Laddar innehåll ...

Claes Hellgren

Claes Hellgren

Handbollsproffs, TV-profil, coach och lagbyggare

Claes Hellgren är en av Sveriges mest kända handbollsprofiler. Han har varit målvakt i det svenska handbollslandslaget och är verksam som föreläsare, lagbyggare och spelarutvecklare på elitnivå. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Svensk handboll har många starka profiler och ett av de namn som ligger i topp bland dessa är Claes Hellgren. Med 214 spelade landskamper i bagaget och efter att ha rankats som världens bäste målvakt 1984-1985 har Claes Hellgrens karriär fortsatt spikrakt uppåt. Han var så kallad chief national coach för USA:s handbollslag åren 1994-1996, ett ledarskap som utmynnade i rollen som olympic coach 1996.

Claes Hellgren är känd från teve där han verkar som TV4:s expertkommentator under stora handbollsevenemang, t.ex. EM och VM. Han jobbar även som lagbyggare, personlig coach, inspiratör och med spelarutveckling på elitnivå. Claes Hellgren har författat flertalet böcker, bl.a. ”Kom inte och säg att du är gammal”.

Claes Hellgren föreläser om hur lag som satsar på teambuilding, d.v.s. bygger ett lag på att alla tar ansvar och ger sitt allt till varandra, når långt i den tuffa idrottsvärlden. Han dryftar frågor som berör hur ett lag skapar förutsättningar för en stark, hållbar och god mentalitet och vad det innebär att sätta upp gemensamma mål som hela laget förmår att kämpa för att uppfylla tillsammans.

    Hur bygger ni ett starkt lag?

    • Här berättar Claes Hellgren hur ni som lag sätter upp gemensamma mål och hur ni som ett team kan arbeta för att uppnå målen. Han pratar också om vad som menas med god lagmentalitet och hur ni kan gå tillväga för att skapa en sådan. Detta är en föreläsning som kretsar kring lag- och teambuilding.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden