Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Skapa tillväxt genom att göra verksamheter mer tillgängliga

Lars-Göran Wadén föreläsning

Lars-Göran Wadén

Rådgivare inom tillgänglighet som förklarar vikten och vinn-vinn situationen av att verksamheter gör sig mer tillgängliga.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Lars-Göran Wadén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lars-Göran Wadén brinner för tillgänglighet. Han är född med osteoporos, benskörhet, och använder sig därför av rullstol. Sedan många år tillbaka hjälper han allt från kommuner, landsting och regioner till myndigheter, företag och föreningar att skapa tillväxt genom att göra verksamheter mer tillgängliga. Många ser byggandet av en ramp som en kostnad, men Lars-Göran Wadén menar att det tvärtom lönar sig på sikt – en helt ny kundgrupp skulle som genom ett trollslag få möjlighet att själva ta sig in. Boka en Lars-Göran Wadén föreläsning i dag!

Därför ska du boka Lars-Göran Wadén

 • Lars-Göran Wadén är en skicklig och underhållande föreläsare som blandar egna erfarenheter som rullstolsanvändare med konkret fakta.
 • Lars-Göran Wadén lyfter viktiga frågor om tillgänglighet som har möjligheten att förändra människors liv och att skapa tillväxt som gynnar såväl privatpersoner som företag och organisationer.
 • Föreläsningarna ger inspiration, är underhållande, lärorika och ger dig konkreta verktyg.

Det handlar inte bara om personer med funktionsnedsättning. Under en Lars-Göran Wadén föreläsning inser du vilka enorma möjligheter du både får och ger genom att göra enkla åtgärder. Tillgänglighetsfrågan lyfts från att vara funktionshinderpolitik till att bli en fråga om mänskliga rättigheter.

Lars-Göran Wadén är en flitig debattör, engagerad i Boverkets samråd med funktionshinderrörelsen, författare till boken ”Livet rullar vidare” och driver ett företag med samma namn. Han är först i Sverige att i domstol testa den nya lagen från 2015 som betraktar otillgänglighet som diskriminering. En lag som påverkar dig – och han berättar gärna hur.

Bemötandefrågor är heta just nu och många tar fram bemötandeguider. Under en Lars-Göran Wadén föreläsning om bemötandefrågor vänder han ut och in på frågan om det verkligen behövs en instruktionsbok för gående i hur de ska bemöta personer som sitter i en stol med hjul.

Vill du veta mer om bemötande? Vill du veta hur tillgänglighet kan skapa tillväxt? Vad innebär diskrimineringslagen i praktiken för dig och din verksamet? Boka en underhållande och lärorik Lars-Göran Wadén föreläsning! Ingen lämnas oberörd.

Ta del av tips från Lars-Göran Wadén redan nu i vår tankeväckande intervju! Du hittar den här.

Foto: Linnea Bengtsson

Visa föreläsningar med Lars-Göran Wadén

  Lars-Göran Wadén föreläsning

  Hur bemöter man en person med funktionsnedsättning?

  • Heter det handikappad, funktionsvarierad eller funktionsnedsättning? Är Lars-Göran rullstolsburen, rullstolsanvändare eller hjulbent? En humoristisk, provokativ och mycket annorlunda djupdykning i hur man bemöter en person som rullar istället för att gå.
  • När Lars-Göran Wadén tar upp bemötandefrågor förvandlas föreläsningen stundtals en standup-show. Med träffsäker ironi vänder han fullkomligt ut och in på vad som är ett bra och dåligt bemötande. Är bemötandeguider exempelvis rätt väg att gå? Behöver vi verkligen en instruktionsbok för hur vi ska behandla en person som sitter i en stol med fyra hjul?
  • Programmet innehåller förstås inte bara humor. När Lars-Göran Wadén berättar om personliga upplevelser ur livet lämnas ingen oberörd. Han avger sin kärleksförklaring till frun med hjälp av godis och berättar hur omvärlden kan se på honom i rullstol som pappa till sin fyraårige son. Har du någon gång funderat över hur du ska bemöta en person med funktionsnedsättning? Då måste du ta tillfället att lyssna en Lars-Göran Wadén föreläsning!

  Lars-Göran Wadén föreläsning

  Tillgänglighet skapar tillväxt

  • Visste du att tillgänglighet skapar tillväxt? Den som arbetar med att göra sin verksamhet mer tillgänglig för fler personer med funktionsnedsättning kan på sikt räkna med att öka sin omsättning radikalt. Men hur gör man?
  • Föreläsningen ger Inspiration och motivation att skapa mer tillgänglighet för fler. Du får lära dig arbeta rätt med tillgänglighetsfrågor för att skapa en attraktivare miljö och en verksamhet som får tillväxt. Mer tillgänglighet för fler kan öka din omsättning radikalt.
  • I snart 10 år har Lars-Göran Wadén hjälpt kommuner, landsting, regioner, företag och föreningar att göra sina verksamheter mer tillgängliga – och mer lönsamma. Hela föreläsningen går helt enkelt ut på att du får hjälp så din verksamhet växer. Och med hjälp av inspirerande personliga berättelser visar han också hur dumt otillgänglighet kan vara. Efter att ha lyssnat på Lars-Göran Wadén har du fått verktyg och en mängd smarta, konkreta tips till hur du lätt kan plocka bort alla s.k. “enkelt avhjälpta hinder” och mycket mer.

  Lars-Göran Wadén föreläsning

  Från Enkelt avhjälpta hinder till Universell design

  • En historielektion om tillgänglighet. De senaste 20 åren av funktionshinderpolitik från Enkelt avhjälpta hinder till dagens Universell design. Du får mängder av konkreta verktyg för att ta bort Enkelt avhjälpta hinder och fördjupad kunskap om vad Universell design egentligen är.

  Lars-Göran Wadén föreläsning

  Så här skapar du tillgänglig kultur

  • Du lär dig allt om Kulturrådets krav på tillgänglighet för utbetalning av statliga kulturbidrag. Samtidigt får du mängder av tips på hur kultur kan göras mer tillgänglig för fler, både för publik och aktiva kulturutövare.
  • Lars-Göran berättar också hur han skapade Sveriges mest tillgängliga teaterföreställning.

  Lars-Göran Wadén föreläsning

  Diskrimineringslagen i praktiken

  • Från och med den första januari 2015 har vi en ny lag i Sverige som betraktar otillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar som diskriminering. En lag som påverkar allt från den enskilda entreprenören till stora statliga organisationer. Ett dygn efter att lagen hade klubbats igenom var Lars-Göran Wadén den första i Sverige att testa lagen genom en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen. Varför? Och hur gick det?
  • En inspirerande Lars-Göran Wadén föreläsning där du får lära dig allt du och din verksamhet behöver veta om den nya lagen. Även när det handlar om lagtexter lyckas Lars-Göran Wadén göra det både lättsamt, underhållande och lärorikt genom att sätta lagen direkt i vardagliga sammanhang och visa vilka konsekvenser den har för just dig.
  • Med humor och provokation delar Lars-Göran Wadén med sig av sina personliga erfarenheter av att vara i kontakt med Näringslivsdepartementet som skrivit lagen, Diskrimineringsombudsmannen och regeringens demokratiminister. En lättsam historia om två innehållsrika år som inte lämnar någon oberörd.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Lars-Göran Wadén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Lars-Göran Wadén