Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue
Özz Nûjen (foto Robert Eldrim) - Komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare

Özz Nûjen

Komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Özz Nûjen

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Få har lika bred erfarenhet som Özz Nûjen. Han har medverkat i otaliga tv- och radioprogram, skådespelat både i filmer och på teaterscener över hela landet. Dessutom har han varit en frontfigur och drivande faktor för svensk humor. Med vass komik, stort mod och en oförmåga att hålla tyst får han oss att både skratta och gråta när han riktar ljuset mot just de ämnen vi helst blundar för. Boka en rolig, lärorik och berörande föreställning här hos Athenas!

Özz Nûjen testade standup för första gången 1999, och sedan dess har det bara rullat på. I dag är han en av våra mest älskade komiker som har prisats för sitt arbete med humor, mot främlingsfientlighet och för mångfald – verklig mångfald.

På radio har Özz Nûjen lett bland annat “Morgonpasset i P3”, “Özz i P1” och sommarpratat två gånger i P1. På tv har vi kunnat se honom i flera filmer och serier, bland annat i “Wallander – Skytten”, “Anna Holt”, “Tusenbröder” och SVT-serien “Äkta människor” som sålts till över 50 länder. Dessutom har han författat manus och stått på otaliga scener över hela landet både som skådespelare och som hyllad komiker.

“Årets manliga komiker 2014” och Eldh Ekblands fredspris är bara två av många priser Özz Nûjen belönats med under åren. Humorpriser tack vare hans sällsynt vassa komiska talang och fredsutmärkelser för hans brinnande engagemang för allas lika värde – oavsett etnicitet, kön, religion, ålder, utseende och sexuella läggning. I hans föreläsning “Mångfald eller enfald?” kombinerar han skickligt båda delarna.

Özz Nûjen vågar tala om allt mellan himmel och jord, ingenting är för stort eller smått och han är verkligen inte rädd för att det ska bli “dålig stämning”. Han vet nämligen precis hur man lättar upp den igen.

Boka Özz Nûjen och få en proffsig entertainer till ditt nästa evenemang! Han kan bokas som föreläsare, komiker, skådespelare, konferencier eller moderator.

Foto: Robert Eldrim

Visa föreläsningar med Özz Nûjen

  Mångfald eller enfald?

  • Hur ser det ut i Sverige i dag och hur ser det ut om några år? Hur fungerar framgångsrika företag, vilka är våra medarbetare och leverantörer? Vem köper våra produkter om tio år? Det kan ibland vara svårt att se möjligheterna, speciellt när allting förändras så snabbt i dagens läge. Kan inte allt bara få vara som vanligt?
  • Med humorns hjälp guidar Özz Nûjen dig till att våga tänka om och – kanske om du är redo – byta ut fördomar mot kunskap och en förmåga att se nya möjligheter.
  • “Vanlig” mångfald handlar oftast om etnisk mångfald, men Özz Nûjen vill ta det ett steg längre. Han vill ha “verklig” mångfald i arbetslivet. Ett arbetsliv som inkluderar kvinnor, HBT-människor, äldre, rörelsehindrade, smala, överviktiga, invandrare, m.m. Märker du? Plötsligt blev alla dessa en majoritet, trots att det talas om minoritetsfrågor!
  • Allt förändringsarbete börjar med en förändring i tanken. När man städar bort fördomar och fastlåsta uppfattningar finns det plötsligt plats för nya tankar. Nya tankar som kan öppna för helt nya möjligheter!
  • Özz Nûjen lär oss utnyttja det att vi alla är olika, tänker olika och visar hur vi kan ta vara på de möjligheter det faktiskt för med sig. Att kunna skapa en arbetsplats som präglas av verklig mångfald är inte bara bra för individen, men en ren nödvändighet för företag, organisationer och myndigheter som vill lyckas även i framtidens globala värld.
  • Längd: ca 60 min
Skicka en oförpliktande förfrågan på Özz Nûjen

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Özz Nûjen