profile-cover-generic-05

Lär ut om hjärnan och psykologin bakom hur vi lär, motiveras och upprätthåller psykisk hälsa.

Anna Tebelius Bodin, författare, föreläsare,

Anna Tebelius Bodin

Pedagog, föreläsare och författare som gör komplexa teorier om hjärnan till praktisk hjälp i vardagen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

4.75 av 5 stjärnor

Jättebra föreläsning med många bra tips. Lättsam men ändå djup och engagerande. Något alla pedagoger borde lyssna på!

Rose-Marie Rosendahl - Kalix Folkhögskola Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Tebelius Bodin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anna Tebelius Bodin är en pedagog, föreläsare och författare. Hon gör komplexa teorier om hjärnan till praktisk hjälp i vardagen. Det är konkret, vetenskapligt och berörande. Anna har assisterat forskning under sina Masterstudier i psykologi vid Harvard University. Hon har undervisat, utbildat och föreläst i Sverige och utomlands i över 15 år och gjort 800+ föreläsningar. Hon har även skrivit ett antal böcker om hjärnan och inlärning. Hennes föreläsningar ger såväl energi som insikter och en mental goodie-bag som inte lämnar någon oberörd.

Därför ska du boka Anna Tebelius Bodins föreläsning

 • Med vetenskaplig grund formar hon konkreta strategier för hur vi kan ta oss an de nya utmaningar som digitaliseringen erbjuder.
 • Hennes föreläsningar är lika kända för sitt intresseväckande innehåll som för hennes pedagogiska sätt att beröra deltagarna.
 • Anna uppskattas hos publiken för sin höga kompetens, inspirerande ton och sin förmåga att hjälpa deltagare att förändra sitt sätt att tänka. Ett fokus på psykologin bakom hur vi lär och motiveras att tänka.

Anna Tebelius Bodin är en uppskattad föreläsare som talar om hjärnan. Med berörande pedagogik tar hon upp psykologin bakom hur vi lär, motiveras och upprätthåller psykisk hälsa. Sedan forskningsprojekt och examen från Harvard University 2004 har hon föreläst runt om i hela Sverige och utomlands. Utgångspunkten är alltid hjärnan, men varje teori kopplas till realiteterna i vardagen. Det är konkret, tankeväckande och berörande. Tempot är högt och interaktionen med deltagarna gör varje utbildning till ett direkt exempel på att det som förmedlas också fungerar.

Anna drivs av att höja ambitionen för hur vi arbetar effektivt och faktiskt åstadkommer förändringar i långtidsminnet. Hon vill att ansträngningar ska generera faktiska resultat och minska stressen. För att komma närmare deltagarna ger hon alternativ till traditionella presentationsformer. Hon sticker också hål på spridda myter om hjärnan, motivation och psykisk hälsa.

En populär författare som bland annat skrivit böckerna ”Lär dig mer på kortare tid”, ”101 tips för framgångsrika studier” och under 2017 kom hennes fjärde bok som hon även föreläser kring – ”Vad varje pedagog bör veta – om hjärnan, inlärning och motivation”. Den vänder sig till såväl lärare i skolan som föräldrar eller konsulter och projektledare.

Hennes meritlista är imponerande. Hon var nominerad till ”Stora talarpriset” 2018 och var listad bland ”Sveriges 100 mest populära föreläsare” både 2018 och 2019 enligt Eventeffect. Deltagare på Annas utbildningar kommer ofta tillbaka för att få veta mer. De får med sig insikter från föreläsningarna som gör skillnad i arbetsliv och vardag.

Anna Tebelius Bodin har tilldelats årets Mensapris!
Priset delas årligen ut till en person eller organisation för att uppmärksamma en idé, företeelse eller gärning som främjat mänsklig intelligens.

Motiveringen för årets Mensapriset lyder:
”Anna Tebelius Bodin är med sina djupa kunskaper om hur hjärnan fungerar, sin stora pedagogiska förmåga och med sitt smittande engagemang en viktig del av vår förståelse för hur vi människor fungerar. Vi kan tack vare henne både studera, kommunicera och motivera oss bättre. Detta skapar större självtillit, högre livskvalitet och en större förståelse för andra människor, egenskaper som i denna tid är viktigare än någonsin.”

 

Visa föreläsningar med Anna Tebelius Bodin

  Den analoga hjärnan i den digitala tillvaron

  • Hur vår 40 000-åriga hjärna anpassar sig till en digital tillvaro och vad det innebär i praktiken.
  • Föreläsningen berör de vardagligheter som utmanar oss och ger vägledning för hur vi bemöter varandra, väcker empati, presenterar information, skapar engagemang och hanterar stress.
  • Hur kan vi främja psykisk hälsa och vad hjälper oss att tänka fokuserat i en strid ström av information?
  • Hur tar vi vara på de möjligheter som digitaliseringen ger, utan att tappa de analoga värdena? Den yngre målgruppen, generation z ska så småningom ut på arbetsmarknaden. Hur leder man de och samtidigt bevarar de äldre generationerna?
  • Följ med på en resa av insikter om hjärnan som kan komma att förändra dina tankar, känslor och även handlande på arbetsplatsen såväl som hemma.

  Hjärnan och hälsan på jobbet

  • En viktig och inspirerande föreläsning om hur vi mår bra och samarbetar bättre på jobbet.
  • Om psykisk hälsa, samarbete och arbetsglädje utifrån hjärnans förutsättningar.
  • Hur vi främjar psykisk hälsa och kan leva och arbeta mer hållbart för vår hälsa – långsiktigt.

  Vad varje pedagog bör veta – om hjärnan, inlärning och motivation 

  • Den lärande hjärnan och konsten att forma budskap till kunskap. Det handlar om att bearbeta information, motivationen att tänka, den begränsade uppmärksamheten, bildandet av långtidsminnen och vad allt detta får för konkreta och praktiska konsekvenser för utbildning.
  • Detta är Anna Tebelius Bodins mest efterfrågade fortbildning som också är baserat på boken med samma titel.
  • Om vår 40 000-åriga hjärna och kommunikationen mellan den som leder lärande och den som lär.
  • Anna pratar om hur pedagogen i skolan eller i arbetslivet drar nytta av den forskning som det senaste decenniet hjälpt oss att förstå hjärnan och förutsättningarna för inlärning och motivation.
  • Föreläsningen kan även ges med en uppföljning.

Referenser

Tusen tack Anna för din förmåga att berätta i ord och beskriva i bild att allas vår ficklampa kan tänka tankar och uttrycka det. En svår process som kräver mycket energi och träning. Tusen tack för att du klär arbetet med alla barns språkutveckling i inspirerande lekar och i din levande presentation. Det hjälper ficklampan att lysa starkt. Det jag tänker på först är just det samlärande du beskriver, att fler än ett barn tillför nya ord. Det är ett spännande språkutvecklande arbetssätt att titta lite mer på och fördjupa tror jag i vår förskola på ett ännu mer medvetet sätt, spännande och roligt. Tusen tack för att du inspirerar och motiverar oss i vårt pågående och viktiga arbete med alla barns språk och kunskapsutveckling. Jag är säker på att vår fantastiska personal fick bekräftelse på det fina och medvetna arbete de gör dagligen tillsammans med barnen. Tack från förskolan i Hudiksvall!

Annika Gabrielsson, Verksamhetschef förskola i Hudiksvalls kommun

Hudiksvalls Kommun

Jättebra föreläsning med många bra tips. Lättsam men ändå djup och engagerande. Något alla pedagoger borde lyssna på!

Rose-Marie Rosendahl, socialpedagog

Kalix Folkhögskola

Föreläsningen var jättebra och uppskattad, samt uppfyllde våra förväntningar.

Kommunvux Halmstad
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Tebelius Bodin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Anna Tebelius Bodin
Anna Tebelius Bodin

4.75 av 5 stjärnor

Jättebra föreläsning med många bra tips. Lättsam men ändå djup och engagerande. Något alla pedagoger borde lyssna på!

Rose-Marie Rosendahl - Kalix Folkhögskola Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Anna Tebelius Bodin