Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Om vikten av mångfald och varför vi behöver fler perspektiv och röster inom organisationer när vi bygger Sverige

Sandra Mobaraki, Byggsandra, föreläsare, byggare, bygginspiratör, influencer, kvinnlig föreläsare,

Sandra Mobaraki – Byggsandra

Bygginspiratör, entreprenör och en förkämpe för jämställdhetsfrågor med en mission att uppmuntra fler kvinnor att söka sig till mansdominerade branscher.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Sandra Mobaraki – Byggsandra

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sandra Mobaraki, även känd som Byggsandra, är bygginspiratör och vill stärka och inspirera kvinnor att söka sig till mansdominerade branscher genom att dela med sig utav sin resa samt ge verktygen som krävs för att våga driva förändringar och ta plats.

Sandra Mobaraki började sin resa inom byggsektorn när hon var 19 år gammal. Till en början arbetade hon som butikssäljare på en Sveriges största byggvaruhandlar för att sex år senare ta sig an rollen som tjänstechef. Sandra har arbetat med allt från försäljning, marknadsföring, projektledning till affärsutveckling. I bagaget har hon med sig en utbildning inom marknadsföring och konceptutveckling. 

I tidig ålder drömde hon om att stå framför kameran och synas i tv-rutan. Hon drömde även om att föreläsa samt driva sitt eget företag. I hennes roll som bygginspiratör gör hon allt detta, och hon har insett vikten av två saker: våga tro på din egna styrka och vision samt våga vara praktisk och agera för att få saker att hända. 

Sedan augusti 2018 driver hon den digitala plattformen Byggsandra där hon inspirerar sina följare och djupdyker i byggsektorn. Syftet är att bidra till en ny syn av byggbranschen med målet att inspirera fler kvinnor till branschen. Sandra tror på förebilder och arbetar aktivt med att bidra till en mer jämställd bransch. Hon arbetar även med frågor som rör mångfald och digitaliseringen samt vikten av att stärka branschens arbetsgivarvarumärke. 

Sandra Mobaraki är inte bara bygginspiratör men också en hängiven entreprenör som på kort tid byggt upp ett varumärke som blivit uppmärksammat av sin bransch. Hon brinner för att driva på förändringar som gynnar branschen men även svenska folket. Utöver detta är hon en profil hos TV4 Nyhetsmorgon där hon ger tips och råd. Hon är även aktuell som en barnboksfigur i en kommande bok. 

Sandra brinner för jämställdhet och mångfald inom byggsektorn. Hon tror på att alla har möjlighet att påverka samt förändra branschen – kraften ligger i individerna. Utöver detta vill hon i sin roll som bygginspiratör, inspirera fler till att våga tro på sig själva och sina idéer. 

Därför ska du boka Sandra Mobarakis föreläsning

 • Inspireras av Sandras entreprenörskap och hur hon på kort tid skapade sitt framgångsrika varumärke Byggsandra, genom bl.a. sociala medier.
 • Få Sandras bästa råd som gjort att hon snabbt kunnat bygga upp ett varumärke och en unik profil.
 • Hör Sandras perspektiv på vad hon tror är framgångsreceptet för en bättre byggbransch: mångfald och digitaliseringen.

Fotograf är Johanna Javen.

Visa föreläsningar med Sandra Mobaraki – Byggsandra

  Föreläsningar

  Dina medarbetare är din största tillgång

  • Sandra etablerade ett varumärke på ett år som kom att förändra byggbranschen. I resan till att bli Byggsandra insåg hon en viktig sak: alla människor kan förändra, om vi ger dem rätt förutsättningar.
  • I din organisation är dina medarbetare din största tillgång. I denna föreläsning fokuserar Byggsandra på att inspirera medarbetarna till att våga tro på sig själva och sina idéer med målsättningen att kunna driva på förändringarna inifrån organisationen.
  • Byggsandra delar med sig av sin resa, tips och råd samt erfarenheter och lärdomar från resan där hon blev en etablerad bygginspiratör.

  Längd: 60-90 min 

  Byggbranschen, vikten av jämställdhet och mångfald

  • Sandra har i sin resa till att bli en etablerad bygginspiratör insett att jämställdhet och mångfald är kritiskt för att vi ska utveckla branschen till det bättre.
  • Hon har under året kommit i kontakt med över 100 kvinnor från branschen som delat med sig av varför de valt att göra karriär inom en mansdominerad bransch, samt vad som driver dem framåt.
  • Utöver detta diskuterar Byggsandra frågor som rör vikten av mångfald och varför vi behöver ha fler perspektiv och röster inom organisationer när vi bygger Sverige.
  • Förvänta dig en föreläsning där du ser byggbranschen med nya ögon. 

  Längd: 60-90 min 

  Workshops/Moderator 

  • Sandra kan även vara moderator och hålla i workshops för organisationer som syftar till att stärka samt inspirera kvinnor genom att dela med sig utav sin resa som bygginspiratör.
  • Hon erbjuder verktyg som krävs för att våga driva förändringar och våga ta plats.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Sandra Mobaraki – Byggsandra

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Sandra Mobaraki – Byggsandra