Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue
Henrik Widegren föreläsning - Medicinens sjuka historia - Läkare

Henrik Widegren

Läkare och artist med underhållande och allmänbildande föreläsningar som blandar humor med forskning

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Henrik Widegren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Henrik Widegren är läkare, föreläsare, artist och låtskrivare uppmärksammad för sina humoristiska och allmänbildande föredrag. Idag ser vi också honom som panelmedlem i SVT:s "Fråga Lund" där han är med och svarar på vetenskapliga frågor, ofta som egenskap av läkare. En Henrik Widegren föreläsning kan handla om allt från att varför vi bör skratta mer och hur vi bör använda vår röst, till medicinens sjuka historia de senaste 5000 åren. Boka en underhållande och lärorik Henrik Widegren föreläsning idag hos oss på Athenas!

Därför ska du boka en Henrik Widegren föreläsning:

 • Hans föreläsningar har blivit hyllade av såväl skribenter som åhörare för hans sett att kombinera sitt artisteri med sin humor, kunskap och allmänbildning.
 • Du kommer gå ifrån föreläsningen med ökad kunskap, ett leende på läpparna och ett härligt minne
 • Henrik kan kombinera föreläsningar med sånger och gitarrspel för att förhöja kvällen lite extra!

Henrik Widegren har många bollar i luften. Han spelar och frontar i bandet ”Verklighetens folk”, skriver och spelar under eget namn med sitt senaste album ”Du är inte frisk. Du är bara inte tillräckligt undersökt.” som kom ut 2017. Utöver musiken föreläser han, är med i TV och arbetar som läkare. Enda sedan studieåren i Lund har han gillat spex, musik, teater och musikal.

Henrik är läkare med expertis inom öron-näsa-hals. Detta märks i hans föreläsningar när han talar om effekten av att skratta, röstens betydelse och medicinens och sjukhusets historia. Oavsett vilket ämne du vill höra Henrik Widegren föreläsa om så är han alltid en inspirerande, underhållande och glädjespridande röst! Han föreläsningar bygger alltid forskning och studier blandat med hans egna erfarenheter som läkare.

Boka en Henrik Widegren föreläsning idag hos oss på Athenas!

Foto: Jessica Widegren

Visa föreläsningar med Henrik Widegren

  Henrik Widegren föreläsning

  Skratt – inget man skojar bort

  • En del anser att humor bara är på skoj. Men kliniska studier visar att skratt ökar energiförbränningen, minskar risken för högt blodtryck och hjärtsjukdom, förbättrar immunförsvaret och kan förebygga utbrändhet. Och dessutom är det ju roligt att skratta!
  • Denna Henrik Widegren föreläsning visar på skrattets effekter på ett konkret, pedagogiskt och underhållande sätt.

  Henrik Widegren föreläsning

  Rösten hörs mer än orden

  • En människas röst är så självklar att vi knappt hör den. Men rösten spelar större roll än de flesta tror. Rösten avslöjar bland annat ålder, stress, samhällsklass och utseende. Rösten påverkar hur vi bemöts och vår förmåga att kommunicera.
  • Detta föredrag med Henrik Widegren ger ett medicinsk, humanistiskt, psykologiskt och sociologiskt perspektiv på rösten. Han ger även tips på hur man kan använda sin röst bättre.

  Henrik Widegren föreläsning

  Medicinens sjuka historia

  • 5000 år av medicinhistoria på ett kul sätt. Från Hippokrates till Dr Google, från pest till kolera, från åderlåtning till oral galvanism.
  •  Denna Henrik Widegren föreläsning har både prat och sång, och handlar om sjukvården genom tiderna och alla galna saker som har gjorts (och fortfarande görs). Sjukvården har inte alltid varit hälsosam.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Henrik Widegren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Henrik Widegren