Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-01-blue

Livet som hockeyproffs samtidigt som man är sjuk i en ätstörning - och hur man återhämtar sig

Jonathan Hedström, hockeyproffs, hockeyspelare, NHL-spelare, föreläsare, författare

Jonathan Hedström

Hockey-proffset som föreläser om hans egna erfarenhet av ätstörningar samtidigt som han spelade hockey på elitnivå.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Jonathan Hedström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Jonathan Hedström spelade VM-final och uppfyllde drömmen om NHL - trots sina ätstörningar som startade då han var 17 år. Hans lagledare sa till honom "Fan vad tjock du är, Jonte!" och där började  hans osunda relation till mat och träning eskalera. Nu vill hockey-forwarden hjälpa andra att kunna prata om ätstörda beteenden och hur man blir frisk från dem, framför allt med män och unga killar där samtalet sällan sker.

Det blev elva säsonger i högsta serien i Sverige, spel i både NHL och KHL, drygt 80 landskamper och ett VM-silver för Jonathan Hedström men under hela 20 år led han av ätstörningar. När det var som värst hade Jonathan Hedström tappat kontrollen över sig själv fullständigt. Som den gången när han gick hem från en träning med KHL-laget CSKA Moskva och plötsligt svimmade.

Det har gått fyra år sedan han påbörjade sin behandling och Jonathan Hedström är idag 41 år och har lärt sig att äta och träna så att han mår bra. Idag föreläser han om det dåliga ledarskapet han själv bevittnade under sin hockey-karriär och fortfarande ser i idrottsklubbar hela tiden där man väljer att sopa svåra ämnen under mattan. Han pratar framför allt om psykisk ohälsa, machokultur och ätstörningar i sina föreläsningar men har också sin vinkel på prestation, gott ledarskap och motivation som går att applicera på team inom såväl stora som små företag.

Jonathan Hedström har stor erfarenhet att prata till idrottsförbund, föreningar och SISU och han vill inget hellre än att hjälpa andra. 2014 släppte han boken ”Jonte rakt från hjärtat” där han öppenhjärtigt beskriver de problem med ätstörningar och psyke som drabbat honom, pappans alkoholism och hur kontakten mellan dem brutits och hur det egentligen gick till när han valde Timrå före Skellefteå.

Därför ska du boka en föreläsning med Jonathan Hedström

 • Jonathan Hedström är fast besluten om att motverka det osunda machoideal som lever kvar och inspirera andra män till att våga vara sårbara.
 • Han berättar med stolthet och inlevelse om hur han kom till världens bästa hockeyliga NHL, men också hur de inte alltid är bäst på att ta hand om sina spelare.
 • Jonathan har trots sina tuffa erfarenheter och det tunga ämnet ofta nära till skratt och bjuder på glädje i sina föredrag.
Visa föreläsningar med Jonathan Hedström

  Föreläsningar

  Från Boliden till NHL – rakt från hjärtat

  • Föreläsningen går att anpassa efter såväl företag som vill utvecklas inom ledarskap, vårda talangfulla personer och vill hitta motivation, som organisationer och idrottsförbund som vill öppna upp för dialog om destruktiv machokultur.
  • Jonathan Hedström pratar från egna erfarenheter om psykisk ohälsa, mansideal, ätstörningar och det dåliga ledarskapet.
  • Hur det är att vara duktig i tidig ålder inom hockey och andra sporter.

  Längd: 60-90 min.

Skicka en oförpliktande förfrågan på Jonathan Hedström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Jonathan Hedström