika

ANNIKA R MALMBERG – Är en i särklass unik talare, artist och författare som trollbinder sin publik. Hon utsågs 2019 till en av näringslivets 150 superkommunikatörer. Är en av Sveriges Topp 100 föreläsare 2020, första kvinnan i Sverige som uppnått nivån Diamond Speaker på 110 STEP (tidigare Speakerrating.se) och en av ett fåtal talare som fått utmärkelsen Utmärkt talare – Guld hos chefsnätverket Close.

Till vardags tränar Annika svenskt näringsliv och offentlig förvaltning i ledarskap, team, kundbemötande och sälj.

Boka Annika Malmberg hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Annika R Malmberg

Referenser

Tack för en underbar föreläsning! - En sån energi du bjöd på!!! Och så många små saker du nämnde under de två timmarna du stod på scenen som både är till stor hjälp för mig som chef och för medarbetaren att förstå varandra på rätt sätt. Det har pratats mycket positivt om dig sedan dess! Både privat och på jobbet!

Helena Ringhagen, Best Western Arken Hotel & amp; Art Garden Spa

Best Western

Vill bara tacka för en superinspirerande föreläsning! Säljarna var enormt tacksamma och inspirerade till max efteråt - TACK! Vi alla uppskattade verkligen din proffsighet och enkla och tydliga sätt att förmedla färgspråket, säljteknik och drivkraft. På reflektionspasset vi hade dagen efter kom det fram väldigt mycket olika och bra reflektioner som de gjort, och mycket konkreta tips som alla säljarna ville ta med sig till sin "vardag" och börja jobba med direkt.

Tina Johansson, sales coach, KICKS Sales Coach Organisation

KICKS

Stort tack för din medverkan! Vi har fått mycket uppskattning för arrangemanget! Framför allt tyckte många (alla?) om din föreläsning som både fick oss att skratta och tänka efter och påminnas om att vi alla, med våra olika personligheter, behövs och är en tillgång för helheten. Jag tror nog att det blir mycket prat om färger ett tag framöver... Jag har aldrig fått så många mejl där personal tackar för en bra studiedag tidigare! Än en gång - stort tack!

Inger Thysell, rektor, Sundstagymnasiet Karlstads-Hammarö gymnasieskola

Sundstagymnasiet

Jag njöt verkligen av din föreläsning på Svensk Energis Kundservicedagar - du tog upp väldigt mycket som jag aldrig har kunnat formulera och förklara lika tydligt som du gjorde.

Thomas Kult, kundombudsman, Fortum

Fortum

Jag har endast hört positiva kommentarer från deltagarna. Det är mycket ovanligt att inte ens de genuint "blå" hittar något att anmärka på!

Mats Andersson, administrativ chef, Västerås stad

Västerås stad

Stort tack för den fantastiskt inspirerande föreläsningen igår. Det gick över förväntan – trots att förväntingarna låg väldigt högt redan från början! ALLA som jag pratade med tyckte att det var väldigt bra och att de blev väldigt motiverade och inspirerade. Extra tack för att du hade anpassat det till våra behov – det uppskattades att du hade läst på om Glitter OCH att du t.o.m. hade besökt våra butiker. Det enda negativa jag har hört var att det tog slut för fort – alltså att vi hade bokat dig så kort tid - de hade kunnat fortsätta lyssna på dig en hel dag!

Milla Skoog, HR-specialist, Glitter

Glitter

Fantastiskt varm och generös, rolig och lärorik. Alla pratade vidare om det under hela helgen och skojade och pratade vidare om exemplen Annika gav.

Therese Näs

Combimix AB

Fått mycket positiv feedback från deltagare på plats. Innehållet kände man igen men det var packeterat på ett nytt bra sätt. Fanns en energi och förmåga att hålla deltagarna intresserade trots digitalt och det är inte det lättaste. Mycket nöjda!

Jonas Nilsson, HR Chef

Jeeves Information Systems AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Annika R Malmberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Annika R Malmberg
Annika R Malmberg

5 av 5 stjärnor

Stort tack för den fantastiskt inspirerande föreläsningen igår. Det gick över förväntan – trots att förväntingarna låg väldigt högt redan från början! ALLA som jag pratade med tyckte att det var väldigt bra och att de blev väldigt motiverade och inspirerade. Extra tack för att du hade anpassat det till våra behov – det uppskattades att du hade läst på om Glitter OCH att du t.o.m. hade besökt våra butiker. Det enda negativa jag har hört var att det tog slut för fort – alltså att vi hade bokat dig så kort tid - de hade kunnat fortsätta lyssna på dig en hel dag!

Föreläsningsämnen med Annika R Malmberg