Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Relationsexpert som guidar dig till framgång och förståelse om dig själv och andra

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg

Inspiratör och föreläsare som ger handfasta tips i kommunikation och hur man bygger broar mellan människor!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Stort tack för den fantastiskt inspirerande föreläsningen igår. Det gick över förväntan – trots att förväntingarna låg väldigt högt redan från början! ALLA som jag pratade med tyckte att det var väldigt bra och att de blev väldigt motiverade och inspirerade. Extra tack för att du hade anpassat det till våra behov – det uppskattades att du hade läst på om Glitter OCH att du t.o.m. hade besökt våra butiker. Det enda negativa jag har hört var att det tog slut för fort – alltså att vi hade bokat dig så kort tid - de hade kunnat fortsätta lyssna på dig en hel dag!

Därför ska du boka en Annika R Malmberg föreläsning

 • Annikas föreläsningar ger betydande tänkvärdheter, specialiserade inom kommunikation, samarbete och ledarskap.
 • Få kan som Annika på ett så underhållande sätt beskriva människors olikheter och med sådan humor och värme visa hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du. 
 • En föreläsning med Annika R Malmberg är ett värdefullt bidrag till din organisation.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Annika R Malmberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Annika

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Annika tänder den där gnistan som får oss att vilja lära oss mer om oss själva och andra. Allt för att må bättre, men också för att få våra relationer att fungera. Med träffsäkra exempel visar hon hur man kan omvandla motgångar till något positivt. Boka en av landets mest populära föreläsare som har inspirerat och motiverat tusentals människor – ledare, medarbetare, arbetsgrupper och säljare – till framgång, både hemma och på jobbet!

Därför ska du boka en Annika R Malmberg föreläsning

 • Annikas föreläsningar ger betydande tänkvärdheter, specialiserade inom kommunikation, samarbete och ledarskap.
 • Få kan som Annika på ett så underhållande sätt beskriva människors olikheter och med sådan humor och värme visa hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du. 
 • En föreläsning med Annika R Malmberg är ett värdefullt bidrag till din organisation.

Annika R Malmberg är relationsexperten som gjort sig känd för sitt unika sätt att trollbinda en publik. Med en blandning av föreläsning och rent artisteri, alltid med topputvärderingar, räknas hon idag som en av landets i särklass mest eftertraktade talare.

I sina föreläsningar bjuder Annika på träffsäkra och underhållande tolkningar av människors olikheter och de krockar som kan uppstå när vi ska försöka komma överens. Hon ger handfasta tips och verktyg på hur man kan skapa fungerande relationer med alla som inte är som du. Hon pratar om samarbete, kommunikation, motivation, självledarskap och hur alla (oavsett temperament och personlighet) har rätt att må bra på jobbet. Men att vi behöver bli bättre på att förstå hur olika vi är för att just alla ska kunna må bra. 

Med historier hämtade ur vardagen och ett träffande bildspråk som får deltagarna att skratta högt, lär Annika oss samtidigt att förstå oss själva och varandra bättre, samarbeta mer effektivt och bli skickligare ledare och säljare. Du får ta del av en engagerande föreställning, en show, med massor av varm humor och högt tempo.

Med sin yrkesbakgrund som bådesäljare och ledare (och utbildare inom samma områden) kan hon även på ett fängslande och initierat sätt föreläsa om försäljning och ledarskap, och hur man tar sig igenom motgångar och alla typer av svårigheter. Exemplen är många och flera vittnar om att de efter en föreläsning med Annika blev så inspirerade att defaktiskt gick hem och gjordesaker annorlunda. Och fick resultat.

Annika R Malmberg har skrivit fem böcker: ”Relationskompassen – 10 knep för att inte tappa bort varandra”, ”Tändvätska – om personlig utveckling”, ”Make it work – om människors olikheter” ”Ta skit! Och gör det till guld – om feedback och kritik” samt ”Guldläge – om försäljning”.

Hon har en egen hyllad föreställning Relationsshowen. Annika har blivit utsedd till som en av Sveriges Superkommunikatörer och är en av ett fåtal talare och den enda kvinnan Sverigesom fått utmärkelsen Diamond Speaker. På fritiden tränar hon med sin man och kollega Johan i multisport en uthållighetssport som bygger på lagarbete. Hon coachar även andra multisportlag i samarbete och att vara bäst när det gäller.

Boka Annika R Malmberg och ett peppande och inspirerande evenemang är säkrat! Alla föreläsningar och utbildningar skräddarsys efter dina önskemål.

Läs mer om Annika R Malmberg och hennes föreläsningar i vår exklusiva intervju. Du hittar den här!

Visa föreläsningar med Annika R Malmberg
Annika R Malmberg föreläsning

Lyfta varandra – så blir vi starka tillsammans

Tips för självledarskap och personlig utveckling som stärker dig och teamet

Hur kan vi tillsammans skapa en arbetsplats för framtiden där vi alla kan trivas, må bra och utvecklas.

Det handlar om att bli påmind om våra olikheter och hur vi kan bli bättre på att ge kraft och energi till varandra, hur använda feedback på ett stärkande sätt och ta ansvar för vem vi är och vad vi behöver för att vi alla ska fungera på allra bästa sätt på jobbet.  Men också hur vi kan bli bättre på att nyttja varandras styrkor, även om vi inte jobbar i samma grupp eller på samma avdelning. Det handlar om att bygga ett lag – en avdelning trots att vi består av olika delar – och få alla att känna att vi gör den här resan tillsammans. Genom att ta ansvar för vem vi är och vad vi behöver (och inte behöver) av varandra underlättar vi samarbete, förändringsarbete och det blir lättare att hitta glädjen tillsammans.

Dessutom kommer Annika dela med sig av sina bästa tips för hur man stärker gruppen och får den att hålla under lång tid framöver, som:

 • hur vi kan bli bättre på att skapa möten som passar alla?
 • hur hittar man sin tändvätska?
 • hur  ger man varandra något så praktiskt som sin bruksanvisning?

Allt för att gruppen, samarbetet och individen ska hålla på sikt.

Få kan som Annika på ett så underhållande och inspirerande sätt beskriva hur man i en grupp kan bli ännu bättre på att samarbeta genom att lära känna varandra, men hon inspirerar inte bara, hon delar även med sig av några av de allra mest kraftfulla verktygen som finns för att på riktigt stärka teamet och gruppen.

Annika R Malmberg föreläsning

Hur leda andra i tider av oro och förändring

En föreläsning som ger kraft och energi att behålla rätt fokus i tider av oro och förändring. Den ger inspiration att fortsätta arbeta framåt tillsammans. Oavsett om dina medarbetare är på arbetsplatsen eller arbetar på distans. Föreläsningen innehåller bl.a:

 • Trovärdighet – Hur vinna respekt och bli den ledare som andra lyssnar till och vill bli coachad av. 
 • Mänskligt beteende. ”Snabbkurs i psykologi” Vad händer egentligen när vi ställs inför förändring. Vanliga reaktioner vid förändring. 
 • Hur vår personlighet och vårt temperament påverkar hur vi agerar när vi ställs inför press och hur vi alla kan öka vår självinsikt för att coacha oss själva i rätt riktning. 
 • Olika tändvätska – att bli medveten om hur du hittar motivationen och vad får dig att tända till. Även hur man definierar arbetsglädje kan skilja sig åt mellan människor.
 • Bli bättre på att ta ansvar för vem vi är och vad vi behöver (och inte behöver) för hjälp av teamet för att underlätta samarbete, förändringsarbete och hitta glädje tillsammans.
Annika R Malmberg föreläsning

Framgångsrik feedback – Ta skit! Och gör det till guld

 • Vem har rätt att ge kritik? Vad är viktigt att tänka på när man ska ge feedback? Hur skapar man en trovärdighet som får andra att lyssna på det man vill säga? I den här inspirerande föreläsningen visar Annika R Malmberg på de fallgropar och enorma möjligheter riktigt skicklig feedback för med sig.
 • På ett fartfyllt, underhållande och tankeväckande sätt tydliggör denna föreläsning vad feedback betyder i praktiken och vilka positiva effekter det kan skapa om feedback ges på rätt sätt.
Annika R Malmberg föreläsning

Framgångsrik försäljning – så lyckas du som säljare

 • Saker som personlighet, inställning, trovärdighet och professionalism är viktiga delar av säljandet. Ju bättre du behärskar dessa saker desto mer framgångsrikt blir ditt säljarbete. I den här föreläsningen med Annika R Malmberg får du lära dig mer om hur du vässar dessa inslag.
 • Föreläsningen ger samtliga medarbetare, med sälj- och kundansvar, praktiska verktyg i hur man med ökad trovärdighet ännu bättre kunna ta hand om kunderna och nå sina säljmål. Föreläsningen kan genomföras som inspirerande föreläsning, eller som en hel- eller halvdagsutbildning. Innehåll och exempel kommer att anpassas efter era behov och er vardag.
Annika R Malmberg föreläsning

Kundbemötande som imponerar

 • Lyft ditt kundbemötande till en helt ny nivå genom äkta omsorg och omtanke!
 • Skapa ökad konkurrenskraft med ett kundbemötande som imponerar. Hur man med en äkta omtanke och omsorg om kunderna kan få ökad framgång i alla typer av kundrelationer. Lyft kundvårdsarbetet till en helt ny nivå med hjälp av denna föreläsning!
Annika R Malmberg

Se denna korta presentationsfilm med Annika

ANNIKA R MALMBERG – Är en i särklass unik talare, artist och författare som trollbinder sin publik. Hon utsågs 2019 till en av näringslivets 150 superkommunikatörer. Är en av Sveriges Topp 100 föreläsare 2020, första kvinnan i Sverige som uppnått nivån Diamond Speaker på 110 STEP (tidigare Speakerrating.se) och en av ett fåtal talare som fått utmärkelsen Utmärkt talare – Guld hos chefsnätverket Close.

Till vardags tränar Annika svenskt näringsliv och offentlig förvaltning i ledarskap, team, kundbemötande och sälj.

Boka Annika Malmberg hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Annika R Malmberg

Referenser

Tack för en underbar föreläsning! - En sån energi du bjöd på!!! Och så många små saker du nämnde under de två timmarna du stod på scenen som både är till stor hjälp för mig som chef och för medarbetaren att förstå varandra på rätt sätt. Det har pratats mycket positivt om dig sedan dess! Både privat och på jobbet!

Helena Ringhagen, Best Western Arken Hotel & amp; Art Garden Spa

Best Western

Vill bara tacka för en superinspirerande föreläsning! Säljarna var enormt tacksamma och inspirerade till max efteråt - TACK! Vi alla uppskattade verkligen din proffsighet och enkla och tydliga sätt att förmedla färgspråket, säljteknik och drivkraft. På reflektionspasset vi hade dagen efter kom det fram väldigt mycket olika och bra reflektioner som de gjort, och mycket konkreta tips som alla säljarna ville ta med sig till sin "vardag" och börja jobba med direkt.

Tina Johansson, sales coach, KICKS Sales Coach Organisation

KICKS

Stort tack för din medverkan! Vi har fått mycket uppskattning för arrangemanget! Framför allt tyckte många (alla?) om din föreläsning som både fick oss att skratta och tänka efter och påminnas om att vi alla, med våra olika personligheter, behövs och är en tillgång för helheten. Jag tror nog att det blir mycket prat om färger ett tag framöver... Jag har aldrig fått så många mejl där personal tackar för en bra studiedag tidigare! Än en gång - stort tack!

Inger Thysell, rektor, Sundstagymnasiet Karlstads-Hammarö gymnasieskola

Sundstagymnasiet

Jag njöt verkligen av din föreläsning på Svensk Energis Kundservicedagar - du tog upp väldigt mycket som jag aldrig har kunnat formulera och förklara lika tydligt som du gjorde.

Thomas Kult, kundombudsman, Fortum

Fortum

Jag har endast hört positiva kommentarer från deltagarna. Det är mycket ovanligt att inte ens de genuint "blå" hittar något att anmärka på!

Mats Andersson, administrativ chef, Västerås stad

Västerås stad

Stort tack för den fantastiskt inspirerande föreläsningen igår. Det gick över förväntan – trots att förväntingarna låg väldigt högt redan från början! ALLA som jag pratade med tyckte att det var väldigt bra och att de blev väldigt motiverade och inspirerade. Extra tack för att du hade anpassat det till våra behov – det uppskattades att du hade läst på om Glitter OCH att du t.o.m. hade besökt våra butiker. Det enda negativa jag har hört var att det tog slut för fort – alltså att vi hade bokat dig så kort tid - de hade kunnat fortsätta lyssna på dig en hel dag!

Milla Skoog, HR-specialist, Glitter

Glitter

Fantastiskt varm och generös, rolig och lärorik. Alla pratade vidare om det under hela helgen och skojade och pratade vidare om exemplen Annika gav.

Therese Näs

Combimix AB

Fått mycket positiv feedback från deltagare på plats. Innehållet kände man igen men det var packeterat på ett nytt bra sätt. Fanns en energi och förmåga att hålla deltagarna intresserade trots digitalt och det är inte det lättaste. Mycket nöjda!

Jonas Nilsson, HR Chef

Jeeves Information Systems AB

"Hon var grym!!! Gestaltade de olika färgerna på ett roligt och lärorikt sätt. ", "Verkligen bra och matnyttigt att ha med sig för att veta hur olika människor fungerar, reagerar och agerar.", "Tyckte att det var lättsamt, kul och inspirerande att jobba vidare med", "Mycket intressant och tankeväckande föredrag, eller rättare sagt, performance!", "Väldigt bra föreläsare och ämne, och extra snyggt med en patientberättelse. Har redan läst en av böckerna", "Superrolig föreläsning, väldigt träffsäkert och mycket igenkänning! Skrattade massor.", "Du kan hälsa att det var en fantastisk föreläsning som man dra nytta av i alla relationer och inte bara på jobbet.", "Mycket bra och även rolig föreläsare. Bra också med grupparbete där vi intog olika roller.", "Jag tycker att det var en mycket bra föreläsning! Hon höll ett bra tempo och det blev inte en enda ”tråkig” stund, kunde hålla mig alert och tyckte att det var en underhållande föreläsning! Bra med olika perspektiv, att vi har alla färger och att vi alla är olika men bidrar på vårt sätt!"

Anställda

Capio
Skicka en icke-bindande förfrågan på Annika R Malmberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Annika R Malmberg
Annika R Malmberg

5 av 5 stjärnor

Stort tack för den fantastiskt inspirerande föreläsningen igår. Det gick över förväntan – trots att förväntingarna låg väldigt högt redan från början! ALLA som jag pratade med tyckte att det var väldigt bra och att de blev väldigt motiverade och inspirerade. Extra tack för att du hade anpassat det till våra behov – det uppskattades att du hade läst på om Glitter OCH att du t.o.m. hade besökt våra butiker. Det enda negativa jag har hört var att det tog slut för fort – alltså att vi hade bokat dig så kort tid - de hade kunnat fortsätta lyssna på dig en hel dag!

Föreläsningsämnen med Annika R Malmberg