Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05

Drömmen om ett mer öppet och tillåtande samhälle

Jesper Odelberg (foto Peter Muld) - Komiker, estradör, musiker och debattör

Jesper Odelberg

Komiker, artist och debattör med föreläsningar om de fördomar han mött som rullstolsburen och sin unika livsresa.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Jesper Odelberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Jesper Odelberg har figurerat i många olika sammanhang; som komiker, skådespelare, estradör, debattör, musiker, politiker och föreläsare. På 90-talet slog han igenom som ståuppkomiker, och blev därmed unik i Sverige. Ända sedan dess har han underhållit på scener runt om i landet och han har blivit ett ansikte utåt mot diskriminering av alla de slag. Han är känd för sin svarta humor, sina träffsäkra kommentarer och för att vara mycket självutlämnande.

I över två decennier har Jesper Odelberg levererat träffsäker humor och samhällskritik – ofta i kombination – runt om i Sverige. Han jobbar outtröttligt för allas lika värde och får oss att få syn på våra egna fördomar på ett underhållande sätt.

Jesper Odelberg slog igenom på allvar år 1997 som ståuppkomiker i “Släng dig i brunnen”. Över en natt gick hans namn från att vara relativt okänt till att vara på allas läppar. Tusentals ringde och skrev efter framträdandet och ville se mer av denne träffsäkre, elake, utmanande och självutlämnande komiker, som trots sin vassa tunga visade stor kärlek och värme för de utsatta och svaga.

Många avrådde Jesper Odelberg från att söka sig in på artisteriet – en bana som är svår nog utan den cp-skada han har – men med facit i hand kan man lugnt säga att han har motbevisat sina skeptiker gång på gång. Han har spelat in album, turnerat med Bohuslän Big Band och Jesper Odelberg Band med flera egenskrivna låtar, medverkat i filmer och i teaterroller, bland annat på Göteborgs stadsteater i pjäsen “Att begära tre systrar”.

Utöver att jobba som ståuppkomiker och artist har Jesper Odelberg länge varit aktiv i samhällsdebatten, där han talar för ett mer tolerant och tillgängligt samhälle.

Upplev vass, träffsäker standup i äkta Jesper Odelberg-stil eller hör ett tankeväckande föredrag om hans inspirerande livshistoria.

 

Foto: Peter Muld

Visa föreläsningar med Jesper Odelberg

  Roligare än så här blev det inte

  • Jesper Odelberg är ståuppkomiker, musiker, estradör, tv-profil, debattör och ett ansikte utåt för jämlikhet och mot rasism, sexism, funkofobi och homofobi. När han klev in i den svenska artistvärlden blev han unik.
  • I det här föredraget berättar Jesper Odelberg om de fördomar han har mött som rullstolsburen scenpersonlighet, om drömmen om ett öppnare och mer tillgängligt samhälle och om sin gripande och unika livsresa.
  • Föredraget skräddarsys efter dina önskemål och behov!

  Standup

  • Han är smalare än Buddha, rikare än Jesus och mer avbildad än Mohammed. Jesper Odelberg har hållit på med standup i över 20 år.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Jesper Odelberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Jesper Odelberg